Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martin Olsson i nickduell med Theo Walcott.

PL Preview: Blackburn

mån 2 aug 2010 kl 22:10

Blackburn är det tredje motståndarlaget att presenteras i vår granskning.

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Ewood Park, Blackburn
Publikkapacitet: 31 367
Manager: Sam Allardyce (England)
Ägare: The Jack Walker Trust
Förra årets placering: 10
Arsenals resultat förra säsongen: 6-2 hemma, förlust 1-2 borta

SPELARTRUPP (per den 2/8 enligt Blackburns hemsida)

Målvakter: Paul Robinson, Mark Bunn, Jason Brown, Frank Fielding

Försvarare: Grant Hanley, Lars Jacobsen, Christopher Samba, Gaël Givet, Ryan Nelsen, Zurab Khizanishvili, Pascal Chimbonda, Martin Olsson, Michel Salgado, Phil Jones, Gavin Gunning

Mittfältare: Alex Marrow, Brett Emerton, David Dunn, Vincenzo Grella, Morten Gamst Pedersen, Amine Linganzi, Steven Nzonzi, Keith Andrews, Alan Judge

Anfallare: Maceo Rigters, Nikola Kalinic, David Hoilett, Nick Blackman, El-Hadji Diouf, Aaron Doran, Jason Roberts

ARSENAL.SE TIPPAR

Magnus Ahldén:

Det klassiska fulspelande laget under Sam Allardyce matchade Birmingham ifjol sånär som på målskillnaden. Dock såg det stundtals väldigt stabbigt ut och spelet var inte bra. Än så länge inga nyförvärv och det kan vara så att man måste lita till den interna skytteligavinnaren David Dunn igen. Anfallsbesättningen ser inte imponerande ut och det är ett smärre under att kompetente Gamst Pedersen stannat kvar. Trist för Martin Olsson, men det blir undre halvan igen.

Per Holmqvist:

Ett lag jag personligen haft svårt för och inte blev det bättre av att Big Sam tog över, fy! Laget spelar en fotboll jag inte gillar att se, även om jag trivdes i vår match mot dom på Emirates. Vad händer om David Dunn blir skadad en längre period? Han ensam bär upp deras i övrigt magra anfall. Jag önskar Martin Olsson en bättre framgång men det blir att slås med Birmingham om 10-15 plats.

Lars Lundstedt:

Sam Allardyce är en person vars fotbollsfilosofi ("om du inte är bättre än motståndarna kan du alltid sparka sönder dem") jag avskyr, men jag måste erkänna han får ut det mesta ur sina trupper. Han har gjort ett ganska stabilt lag av Blackburn och jag förväntar mig i stort sett samma sak som förra säsongen av dem. Jag tror att de glider igenom säsongen strax under eller kanske rent av strax över mitten av tabellen. Men det kommer nog inte att vara särskilt underhållande att se på för andra än de närmast sörjande.

Patrik Larsson:

“Big Sam” Allardyce är verkligen inte en charmerande person, dessutom kör han med “Sparka ner de klena pojkarna”-taktiken mot lag som Arsenal, vilket får mig att resa ragg. Allardyce lyckas alltid få ut mycket ur sina förhållandevis svaga trupper, så också Blackburn som han gjort ett gott jobb hos. Att svenske Martin Olsson får spela mest hela tiden gör att jag personligen tycker om att se dem spela, även om Allardyces filosofi gott kunde slängas på en soptipp långt bort. Rovers bör räcka till en mittenplacering även i år. 6-2 på Emiraten även i år?