Medlemmar: 8078 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir inget mer VM för Gallas och Frankrike.

Arsenals fransmän utslagna

tis 22 jun 2010 kl 16:19

Frankrike är utslaget ur VM. Fyra av Arsenals fransmän startade i matchen mot Sydafrika, men då Gourcuff blev utvisad redan efter 20 minuter var det en lång uppförsbacke för Frankrike. Matchen slutade till slut 2-1 till Sydafrika.

Det har skrivits mycket om Frankrike i detta VM, kanske allra mest om det som pågått vid sidan av planen. Gamle Arsenalspelaren Nicolas Anelka skickades hem efter att ha kallat förbundskapten Domenech fula saker, landslagschefen sa upp sig när laget strejkade under en träning och lagkapten Evra har uttalat sig om en förrädare i det franska laget. Inte de bästa förutsättningar för att prestera som ett lag således.

Frankrike har varit mil ifrån det fantastiska lag som vann både EM och VM för 10 år sedan i detta VM, och idag beseglades lagets fiaskoartade VM med en förlust mot Sydafrika. Samtliga Arsenalspelare som var uttagna i truppen, Clichy, Diaby, Sagna och Gallas fick starta i dagens match men gjorde egentligen inget större väsen av sig. Med 1 poäng på 3 matcher är Frankrike således utslaget ur VM, med endast ett gjort mål är det naturligtvis inget annat än ett fiasko för ett så talangfullt lag.

Uruguay och Mexiko (med Carlos Vela skadad i dagens match) går vidare från grupp A, medan värdlandet (första gången någonsin) Sydafrika och nämnda Frankrike är utslagna ur VM redan i gruppspelet.