Medlemmar: 8839 st.

Här firar Arsenal Emirates Cup-segern.

Arsenal vann Emirates Cup!

sön 1 aug 2010 kl 17:52

Efter ännu en nervrysare gick till slut Arsenal segrandes ur matchen mot Celtic. Detta betydde även att The Gunners vann Emirates Cup för andra året i rad!

Gårdagen blev inte lika lyckad som vi hade förväntat oss. Milan lyckades kvittera med en kvart kvar, trots att Arsenal borde ha avgjort matchen flera gånger om. Hur som helst blev utgångsläget enkelt när Arsenal-spelarna idag klev ut på Emirates Stadium. Vid vinst skulle man vinna turneringen och vid förlust eller ett likaresultat skulle man inte göra det! Lätt som en plätt!

Precis som i matchen mot Milan öppnade Arsenal starkt. Målchanserna haglade titt som tätt och Zaluska i Celtic-målet fick stå för ett flertal kvalificerade räddningar. Öppningsmålet kom så tidigt som två minuter in i matchen. Walcott erhöll bollen till höger i straffområdet och valde något oväntat att passa istället för att skjuta. Passningen letade sig till en framrusandes Vela som enkelt kunde glidtackla in bollen i öppet mål. 1-0 to the Arsenal!

Arsenal fortsatte att ösa på målchanser, men Zaluska var nästan omöjlig att rubba. Celtic var dock inte helt chanslösa framåt, men så fort de kom nära Arsenals straffområde lyckades de alltid sumpa bort sina målchanser. Murphy var en av flera Celtic-spelare som hade ett superbt läge att kvittera, men istället för att sikta mot målet valde Murphy att sikta mot stjärnorna.

Arsenals målchanser blev desto farligare ju längre matchen led. Bl.a. hade en imponerande Wilshere ett magiskt volleyskott i ribban. Otroligt synd att den inte gick in! Det förlösande 2-0-målet skulle dock komma innan domaren blåste för halvtid. Det var Rosicky som passade Sagna efter att de utfört en kort hörnvariant. Sagna som stod lite utanför straffområdet var trött på att se sina lagkamrater missa sina målchanser och valde att lossa den stora bössan. Det var ett hårt skott som till slut letade sig in under Zaluska. Sagna gör inte mål så pass ofta (det här var hans första på snart tre år), så han blev riktigt glad över målet och såg till att fira det ordentligt.

Det var även det sista vi fick se i den första halvleken innan domaren såg till att blåsa i sin pipa. Arsenal-spelarna for sedan till omklädningsrummet med 2-0 i bagaget.

Andra halvleken började precis som den första. Spelarna var riktigt taggade och anfall efter anfall resulterade i farliga målchanser. 3-0-målet kom till bara sex minuter in i halvleken och det var ett vackert anfall från vårt kära Arsenal! Den nyss inbytte Samir Nasri drev bollen framåt i banan och passade till Walcott på högerkanten. Walcott såg i sin tur till att lura bort en försvarare medan han drev in bollen i straffområdet. Väl där såg han till att passa tillbaka den till Nasri som enkelt kunde sätta 3-0 till The Gunners!

Efter 3-0 slappnade dock vårt artilleri av och tillät Celtic komma in i matchen. Celtic som bytte in flera klasspelare såg till att pressa oss allt längre ner i banan och till slut gav det resultat. Innan reduceringen kom lyckades dock Samara missa en straff efter att Wilshere hållt i en Celtic-spelare lite för mycket och lite för länge.

Med lite mer än en kvart kvar lyckas Celtic till slut få in sin efterlängtade reducering. Efter ett misslyckat skottförsök studsar bollen hit och dit i Arsenals straffområde och finner till slut Daryl Murphy som den här gången ser till att ha siktet rätt inställt. 3-1!

Celtic har vid det här läget fått blodtand och känner att en comeback inte är lika omöjlig som den såg ut att vara förut. Arsenal har svårt att hålla Celtic tillbaka och till slut får Almunia ännu en gång se en boll flyga förbi honom in i mål. Den här gången är det Sung Yueng Ki som får äran att göra mål mot Arsenal. Något som tio minuter tidigare såg ut som en självklar seger såg inte lika självklart ut längre

Nerverna spelar nog både spelarna och fansen ett sprall, men till slut lyckas våra kanonjärer ändå reda ut det hela. Arsenal håller borta Celtic från sin planhalva och med en halvminut kvar ser Almunia kvar att maska ut den resterande tiden. Domaren blåser till slut i sin visselpipa och Arsenal ser till att gå segrandes ur både matchen och turneringen!

Till slut slutar Arsenal på hela åtta poäng och vinner turneringen före Lyon & Celtic (5 poäng vardera) samt Milan (4 poäng)! Emirates Cup är alltså Arsenals för andra året i rad. Ett stort grattis utfärdas till alla spelare och ledare som ännu en gång sett till att vinna turneringen. Men nu gäller det att ha siktet instället på ännu större bucklor!

Om en vecka väntar Legia Warsaw och sedan är det bara en vecka kvar tills premiären mot Liverpool. Snart är det dags mina kamrater. Snart är det dags! Come on you Gunners!

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSÈNE WENGER: "I believe it was similar for 70 minutes, we played very well. In the last 20 we collapsed a bit physically and you could see that not everybody had the 90 minutes in their legs. But I'm pleased with the two days because we had good opponents - teams who did not give up. I have seen what I wanted to see; the two new players can fit in well and I am pleased with the fact that the young players who played in the two games have done really well. You will be pleased with the fact that they are English, so we are all happy!"

NEIL LENNON: Uppdateras i efterhand.

MATCHFAKTA

Arsenal - Celtic | 3-2 (2-0)

Målen: Vela 2 (1-0), Sagna 45 (2-0), Nasri 51 (3-0), Murphy 73 (3-1), Yueng Ki 83 (3-2).
Varningar, Arsenal: Inga. Celtic: Mulgrew ('23)
Utvisningar, Arsenal: Inga. Celtic: Inga.
Domare: Andre Marriner.
Publik: 59 727