Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Inför: Arsenal - Celtic

lör 31 jul 2010 kl 20:49

Imorgon riktas blickarna ännu en gång mot Emirates Stadium. Idag lyckades Arsenal spela lika mot AC Milan. Nu är det dags för revansch när kanonerna tar sig an skotska Celtic!

Igår gick Emirates Cup av stapeln och det var två bra matcher som spelades under dagen. Först ut var matchen mellan Celtic och Lyon! I första halvleken gjorde Michel Bastos ett snyggt frisparksmål och i andra halvleken ökade Harry Novillo på ledningen till 2-0. Celtic kom dock tillbaka efter en imponerande comeback under matchens tio sista minuter. Gary Hooper satte reduceringen i den åttioandra minuten och Samaras kvitterade med en minut kvar av matchen. Matchen slutade således 2-2

och bägge lagen står nu på tre poäng i tabellen (notis: man får ett poäng per gjort mål för er som inte kände till det).

Sedan var det dags för Arsenal att gör sin entré. The Gunners spelade väldigt bra och bjöd på mycket fin fotboll. Tyvärr hade man problem med att få in bollen i mål. Chamakh gav förvisso Arsenal ledningen i den trettiofemte minuten, men mer än så blev det inte - trots mängder av farliga målchanser! Milan lyckades kvittera i slutet av matchen och matchen slutade även 1-1. Om ni vill läsa mer om matchen rekommenderar jag att läsa igenom dagens matchrapport som finns att hitta här.

När Arsenal-spelarna idag ger sig ut på Emirates Stadium är det revansch som gäller! För att vinna turneringen krävs det att man vinner den här matchen, vilket man förhoppningsvis även gör! Celtic gjorde det bra som kom tillbaka mot Lyon, men Arsenal blir svårare att rå på!

Nu är det alltså ännu en gång dags att möta Celtic och nu får vi hoppas att spelarna är revanschsugna och taggade. Då kan det bli en rolig söndag!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 17.20 Tävling: Emirates Cup
Matchodds från Nordicbet: Finns ej uppe. Uppdateras ifall odds kommer upp.
TV-sänding: Unibet.com, Eurosport (i efterhand), Sky Sports.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista brukar normalt sett vara väldigt lång. Som tur är har de flesta spelarna lyckats undvika seriösare skador. Trots detta har vi fortfarande en hel del skador som vi dras med. Denilson, Diaby, Song och Bendtner är alla skadade. Denilson, Diaby och Song skall dock vara tillbaka i spel så sent som nästa vecka, men Bendtner väntas missa två till tre veckor. Ramsey är sedan tidigare långtidsskadad. Några andra namn har som tur är inte tillkommit sedan senaste matchen mot AC Milan.

CELTIC: Alla 22 Celtic-spelare som Lennon tagit med sig till London är friska. Däremot är det svårt att förutspå vilka som kommer att spela. Celtic spelade nämligen kvalmatch mot SC Braga i onsdags. Det handlade för övrigt om kvalet till Champions League. Tyvärr - för Celtics del - förlorade man med hela 3-0. Därför kommer de bästa spelarna antagligen att sparas så mycket som möjligt. Dessutom finns det en hel del spelare som är utslitna efter en hård försäsong och en hård match mot SC Braga. Undertecknad kan därför inte med 100 % säkerhet veta vilka som kommer att spela och vilka som inte kommer att spela.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "You will see some young players like Emmanuel Frimpong and Jack Wilshere, also the new players like Marouane Chamakh and Laurent Koscielny. It will be good to see them in a competitive environment. That will be interesting. I will also learn what condition we are in physically, because we have worked quite hard and with two weeks to go it is important that we can last in the games. The third point is how ready are we with our team play? How sharp is our passing, and quick movement off the ball?"

NEIL LENNON: "Arsenal have a fantastic team. I love the way they play, individually and collectively. You just have to look at the stadium and the pitch, it’s impeccable. It is a fantastic arena to play in and the players are all looking forward to it. They will be playing against a quality side.

STATISTIK

Celtic är ett av Skottlands bästa klubblag. De har vunnit SPL (Scottish Premier League) hela 42 gånger och bl.a. spelat final i Uefa-cupen. I Skottland finns det två lag dominerar och nästan alltid dominerat den skotska fotbollen. Det handlar naturligtvis om Celtic och Glasgow Rangers.

Förra säsongen slutade Celtic tvåa, hela sex poäng efter Glasgow Rangers. När det inte är Celtic som vinner, är det nästan alltid Rangers. Som mest har Celtic vunnit nio raka ligatitlar. Det gjorde man mellan åren 1965 och 1974.

Celtic har dessutom många olika förbindelser till Arsenal. Bland annat blev Arsenal-legenden Liam Brady den förste tränaren i Celtics historia som inte spelat i laget tidigare. Detta blev han när han tillsattes år 1991. Ett annat tillfälle där Celtic faktiskt varit med och skrivit Arsenal-historia var när Tony Adams gjorde sin sista match någonsin för Arsenal. Celtic stod för motståndet och i matchen fick vi se flera Arsenal-legender spela. Vi fick bland annat se Dixon, Winterburn, Bould, Lukic och Wright in action! Matchen slutade 1-1 och Arsenal-målet gjordes av Lee Dixon, som även han gjorde sin sista match för Arsenal.

Celtic har likt Milan spelat sex träningsmatcher hittills. Man har förlorat mot Philadelphia Union (0-1) och Manchester United (1-3) samt spelat lika mot Lyon (2-2). Däremot har man vunnit mot Seattle Sounders (2-1), Sporting Lisabon (6-5 efter straffar) och Lincoln City (4-1). Dessutom har man spelat en tävlingsmatch. Som tidigare sades förlorade man med 3-0 borta mot SC Braga i CL-kvalet.

Arsenal har mött Celtic många gånger tidigare. Senaste gången man möttes var bara för ett år sedan då man drabbades samman i kvalet till Champions League. Arsenal lyckades gå vinnande ur striden i bägge mötena. På Celtic Park vann man med 2-0 och hemma på Emirates Stadium blev det 3-1. Nu hoppas vi att kanonerna ser till att besegra Celtic ännu en gång.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL (4-3-3)
Målvakt: Fabianski/Szczesny.
Försvar: Nordtveit - Djourou - Vermaelen - Gibbs
Mittfält: Wilshere - Frimpong - Nasri
Anfall: Walcott - Emmanuel-Thomas/Chamakh - Vela/Arshavin.
Avbytare: Koscielny, Szczesny/Almunia/Fabianski, Sagna, Clichy, Sagna, Rosicky, Eastmond, Eboue.

CELTIC (4-5-1)
Målvakt: Zaluska
Försvar: Hinkel, Lovens, Hooiveld, Mulgrew.
Mittfält: Maloney, Juarez, Brown, Ledley, Samaras.
Anfall: Fortuné.
Avbytare: Murphy, Thompson, McGeady, Cerci, O'Dea, Caddiss, Ferry, Conroy.