Medlemmar: 8848 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson krigar på i Birmingham.

PL Preview: Birmingham

mån 2 aug 2010 kl 21:18

Sebastian Larsson och hans Birmingham överraskade många förra säsongen. Vad väntar nu för "Bissen" och hans lag?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: St Andrews, Birmingham
Publikkapacitet: 30 079
Manager: Alex McLeish (Skottland)
Ägare: Carson Yeung (Hong Kong)
Förra årets placering: 9
Arsenals resultat förra säsongen: 3-1 hemma, 1-1 borta

SPELARTRUPP (per den 2/8 enligt Birmingham FC:s hemsida)

Målvakter: Maik Taylor, Ben Foster, Colin Doyle

Försvarare: Stephen Carr, David Murphy, Roger Johnson, Scott Dann, Liam Ridgewell, Stuart Parnaby

Mittfältare: Sebastian Larsson, Barry Ferguson, Lee Bowyer, Michel, Keith Fahey, James O'Shea, Ashley Sammons, Jordon Mutch, Craig Gardner, Nathan Redmon, Enric Valles

Anfallare: James McFadden, Marcus Bent, Jake Jervis, Garry O'Connor, Kevin Phillips, Cameron Jerome, Nikola Zigic

ARSENAL.SE TIPPAR

Patrik Larsson:

Som nykomling gjorde Brums mycket bra ifrån sig förra säsongen, att sluta nia är verkligen inte dåligt marscherat. McLeish tycks få ut det mesta ur sin trupp, men det största problemet för Birmingham är helt klart målskyttet. Ett mål i snitt framåt per match är naturligtvis inte gott nog ifall man vill konkurrera om högre platser, men anfallsbesättningen ser inte mycket bättre ut i år än förra året. Jag tror därför att laget kommer tappa några placeringar, då försvaret antagligen inte håller lika tätt som förra säsongen.

Magnus Ahldén:

Birmingham är för alltid laget som är förknippat med Eduardos skada, men man ska inte låta sig luras av att de bara skulle vara ett benknäckargäng. Det finns fotboll i det här gänget och man försöker spela attraktivt. Ifjol slutade man perfekt i mitten av tabellen vilket de förstås är väldigt nöjda med. Mindre nöjda är de med Christian Benitez som åtminstone jag trodde skulle kunna producera mer än 3 mål på 30 matcher. De behöver mål för att kunna matcha föregående säsong. Det blir troligen en betydligt svårare andrasäsong nu. Platserna 12-16.

Per Holmqvist:

Att upprepa fjolårets niondeplats kommer dom inte klara av. Laget har ett för svagt anfall vilket deras magra målsnitt avslöjar. Dom drar på sig för många farliga lägen och får många farliga fasta situationer emot sig som motståndarna utnyttjar. McLeish har en svår uppgift att överträffa Bums förväntningar, men kan man få fart på Benitez kan dom nog hamna ovanför mitten, men jag tror dom kommer på 11-15 plats.

Lars Lundstedt:

Förra säsongens stora positiva överraskning, men de levde högt på sitt stabila försvar för framåt hände det inte särskilt mycket. På hela säsongen gjorde de bara 38 mål, alltså exakt ett mål per match i snitt vilket placerade dem sexa från slutet i målgörartabellen. Den här säsongen ser det aningen mörkare ut då Joe Hart har återvänt till Manchester City, och vare sig Maik Taylor eller Ben Foster håller samma klass. Då de inte har värvat något framåt har jag svårt att se att det offensiva spelet ska kunna lyfta sig tillräckligt för att kunna upprepa förra säsongens resultat, men någon nedflyttningsstrid tror jag inte är aktuell på långa vägar. Nedre halvan, men med tryggt avstånd till nedflyttningsstrecket, tippar jag på.