Medlemmar: 8848 st.

Nasri spelade hela matchen för The Gunners.

Ineffektivt Arsenal straffas av Milan

lör 31 jul 2010 kl 18:33

Idag gick Emirates Cup av stapeln och Arsenal mötte dagen till ära italienska AC Milan. Det var en väldigt bra träningsmatch som bjöd på fint spel, men som tyvärr slutade oavgjort.

Idag lossades äntligen startskottet för Emirates Cup. Först ut var matchen mellan Celtic och Lyon. I första halvleken gjorde Michel Bastos ett snyggt frisparksmål och i andra halvleken ökade Harry Novillo på ledningen till 2-0. Celtic kom dock tillbaka efter en imponerande comeback under matchens tio sista minuter. Gary Hooper satte reduceringen i den åttioandra minuten och Samaras kvitterade med en minut kvar av matchen. Matchen slutade således 2-2 och bägge lagen står nu på tre poäng i tabellen (notis: man får en poäng per gjort mål för er som inte kände till det).

Efter att premiärmatchen var avklarad var det då äntligen dags för vårt kära Arsenal att kliva ut på Emirates Stadium. Elvis ballad The Wonder Of You ekade högt i högtalarna innan lagen långsamt stegade in på den mäktiga arenan. Milan kom till spel med flera spelare som normalt sett tillhör startelvan. Dessutom hade man forne Arsenal-spelaren Flamini i startelvan.

Arsenal å andra sidan kom till drabbning med en lite kryddad startelva. Nyförvärv, ynglingar, erfarenhet och a-lagsspelare fanns alla med i denna saliga mix. Som tur var fungerade samspelet mellan alla väldigt bra.

The Gunners började starkt och hade bud på flera mål i inledningen utav matchen. Bland annat hade Vermaelen en nick som var väldigt nära att leta sig in i mål. Milan var dock inte helt anonyma. Sanningen var att de hade grepp om matchen ett tag i första halvleken. Det var speciellt den forne Arsenal-spelaren Mathieu Flamini som gång på gång utmanade vårt försvar.

Flamini hade bl.a. ett skott i ribban (efter att bollen touchat Koscielny) och ett till farligt skott som letade sig ut till hörna efter ännu en touch av en arsenalförsvarare. Till slut blev det dock Arsenal som fick göra öppningsmålet.

I den 35:e matchminuten fick Arshavin tag i bollen på mittfältet. Han drev framåt i banan och hittade en Chamakh i djupledslöpning. Arshavin lade en perfekt (absolut perfekt) genomskärare till Chamakh som lyckades få till en mycket bra avslutning till vänster om Abbiati. Bollen rullade långsamt in i mål och Chamakh fick för andra matchen i rad göra mål för sitt älskade Arsenal! 1-0!

Efter måljublet fortsatte matchen och Arsenal var laget som var närmast ett mål till. En spelare som utmärkte sig i anfallet var Samir Nasri som gång på gång lurade bort Milan-försvaret. Nasri lyckades vid ett tillfälle lura bort vänsterbacken totalt och leverera en passning till Rosicky som valde att skjuta direkt. Om det inte varit för en superb Abbiati i mål skulle det stått 2-0.

En annan Arsenal-spelare som utmärkte sig var Laurent Koscielny. Han var ständigt alert i defensiven och stod för många fina brytningar. Dessutom var han
alltid spelbar och sett över hela halvleken spelade han väldigt bra. Arsenal gick dock till pausvila med endast 1-0 i bagaget.

Andra halvlek började med ett aggressivt Arsenal. Målchans efter målchans skapades direkt efter att domaren blåst i gång halvleken. Wilshere, Arshavin och inbytte Walcott var alla nära att göra 2-0, men Milan-försvaret och Abbiati i mål var väldigt alerta.

Walcott imponerade stort i anfallet med sitt grovjobb (i början utav halvleken), men det var Chamakh som briljerade störst. Bland annat stod han för en mycket delikat klackpassning fram till Arshavin som så när gjorde 2-0 - ur en väldigt snäv vinkel - till Arsenal.

Arsenal fortsatte att pressa och Milan hade knappt några farligheter alls framåt. Dessvärre hände det som alltid händer när Arsenal bara leder med 1-0 och
har spelövertaget. Jadå, ni har gissat helt rätt. Milan kvitterade med bara en kvart kvar av matchen, trots att de knappt haft någonting farligt framåt under andra halvleken. Det var efter en Milan-frispark från vänsterkanten som Pato lyckades skarva in bollen i mål med huvudet. Det kom helt oväntat, men nu var det helt plötsligt kvitterat.

Med tio minuter kvar av matchen fick dock Arsenal friläge två gånger om. Det var Randall som stod helt fri tre-fyra meter ifrån mål. Han sköt, men Abbiati räddade. Bollen rullade ut till Randall igen, som sköt igen, men Abbiati räddade ännu en gång. Det var två extremt dåliga skott av Randall och undertecknad förstår sig inte på hur han lyckades missa två så superba lägen.

De sista tio minuterna bjöd på bra fotboll, men några riktiga farligheter skapades inte. Zambrotta hade förvisso ett skott i ribban, men det var allt. Matchen gick mot sitt slut och till slut blåste domaren av matchen. 1-1 och två poäng vardera åt lagen.

Sammanfattningsvis var det en väldigt bra fotbollsmatch som bjöd på bra fotboll, farliga målchanser och snygga passningar. Både Arsenal och Milan spelade bra, men det här känns ändå som en förlust. Arsenal hade spelövertaget under hela matchen och borde - precis som vanligt - ha varit i ledning med en 2-3 bollar istället för endast en. Tyvärr var vi inte kliniska framför mål och i slutändan var det just det som kostade oss två poäng.

Som tur är har vi chansen till revansch redan imorgon då vi möter Celtic exakt samma tid på exakt samma plats.
Det viktigaste idag var trots allt att låta spelarna spela och låta ynglingarna få chansen att imponera. Nu hoppas vi att vi får en bättre avslutning på matchen imorgon.

Come on you Gunners!

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "It was a good test for us. We came back from a hard-working [training] camp and you could see some legs were not completely refreshed and recovered. But what was good is that it was a good test for the players we've brought in and the young players and overall for the team. We struggled a bit in the last 20 minutes because we shuffled the team around a little bit, but overall for 70 minutes we looked solid defensively and dangerous going forward."