Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rooney är mycket viktig pjäs i Manchester United.

PL Preview: Manchester Utd

fre 6 aug 2010 kl 21:56

Manchester United är ett lag som vi aldrig kan räkna bort hur gärna vi än vill. Vad ska Alex Ferguson hitta på den här säsongen?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Old Trafford, Manchester
Publikkapacitet: 75.957
Manager: Alex Ferguson (Skottland)
Ägare: Familjen Glazer (USA)
Förra årets placering: 2
Arsenals resultat förra säsongen: inte en enda poäng efter 1-2 borta och 1-3 hemma.

SPELARTRUPP (per den 6/8 enligt ManU:s hemsida)

Målvakter: Edwin van der Sar, Tomasz Kuzczak, Ben Amos

Försvarare: Gary Neville, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Fabio, Rafael, John O'Shea, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Wes Brown, RItchie De Laet, Craig Cathcart, Joe Dudgeon, Oliver Gill, Chris Smalling

Mittfältare: Owen Hargreaves, Anderson, Ryan GIggs, Park Ji-Sung, Darren Fletcher, Antonio Valencia, Michael Carrick, Nani, Paul Scholes, Darron Gibson, Corry Evans, Tom Cleverly, Magnus Wolff Eikrem, Oliver Norwood

Anfallare: Danny Welbeck, Michael Owen, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Gabriel Obertan, Federico Macheda, Joshua King, Javier Hernandez

ARSENAL.SE TIPPAR

Lars Lundstedt:
Åsikterna går isär, är United synonymt med Wayne Rooney eller inte? Jag har tillhört de som anser att Rooney var den som på egen hand räddade United från fiasko förra säsongen, men jag börjar mer och mer luta åt att Alex Ferguson kanske helt enkelt är skicklig på att få sina trupper att spela för att utnyttja en specifik spelares egenskaper till max och sätter upp spelet för att denne ska kunna prestera maximalt. Lite förenklat kan man uttrycka det som att tidigare var det Ronaldo som skulle spelas fram till målchanser, nu är det Rooney. Offensivt tror jag att de räcker till även denna säsong, osäkerheten finns snarare bakåt där Rio Ferdinand fortfarande dras med ryggproblem och frågan är om Edwin van der Sar håller lika hög klass (och klarar sig undan skador) en säsong till. Owen Hargreaves är fortfarande inte återställd och Alex Ferguson har sagt att han överväger att inte anmäla honom till spel i Premier League under hösten. Kan Ryan Giggs prestera en säsong till? Det finns alltså frågetecken, men truppen är fortfarande totalt sett stark och United kan på intet sätt räknas bort från striden om ligatiteln, tror jag.

Patrik Larsson:
Det är alltid farligt att räkna bort United, och trots att laget vid en snabb jämförelse kan te sig rätt svag kan jag lova att laget kommer tampas om ligatiteln. Så stark och duktig är Ferguson som manager. Ifall inte Rooney och Ferdinand/Vidic går sönder samtidigt kommer laget helt klart kämpa om ligatiteln ända in i det sista. Laget ser dock svagare och svagare ut för varje säsong som går, men jag ska verkligen inte räkna bort United trots att det ligger nära till hands.

Magnus Ahldén:
Varje år gnuggar jag händerna och känner att United blir svagare och svagare. När jag närmar mig odjuret för att kolla hur det mår hoppar fanskapet upp och biter mig rätt över nacken. Rooney ÄR just nu Man U och laget klarar inte en långtidsfrånvaro av engelsmannen. Ferdinand är snart lika ofta skadad som Ledley King och frågan är hur länge Van der Sar presterar på absolut toppnivå. Javier Hernandez och Chris Smalling är de enda nyförvärven så här långt och det imponerar inte. De kommer fortsatt att reta gallfeber på mig via Ferguson, men för en gångs skull tror jag inte att de är med i den absoluta titelstriden. Önsketänkande, absolut.

Per Holmqvist:
Det är faktiskt en sak jag främst saknar med United, den enorma rivaliteten klubbarna emellan har ju luckrats upp, inga pizzagate eller slagsmål längre. Det är ju ett faktum att vi för varje år närmar oss när Giggs, Scholes o de andra passerat bäst före datum, men är det nu? Och om så, vad kommer underfrån? Förra året var det grus i maskineriet, inte enbart pga de stora skadorna i backlinjen. Nyförvärven skrämmer inte men Fergusson får alltid United att bli en utmanare, så även i år. Dom har ju även en viss Rooney som kan göra stor skillnad. Top 3.