Medlemmar: 8826 st.

Eboue gjorde två i Warszawa.

Legia Warszawa - Arsenal: 5 - 6

lör 7 aug 2010 kl 18:25

Arsenal både imponerade och avskräckte när man idag lyckades vinna över det polska mästarlaget Legia Warszawa med 6-5! Ett flertal fina mål framåt överskuggades av uselt försvarsspel.

Arsenal spelade idag sin sista träningsmatch för säsongen när man mötte det polska mästarlaget Legia Warszawa. Att det skulle bli många mål hoppades många på, men att det det skulle bli hela elva(!) mål hade nog ingen trott!

Legia Warszawa öppnade starkt och såg riktigt taggade ut. Supportrarna var högljudda och hejade på sitt Legia i varenda närkamp. Arsenal såg inte lika taggade ut, men gjorde sitt bästa.
Öppningsmålet kom bara 16 minuter in i matchen då Alejandro Cabral lossade sin kanon från 25 meters håll. Skottet var otagbart och satt stenhårt i Fabianskis vänstra hörn. 1-0 till hemmalaget!

Legia Warszawa fortsatte att pressa tillbaka Arsenal-spelarna som inte fick något utrymme alls. Arsenal hade svårt att skapa någonting över huvud taget, men Chamakh var nära att kvittera efter en fint slagen frispark av Nasri. Tyvärr hade inte Chamakh ställt in siktet rätt och bollen flög utanför.
Med tolv minuter kvar av första halvleken fick Legia Warszawa en hörna. Spelarna i Legia valde att prova på en hörntaktik där de samlade ihop sig till en stor klunga vid den närmsta stolpen. Hörnan blev slagen mot den stora klungan och panik utbröt sig hos Arsenal-spelarna som inte visste hur de skulle hantera motståndarspelarna. Fabianski - som var rejält fastträngd - försökte sig på att springa ut och boxa bort bollen, men råkade istället snubbla på Vermaelens ben och ramla. Bollen letade sig sedan fram till Jedrzejczyk som sköt den mot mål där den olyckligtvis studsade på Koscielny och in i mål. 2-0 till Legia!

Arsenal var nere på räkning och hemmalaget utnyttjade det med bravur. Fem minuter senare lyckades man nämligen sätta in trean då Jedrzejczyk stod för ett kliniskt avslut inne i straffområdet. 3-0 till Legia efter mycket dålig markering av Arsenal-försvaret.
The Gunners replikerade dock direkt. M a r o u a n e Chamakh bjöd på ett och två trix precis utanför straffområdet innan han passade bollen till Nasri. Fransmannen såg sedan till att lyfta en delikat boll mot en framrusandes Chamakh som gick in med huvudet före i en duell med målvakten. Chamakh var som tur var först på bollen och lyckades reducera in 3-1!

Sju minuter senare blåste domaren av för halvtidsvila. Arsenal stod för en minst sagt horribel halvlek där försvaret bör sättas under all sorts kritik. Som tur var lyckadesChamakh sätta reduceringen som åtminstone gav oss lite hopp inför den andra halvleken.
Det vi inte visste var att våra kanonjärer skulle rivstarta den andra halvleken med tre raka mål! Arsenal såg ut som ett helt annat lag när mål efter mål flög in bakom Antolovic i Legia-målet. Eboue satte reduceringen till 2-3 efter en fin nick. Samme man satte sedan kvitteringen åtta minuter senare. Ivorianen kom fri på högerkanten och sköt bollen stenhårt i nättaket efter att ha skottfintat ner Antolovic. 3-3! Right back in the game!

Efter vår horribla första halvlek kunde man sedan knappt tro sina ögon när inbytte Kieran Gibbs gjorde en replika av Eboue-målet, fast från vänsterkanten. Gibbs snappade upp bollen och gjorde sig av med sin försvarare för att sedan ösa in den i nättaket! Riktigt snyggt!
Arsenal hamnade för första gången i ledning och såg även ut att bevara den. Legia var dock inte helt ofarligt. De hade bland annat en dubbelchans där Szczesny gjorde bra ifrån sig i målet då han bjöd på en superb dubbelräddning. I den sjuttiotredje minuten skulle dock Jedrzejczyk kvittera för hemmalaget efter ännu en försvarsmiss från Arsenals sida. Markeringen fungerade inte alls som den skulle efter att bollen spelats tillbaka in i straffområdet till en friståendes Jedzrejczyk. Polacken kunde enkelt ta ner bollen och sätta 4-4.

The Gunners tog dock tillbaka taktpinnen när inbytte Jay Emmanuel-Thomas satte 5-4 till Arsenal efter svagt försvarsspel från Legia Warszaw. Samir Nasri lyckades sedan sätta 6-4 på frispark efter ett tveksamt ingripande från inbytte Legia-målvakten Makhnovskyy. Tiden seglade sedan iväg och allt tydde på att matchen skulle sluta 6-4 till Arsenal. Legia Warszaw gav dock inte upp och fortsatte att kämpa in i det sista. Till slut blev de givna en gratischans från Henri Lansbury som inte lyckades rensa bort bollen från eget straffområde. Maciej Iwanski gjorde inga misstag när han satte reduceringen till 5-6 från några meters håll.
Henri Lansbury gav sedan Legia Warszawa ännu en gratischans precis i slutet av matchen. Den unge engelsmannen passade bollen rakt till en Legia-spelare som försatte hela laget i en kontring mot Arsenal-målet. Warszawa var riktigt nära att kvittera med endast några sekunder kvar, men skottet som avlossades gick rakt på Szczesny.

Precis efter den sista målchansen gick även slutsignalen och Arsenal kunde till sist pusta ut. Sex mål framåt är imponerande, men fem mål bakåt efter flertalet försvarsmissar är rent ut sagt skrämmande.
Nu gäller det för laget att finslipa in i det sista innan det är dags att möta Liverpool i premiären. Självklart hoppas supportrarna på ett par nyförvärv innan dess, men fram tills dess är det den här truppen vi får förlita oss på. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa! Come on you Gunners!

MATCHFAKTA

Legia Warszawa - Arsenal 5-6 (1-3)

Målen:1-0 (16) Cabral, 2-0 (33) Koscielny (självmål), 3-0 (37) Jedrzejczyk, 3-1 (38) Chamakh, 3-2 (52) Eboue, 3-3 (60) Eboue, 3-4 (62) Gibbs,4-4 (73) Jedrzejczyk, 4-5 (78) Emmanuel-Thomas, 4-6 (81) Nasri, 5-6 (90) Iwanski.
Domare: Inga uppgifter.
Publik: 27 000 .