Medlemmar: 8826 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny är sugen på att etablera sig i Arsenal.

Szczesny vill inte bli utlånad igen

mån 19 jul 2010 kl 19:26

Målvakten Wojciech Szczesny säger att han inte vill gå på lån den här säsongen utan vill slåss om en plats i målet.

Efter att ha spenderat andra halvan av föregående säsong på lån hos League One-klubben Brentford och gjort succé känner sig 20-årige Wojciech Szczesny nu redo att slåss om en plats i Arsenals mål på allvar.

I sista matchen förra säsongen fick den unge polacken en stående ovation av Brentfords fans som sa att han var den bästa målvakten de haft på 40 år, vilket ju är en enormt fin komplimang även om nivån inte är den högsta. Nu tror Szczesny att han visat sina färdigheter nog för att på allvar konkurrera om en plats som Arsenals nummer 1, en plats som ju är "up for grabs" enligt Wenger.

"Jag kommer kämpa hårt för min plats, jag vill inte ge upp den och gå ut på lån igen. Jag bevisade då att jag kan göra ett jobb för Arsenal och nu vill jag se ifall jag verkligen klarar det." Säger Szczesny till Arsenal.com. Han fortsätter: "Ifall jag får chansen som nummer 1 kommer jag ta den, men jag vill åtminstone få så många chanser jag kan och bevisa för alla vad jag går för."

Går det inte som det är tänkt för Wojciech kan han eventuellt tänka sig ett lån senare under säsongen, men är för tillfället helt fokuserad på att ta en plats i Arsenal.

Källa: Arsenal.com