Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar spanjorerna VM-guldet.

Cesc Fabregas världsmästare!

mån 12 jul 2010 kl 08:37

Efter en dramatisk avslutning i finalen mot Holland fick Spanien till slut lyfta VM-bucklan efter att Iniesta avgjort matchen på pass från Cesc Fabregas i den andra förlängningskvarten.

Spanien mot Holland, två lag som aldrig vunnit VM och även en intern match i matchen mellan Arsenals Cesc Fabregas och Robin van Persie. För Arsenalfanet fanns således all anledning att bänka sig i tv-soffan.
Matchen inleddes hårt, ja nästan brutalt, då Holland gick in för att inte ge Spanien en millimeter i onödan. Totalt delades det ut hela 14 gula kort (plus ett rött), vilket vittnar om att matchen var mycket hård.
Sparkar i bröst, kapningar bakifrån och en allmänt grinig stämning mellan spelarna ledde till att finalen egentligen inte tog fart förrän efter 60 minuters spel då försvarsdisciplinen blev lidande i takt med att tröttheten hos de båda lagens spelare tog över.

I första halvlek fick vi se De Jong sätta högerskons dobbar i Xabi Alonsos bröstkorg, vi fick se van Bommel kapa en spelare bakifrån och en mängd andra ojustheter. Således led matchen lite i kvalitet anfallsmässigt, och första halvlek slutade mållös.

Den andra halvleken började som den första slutade, med ställningskrig. Efter 15 minuter kom så matchens första riktigt heta chans, Sneijder spelade fram bollen till Robbensom helt fri med Casillas borde gjort mål men istället sköt bollen på Casillas fötter och ut. Även Spanien fick några heta chanser, bland annat genom Ramos som borde gjort mål på hörna.

I slutet av den andra halvleken klev Cesc Fabregas in i handlingen, och han presenterade sig på allvar efter fem minuter av första förlängningskvarten då han helt fri med Stekelenburg inte lyckades sätta dit bollen. Med 10 minuter kvar visades Heitinga ut efter att ha fått sitt andra gula kort för kvällen, och Spanien såg mer och mer ut som vinnare även om tiden började rinna iväg för dem.

Till slut kom så chansen som skulle avgöra 2010 års världsmästerskap, Fabregas hittade Iniesta med en mästerlig pass och Barcelonaspelaren kunde inte göra annat än att sätta bollen i nät. Spanien världsmästare för första gången i historien, med vår egen Fabregas i en av huvudrollerna.