Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere kommer få speltid i Emirates Cup.

Inför Arsenal - Milan i Emirates Cup

fre 30 jul 2010 kl 20:55

Nu riktas blickarna mot Emirates Stadium då det imorgon är dags att lossa startskottet för den årliga försäsongsturneringen Emirates Cup. Årets gäster är Milan, Celtic och Lyon!

Träningslägret nere i Österrike är äntligen avklarat, men inte är det slut på försäsongen för det. Träningspassen fortsätter hemma på träningsanläggningen i Colney och imorgon är det dags för spelarna att ge sig ut på Emirates Stadium för första gången den här (för)säsongen.

I Emirates Cup premiärmatch står anrika Milan för motståndet. Arsenal mötte Milan så sent som för två år sedan då man lyckades gå vinnande ur striden i åttondelsfinalen i Champions League. Hemma på Emirates Stadium blev det bara 0-0, trots att Arsenal hade haft ett stort spelövertag. På San Siro blev det sedan en väl ihågkommen vinst då Fabregas avgjorde drabbningen med ett fantastiskt distansskott. Adebayor gjorde sedan 2-0 med några minuter kvar av matchen.

Nu är det alltså ännu en gång dags att möta Milan och vi får precis som vanligt hoppas att våra kanoner ser till att vara laddade.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 17.20
Tävling:
Emirates Cup
Matchodds från Nordicbet: 1) 1.85 X) 3.40 2) 4.10
TV-sänding: Eurosport (i efterhand), Sky Sport

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista brukar normalt sett vara väldigt lång. Som tur är har spelarna undvikit skador nere i Österrike. Trots detta har vi fortfarande en hel del skador som vi dras med. Denilson, Diaby, Song och Bendtner är alla skadade. Denilson, Diaby och Song skall dock vara tillbaka i spel så sent som nästa vecka, men Bendtner väntas missa två till tre veckor. Ramsey är precis som tidigare långtidsskadad. Några andra namn har som tur är inte tillkommit sedan senaste matchen mot SC Neusiedl 1919.

MILAN: Milan är nästan helt skadefritt. Just nu är det enbart fixstjärnan Ronaldinho som missar Emirates Cup. Annars kommer Milan till London med fullt manskap.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "You will see some young players like Emmanuel Frimpong and Jack Wilshere, also the new players like Marouane Chamakh and Laurent Koscielny. It will be good to see them in a competitive environment. That will be interesting. I will also learn what condition we are in physically, because we have worked quite hard and with two weeks to go it is important that we can last in the games. The third point is how ready are we with our team play? How sharp is our passing, and quick movement off the ball?"

MASSIMILIANO ALLEGRI: "From the next matches I expect the team to be in better shape physically and to put on a better show, even if we are only 10 days into the start of the pre-season training. What's more, we are missing some players. Our objective in these matches, however, is to improve our fitness to then be ready for the start of the championship.”

STATISTIK

Arsenal har mött Milan två gånger tidigare. Det handlade som tidigare sades om åttondelsfinalen i Champions League 2007/2008. Arsenal hade ett stort spelövertag hemma på Emirates och hade bl.a. ett skott i ribban. Matchen slutade dock mållös, vilket var en stor besvikelse för spelarna, ledarna och fansen. Inför returen var inte många optimistiska. Detta med tanke på att ett brittiskt lag aldrig tidigare hade gått segrandes ifrån San Siro.

Det såg under långa stunder ut som om Milan skulle dra det längsta strået, men precis när han behövdes som mest valde Cesc Fabregas att visa vad han kan. Fabregas drog till ett osannolikt distansskott som letade sig in i målvaktens högra hörn. Adebayor såg sedan till att det blev 2-0 efter fint förarbete av Walcott. Arsenal blev således det första brittiska laget att vinna på San Siro.

Milan har hittills spelat fem träningsmatcher och gått segrandes ur tre av dem. Man har vunnit mot Montreal Impact, Chicago Fire och Juventus. Dessvärre har man förlorat mot DC United och Genoa.

Arsenal har bara spelat tre träningsmatcher, men gått vinnandes ur alla. Totalt har man gjort 11 mål och släppt in exakt noll.

Medelåldern på Milans trupp har under träningsmatcherna varit 29.08 år, medan medelåldern på Arsenals trupp varit 23.99 år.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL (4-3-3)
Målvakt: Fabianski/Almunia.
Försvar: Eboue - Koscielny - Vermaelen - Gibbs/Clichy
Mittfält: Wilshere - Frimpong - Nasri
Anfall: Walcott - Chamakh - Arshavin
Avbytare: Djourou, Szczesny/Almunia/Fabianski, Sagna, Clichy/Gibbs, Nordtveit, Rosicky, Eastmond, Vela.

MILAN (4-1-3-2)
Målvakt: Abbiati
Försvar: Sokratis, Papastathopoulos, Nesta, Yepes
Mittfält: Seedorf, Gattuso, Flamini, Abate
Anfall: Pato, Borriello.
Avbytare: Silva, Huntelaar, Jankulovski, Amelia, Bonera, Roma, Strasser, Inzaghi.