Medlemmar: 8819 st.

RvP blev mållös - men Holland gick till VM-final.

Robin van Persie i VM-final

ons 7 jul 2010 kl 09:44

Robin van Persies Holland är vidare till VM-final för tredje gången i historien efter en nervös avslutning av semifinalen mot Uruguay.

När Holland genom Robben gjorde 3-1 en bit in i andra halvlek trodde nog de flesta att Holland skulle kontrollera resten av matchen fullständigt, men Uruguay ville annat. På övertid gjorde Pereira 2-3 och Uruguay var faktiskt nära att kvittera, det märktes att nerverna satt utanpå de holländska spelarnas tröjor, men Holland lyckades hålla undan och kommer nu spela sin tredje VM-final någonsin på lördag kväll. Robin van Persie kan således komma hem till London med den finaste bucklan (näst efter Premier League och FA-cup bucklorna) en fotbollsspelare kan vinna.

Det började i relativt beskedligt tempo där lagen verkade känna på varandra, men så ur tomma intet fick Giovanni van Bronckhorst, den förre Arsenalspelaren, på ett riktigt monster till skott. Från cirka 30 meter ut drog han till med en sträckt vrist som satt klockrent i Musleras vänstra kryss. Målvakten var helt chanslös.

Uruguay gav dock inte upp, den förre Manchester United-spelaren Forlan kvitterade Hollands ledning strax innan halvtidsvilan efter en misstänkt målvaktstavla av Stekelenburg. I andra halvlek såg Uruguay något giftigare ut än Holland, men lyckades inte göra mål trots ett par bra lägen, där bland annat nämnde van Bronckhorst fick rädda sitt lag genom att nicka bort bollen på mållinjen efter att Stekelenburg varit långt ute för att avvärja ett anfall.

van Persie var inblandad i ganska mycket framåt, och varje Arsenalsupporter som såg matchen kände igen finterna, vrickningarna och dribblingarna vi blivit bortskämda med de senaste åren. Han lyckades dock inte göra mål.
Sneijder gjorde 2-1 efter 70 minuter, med van Persie i misstänkt offside-position, och när sen Robben strax efteråt satte trean trodde de flesta att matchen var avgjord. Uruguay gav sig dock inte men trots en reducering och bud på fler mål höll Holland undan och van Persie får således spela VM-final på lördag. Kanske mot Cesc Fabregas Spanien? Spanien spelar mot Tyskland ikväll, och en Arsenal-duell mellan dessa båda herrar vore ur Arsenalsynpunkt ytterst intressant.