Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Koscielny vill till Arsenal

ons 16 jun 2010 kl 13:18

Det har länge ryktats om att den fransk-polske mittbacken Laurent Koscielny varit på väg till Arsenal. Nu verkar det som om det inte är långt borta ifrån verklighet.

De senaste veckorna har Arsenal förknippats med väldigt många spelare. En av de som det ryktats mest om är den fransk-polske mittbacken Laurent Koscielny. Koscielny spelade för bara två säsonger sedan i Ligue 2 (franska andraligan). Efter att han blivit utnämnd till en av de bäste spelarna i Ligue 2 slog FC Lorient till och värvade honom inför 2009/2010.

Han har gjort en succéartad debutsäsong i Ligue 1 och anses vara en av de bästa mittbackarna i ligan. Trots det verkar han inte vara så eftertraktad på marknaden. Det är först nyligen som Arsenal visat intresse för honom och att döma av rapporterna verkar Arsenal vara väldigt seriösa.

För första gången har Koscielnys agent Stephen Canard valt att uttala sig. Han säger följande till The Daily Mail:

"Laurent har berättat för Lorients president och tränare att han vill flytta till Arsenal. Det är väldigt svårt att ignorera intresset från Arsène Wenger. Lorients ledning vill ha mer än £8.3 miljoner från Arsenal. Vi har fört samtal med dem och med en vidareförsäljnings-klausul är vi inte långt ifrån en överenskommelse."

Av rapporterna att döma är det bara en tidsfråga innan Laurent Koscielny värvas till Arsenal. Med Silvestre, Senderos, Gallas och möjligtvis Campbell på väg bort är mittbackar en bristvara i dagens trupp.  kan bli den första av två lösningar på den fronten. Låt oss hoppas på det.