Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Simposn gjorde två mål mot Barnet.

Arsenal joggade hem segern

lör 17 jul 2010 kl 16:20

Jay Simpson blev tvåmålsskytt när Arsenal besegrade Barnet i den första försäsongsmatchen. Matchen slutade 0-4, och det var i underkant.

Nu har då äntligen försäsongen satt igång och den traditionsenliga öppningsmatchen mot Barnet är nu avklarad. Slutresultatet skrevs till så mycket som 4-0 och det är väl ändå en liten förbättring jämfört med förra årets 2-2-resultat.
Arsenal kom till spel med en 22 man stor trupp och det var till ingens överraskning att exakt alla fick spela, förutom Eduardo och Almunia som bägge lyckades skada sig före matchen.

Matchen startade med en Arsenal-dominans som sträckte sig ända tills slutsignalen.
Första målet kom till redan efter en minut då Rosicky väggspelade in Arshavin i straffområdet, där han enkelt kunde lura målvakten och sätta 1-0 till The Gunners.

Sedan kom målchans efter målchans från de röd-vita, men någonting riktigt farligt lyckades man aldrig vaska fram. Det var inte förrän i den sextonde minuten som Jay Simpson lyckades slå in sin första balja i matchen. Den kom till efter att Arshavin spelat fram en framrusandes Jay-Emmanuel Thomas som i sin tur passade vidare bollen till Simpson, vars skottförsök misslyckades. Skottet täcktes av en Barnet-försvarare och letade sig istället fram till Wilshere som passade den tillbaka till Simpson. Jay gjorde inga misstag från c.a. nio meters håll och satte den i målvaktens vänstra hörn. 2-0 till Arsenal!

Det tredje målet för dagen kom till efter en mycket fin kontring av vårt kära Arsenal. Arshavin snappade upp bollen vid mittlinjen och drog den långt fram i banan. Istället för att försöka skjuta valde han att lägga en klipsk genomskärare till Wilshere. Jack kunde lika gärna skjutit, men valde istället att lägga en högkvalitativ passning rakt igenom straffområdet, där en friståendes Simpson väntade. En Simpson som dels satte sin andra balja för kvällen och dels satte Arsenal i en trygg 3-0-ledning.

Inför andra halvlek byttes hela laget ut vilket resulterade i att en helt ny elva formades. I den elvan fick vi bland annat se vårt nyförvärv Marouane Chamakh göra debut. Arsenals
dominans blev inte lika stor, men målchanserna fanns fortfarande där. Nasri var kreatören och låg oftast bakom det mesta i Arsenalväg. Walcott var en annan Arsenal-spelare som ständigt oroade Barnet-försvaret.

Barnet kom aldrig riktigt in i matchen och hade heller inga farliga målchanser. För att vara ärlig hade de knappt några chanser alls. Arsenal kunde istället bombardera på som bara den, men inget mål skapades förrän en olycklig Barnet-försvarare stod för dagens tabbe. Han misslyckades med att ta ner en höjdboll för passa den hem till målvakten. Istället
träffade han fel och halkade på bollen. Den grodan tillät Nasri att enkelt sätta 4-0 till Arsenal!

Matchen gick sakta men säkert mot sitt slut och trots ett par farliga målchanser mot slutet blev det inte mer än 4-0. Sammanfattningsvis kan vi säga att spelet stundtals var
imponerande och att en hel del yngre spelare imponerade.
Nu kommer laget att packa väskorna och i början av nästa vecka dra österut. Laget kommer traditionsenligt att ha sitt träningsläger i Österrike och förhoppningsvis svetsas ihop till ett ännu bättre lag. Vi kan bara önska alla inblandade lycka till.

MATCHFAKTA

Barnet - Arsenal 0-4 (0-3)

Målen: Arshavin 1 (1-0), Jay Simpson 16 (2-0), Jay Simpson 45 (3-0), Samir Nasri 73 (4-0).
Varningar, Arsenal: Inga. Barnet: Inga..
Utvisningar, Arsenal: Inga. Barnet: Inga.
Domare: Inga uppgifter.
Publik: 5701 personer.

Så spelade lagen:

Arsenal

Målvakt: Lukasz Fabianski (45).
Försvar: Håvard Nordtveit (45), Laurent Koscielny (45), Thomas Vermaelen (45), Armand Traoré (45).
Mittfält: Jack Wilshere (45), Emmanuel Frimpong (45), Tomas Rosicky (45).
Anfall: Jay Simpson (45), Jay-Emmanuel Thomas (45), Andrey Arshavin (45).
Avbytare: Szczesny (45, 68), Eastmond (45), Djourou (45), Miquel (45), Gibbs (45), Lansbury (45), Nasri (45), Henderson (45), Barazite (45), Chamakh (45), Walcott (45), Mannone (68).

Barnet

Målvakt: Jake Cole
Försvar: Sam Cox, Jordan Parkes, Mark Hughes, Anwar Uddin.
Mittfält: Darren Dennehy, Glen Southam (62), Glenn Poole (75), Ricky Holmes (68).
Anfall: Danny Kelly (62), Mark Byrne (75).
Avbytare: Devera, Jarvis (62), Stimson (75), Yorke, Hart (68), Jack, Giddens, Leache, Marshall (75), Kamdjo (62), Megick