Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta och Everton utmana topplagen den här säsongen?

PL Preview: Everton

ons 4 aug 2010 kl 23:55

Everton har flera starka säsonger bakom sig, och inte mycket talar för att de ska bli ett sämre lag denna säsong.

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Goodison Park, Liverpool
Publikkapacitet: 40.157
Manager: David Moyes (Skottland)
Ägare: ett flertal, största aktieposten innehas av ordföranden Bill Kenwright (England) med strax under 9%
Förra årets placering: 8
Arsenals resultat förra säsongen: storseger med 6-1 borta, 2-2 hemma i en snöig match där Rosicky kvitterade på tilläggstid

SPELARTRUPP (per den 3/8 enligt Evertons hemsida)

Målvakter: Tim Howard, Iain Turner, Jan Mucha

Försvarare: Tony Hibbert, Leighton Baines, Joseph Yobo, John Heitinga, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Seamus Coleman, Shane Duffy

Mittfältare: Dinjar Biljaletinov, Mikel Arteta, Tim Cahill, Phil Neville, Steven Pienaar, Leon Osman, Marouane Fellaini, Jack Rodwell, James Wallace

Anfallare: Lois Saha, James Vaugahan, Jermaine Beckford, Magage Gueye, Yakubu Ayegbeni, Victor Anichebe, Joao Silva, Kieran Agard, Jose Baxter

ARSENAL.SE TIPPAR

Patrik Larsson:
Moyes är en skicklig manager, och vissa karaktärer på forumet konstaterar krasst: år efter år presterar Everton bättre än de är på papperet. Så är det naturligtvis inte, spelarna i truppen är helt klart bra nog för att kämpa om platser till europaspel. Cahill är en personlig favorit, dessutom finns världens i särklass skönaste frisyr i laget. Personligen hoppas jag allt gott för Everton, utom mot Arsenal såklart, och jag tror helt klart de kan prestera bra nog för att få spela i Europa League.

Lars Lundstedt:
Everton hade slutat högre upp i tabellen förra säsongen om de inte hade fått en väldigt turbulent start på säsongen med många skador och cirkusen kring Joleon Lescotts övergång till Manchester City. David Moyes har byggt upp ett stabilt lag som ska kunna vara med och slåss om Europa League-platser och kanske, kanske till och med kan utmana om en Champions League-plats.

Per Holmqvist:
Everton gjorde mängder av mål förra säsongen utan stjärnor i anfallet främst genom ett bra mittfält. Nu har man förstärkt anfallet med Leeds stjärna Beckford så det kan bli intressant. Förra året kom dom åtta trots att hårfagre Fellaini missade stor del pga skada, jag tror Moyes lag lyckas minst lika bra i år, man ser dessutom till att putta ned Spurs än längre ned i tabellen. Plats 6-8 .

Magnus Ahldén:
Marouane Fellaini skadades allvarligt och missade en stor del av säsongen. Det blev Evertons fall för den killen har en talang som hade behövts exempelvis hos oss. Nu springer hårbollen istället runt i Moyes lag tillsammans med Cahill, Arteta och Pienaar. Just mittfältet är Evertons styrka och trots att de saknar den där världsklassanfallaren lyckades man göra 60 mål ifjol. Gör man det även denna säsong så är man med och fajtas om Europa Leagueplatserna. Det är Moyes värd även om jag förundras över att laget inte utvecklas mer. Kanske dags för tränarbyte vid en dålig start?