Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Roy Hodgson är ny tränare i Liverpool.

PL Preview: Liverpool

tor 5 aug 2010 kl 23:55

Liverpools säsong 2009/2010 kan inte beskrivas som annat än ett jättefiasko. Kan Roy Hodgson styra upp skutan igen?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Anfield Road, Liverpool
Publikkapacitet: 45 362
Manager: Roy Hodgson (England)
Ägare: Tom Hicks och George Gilett (båda USA)
Förra årets placering: 7
Arsenals resultat förra säsongen: sex pinnar, 2-1 borta och 1-0 hemma

SPELARTRUPP (per den 4/8 enligt Wikipedia - Liverpools hemsida listar 55 spelare utan vare sig förnamn eller position de spelar på)

Målvakter: Diego Cavalieri, Pepe Reina, Martin Hansen, Peter Gulacsi, Dean Bouzanis, Charles Itandje

Försvarare: Glen Johnson, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Sotirios Kyrgiakos, Danny Wilson, Jamie Carragher, Philipp Degen, Stephen Darby, Martin Kelly, Steven Irwin, Martin Skrtel, Daniel Ayala, Jack Robinson, Emiliano Insua

Mittfältare: Alberto Aquilani, Steven Gerrard, Joe Cole, Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Jay Spearing, Damien Plessis, Nabil El Zhar, Jonjo Shelvey, Victor Pálsson, Thomas Ince, David Amoo, Gerardo Bruna

Anfallare: Fernando Torres, Milan Jovanovic, Dirk Kuyt, Ryan Babel, David N'Gog, Krisztian Nemeth, Lauri Dalla Valle, Nathan Eccleston, Daniel Pacheco

ARSENAL.SE TIPPAR

Lars Lundstedt:
Utan konkurrens förra säsongens största flopp sett till förväntningarna, det tror jag alla är överens om. Tittar man på hur det såg ut då så var offensiven det stora problemet, för defensivt var de det tredje bästa laget i ligan men de hade svårt att avgöra matcher. Torres spenderade för mycket tid på rehab och för lite tid på planen, kort sagt. Tappar Yossi Benayoun men värvar Joe Cole, som om han kan hålla sig skadefri bör stärka upp deras offensiv en aning. Frågan är dock också om Steven Gerrard bara hade en svag säsong eller om han helt enkelt är på väg utför, och om Javier Mascherano lämnar laget (inte klart i skrivande stund men det mesta pekar på att det blir så) så ser det väldigt ihåligt ut på mittfältet. Med allt detta i åtanke så låter det som en ny mardrömssäsong för Liverpool och det kan det mycket väl bli också, men jag vill ändå varna för att om de får en bra start på säsongen och Torres håller sig någorlunda hel så kan det bära långt. Vinna ligan ska de knappast kunna göra, men jag vill inte räkna bort dem helt ifrån striden om CL-platser.

Patrik Larsson:
Ifall Torres och Gerrard håller och hittar formen, ifall Cole håller och hittar formen, ifall Carragher håller en säsong till... Ja ni förstår, det är många “ifall” och “om” i Liverpools fall. Jag tror inte säsongen blir fullt så dålig som förra året, men med endast Cole som ett stort nyförvärv blir det väldigt knepigt för dem att manövrera in sig på en Champions League-plats. Med Hodgson som manager är det kanske slut på märkliga laguttagningar och spelare som öppet klagar på speltid och annat. Jag tror Liverpool slutar på en femteplats.

Magnus Ahldén:
Roy Hodgson ska bli mannen som för upp Liverpool till topp fyra igen eller ännu hellre en Premier League-seger? Jag tvivlar och det beror inte på Gerrard eller Torres, för är de friska så spelar Liverpool bra och får resultaten med sig. Detär de övriga som man kanske inte ska lita på fullt ut. Hur bred är truppen egentligen? Duger Kyrgiakos, Babel, Aquilani och Lucas Leiva för att utmana the big three? Många frågor och förvånansvärt få svar. Topp fyra är nog uteslutet, men man missar inte Europa League.

Per Holmqvist:
Fjolårets misslyckande blir historia och nye tränaren Roy Hodgson kommer med en nybliven världsmästare i Torres och en nytänd Joe Cole att se till att Liverpool närmar sig Big4 på nytt. Då den Spanske servitörens märkliga laguttagningar blir ett minne blott och stämningen i truppen verkar bättre blir det en roligare säsong för Liverpool i år. Har en godkänd bredd i truppen men kommer Aqualini vara frisk o visa sig motsvara fansens krav på förra årets stora värvning? Slåss med Chelsea om plats 4-5.