Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabianski ställs mot sin gamla klubb i sista träningsmatchen.

Inför: Legia Warszawa - Arsenal

lör 7 aug 2010 kl 02:13

Imorgon riktas blickarna mot den polska huvudstaden Warszawa. Det är nämligen dags för den sista försäsongsmatchen! För motståndet står Fabianskis förra klubb Legia Warszawa.

Snart är det äntligen dags för det vi längtat efter i flera månader, nämligen starten av Premier League 2010/2011! Men innan dess har vi en sista träningsmatch att klara av. Laget anlände sent idag (fredag) i Warszawa och imorgon kliver spelarna ut på den nybyggda stadion Nowy Stadion Legii Warszawa för att inviga den.

Ett flertal spelare finns dock inte med på resan på grund av skada. Dessutom har varken Cesc Fabregas eller Robin van Persie åkt med eftersom de är nyligen hemkomna. Arsenal förväntas ändå ställa upp med ett rätt så slagkraftig lag med spelare som Samir Nasri, Thomas Vermaelen och Andrej Arsjavin.

Det här är för övrigt ett speciellt tillfälle för både Lukasz Fabianski och Wojciech Szczesny då bägge målvakterna spelat för Legia Warszawa tidigare. Fabianski spelade i klubben från 2005 till 2007 och imponerade stort i det polska mästarlaget. Szczesny hann dock bara med att spela ett år i klubben (2005-2006) innan han gick till Arsenal.

Nu är det alltså dags att testa laget en allra sista gång innan PL-premiären mot Liverpool! Vi får hoppas att laget går vinnande ur striden och att den första matchen på den nybyggda arenan bjuder på bra och anfallsrik fotboll.

SPELPLATS

Plats: Nowy Stadion Legii Warszawa
Tid: 17.00
Tävling:
Försäsong
Matchodds från Nordicbet: 1) 4.75 X) 3.60 2) 1.63
TV-sänding: Arsenal TV Online

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadelista brukar normalt sett vara väldigt lång och så är den även idag. Denilson, Diaby, Song och Bendtner är alla skadade och missar matchen mot Legia Warszawa. Dessutom har Wenger sagt att det är osäkert om Arshavin kommer finna sig i spel eller ej. Ramsey är sedan tidigare långtidsskadad. Två andra spelare som missar matchen är Cesc Fabregas och Robin van Persie, men det är på grund av att de är nyss hemkomna från sin semester.

LEGIA WARSZAWA: Arsenal är inte det enda laget med skadeproblem. Även Warszawa har problem med en lång skadelista. Rzézniczak James, Thomas Kielbowicz, Inaki Astiz och Dickson Choto är alla skadade och kommer att missa matchen. Dessutom finns det ett par andra frågetecken inom truppen, men preliminärt är det bara dem fyra som missar matchen mot The Gunners.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "The team who plays tomorrow is not necessarily the team who will start in the Premier League. We have some players, like Arshavin, who have a small muscular problem and we miss Van Persie, Fabregas, Song and Diaby who have not travelled."

MACIEJ SKORZA: Skorzas tankar och funderingar inför matchen mot Arsenal kan hittas här.

STATISTIK

Legia Warszawa har aldrig mött Arsenal tidigare. Det här blir första gången lagen möts. Mötet kommer att äga rum på den nybyggda arenan Nowy Stadion Legii Warszawa. Förra gången Warszawa invigde en ny arena - år 1930 - stod Barcelona för motståndet. Nu är det Arsenal.

Legia Warszawa är ett av polens bästa klubblag genom tiderna. Man har vunnit den polska högstaligan hela åtta gånger tidigare, vilket gör dem till det fjärde största klubblaget i polsk fotbollshistoria. Säsongen 1995/1996 skrev man dessutom ännu mer polsk fotbollshistoria då man gick till kvartsfinal i Champions League.

Förra säsongen slutade man på en fjärdeplats, vilket man vill se till att förbättra den kommande säsongen. Den nybyggda arenan är redo att användas och med den nye tränaren Maciej Skorza (som spenderade tre säsonger i Wisla Krakow) ser man ut att kunna utmana om ligatiteln nästa säsong.

Legia Warszawa - och flera andra polska klubbar - är kända för sina supporterskaror. Supportrarna är ofta väldigt passionerade och följer sitt lag vart de än åker. Tyvärr har Polen stora problem med huliganism, så även Legia Warszawa. År 2007 blev laget förbjudet att spela all sorts europeisk fotboll efter att huliganer härjat loss i en match mot litauiska FK Vétra. De blev avstängda direkt från Intertotocupen och förbjöds att spela ute i Europa i fem säsonger framåt. Beslutet ändrades dock sedan till fem års skyddstillsyn. År 2008 kvalade bl.a. laget in till Uefa-Cupen.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL (4-3-3)
Målvakt: Fabianski
Försvar: Eboue - Vermaelen - Koscielny - Gibbs
Mittfält: Wilshere - Frimpong - Nasri
Anfall: Walcott - Chamakh - Vela/Arshavin.
Avbytare: Nordtveit, Emmanuel-Thomas, Clichy, Sagna, Rosicky, Szczesny, Lansbury.

LEGIA WARSZAWA (4-4-2)
Målvakt: Antalovic.
Försvar: Jedrzejczyk, Owona-Ndong, Wawrzyniak, Zyro.
Mittfält: Radovic, Giza, Iwanski, Kucharczyk.
Anfall: Szalachowski, Chinyama.
Avbytare: Komorowski, Szumski, Choto, Giza, Rybus, Banasiak, Mezenga.