Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jonas Olsson och WBA är nykomlingar i Premier League.

PL Preview: West Bromwich

mån 9 aug 2010 kl 19:58

Landskronafostrade Jonas Olsson är tillbaka i Premier League med sitt West Bromwich. Ska sejouren bli mer än ettårig den här gången?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: The Hawthorns, West Bromwich
Publikkapacitet: 26.500
Manager: Roberto Di Matteo (Italien)
Ägare: Jermey Peace (England)
Förra årets placering: nykomling, slutade tvåa i The Championship

SPELARTRUPP (per den 9/8)

Målvakter: Dean Kiely, Luke Daniels, Scott Carson, Ryan Allsop, Boaz Myhill

Försvarare: Joe Mattock, Jonas Olsson, Marek Cech, Leon Barnett, Gianni Zuiverloon, Abdoulaye Méïté, Gabriel Tamas, Paul Downing, Gonzalo Jara, Pablo Ibáñez

Mittfältare: Chris Brunt, Giles Barnes, Jerome Thomas, Graham Dorrans, Youssuf Mulumbu, James Morrison, Romaine Sawyers, George Thorne, Steven Reid

Anfallare: Roman Bednár, Ishmael Miller, Chris Wood, Luke Moore, Reuben Reid, Simon Cox

ARSENAL.SE TIPPAR

Per Holmqvist:
För oss Svenskar är väl WBA mest kända för att dom har Jonas Ohlsson med i laget. Tror inte vi kommer märka så mycket mer av dom, det blir direkt respass för nykomlingarna. Jag kan helt enkelt inte se att Di Matteo kan göra så mycket åt laget och inte har han värvat något nämnvärt för att förstärka. Nedflyttning!

Patrik Larsson:
Som nykomling är man nästan alltid nederlagstippad, så även WBA i år. Med ett anonymt lag och Jonas Olsson i mittförsvaret är jag beredd att direkt avskriva dem från vidare spel i Premier League, men får Di Matteo ordning på försvaret och lyckas göra The Hawthorns till en borg kan det kanske räcka till nytt kontrakt. Utan några större nyförvärv tror jag dock det blir ganska svårt.

Magnus Ahldén:
Den tredje nykomlingen har ännu inte gjort några stora nyförvärv och annat är i och för sig inte att vänta. Senast de var uppe i Premier League var de ett underhållande lag att titta på, men det är tyvärr ingen fördel att försöka spela attraktiv fotboll med ett lag utan de riktiga spetskvaliteterna. I år får man nog ändra på sitt synsätt för att klara nytt kontrakt. De överraskar säkert en del i början, men får bekänna färg till sist. Nedflyttningsstrid.

Lars Lundstedt:
Ja, vad ska man tro om WBA? Samma målvakt (Scott Carson) som senast det begav sig, och Jonas Olsson är kvar i mittförsvaret. Förra gången försökte de spela en offensiv fotboll men med resultatet att det läckte rejält bakåt så man kan väl gissa att det blir en lite mer defensiv inriktning på det hela den här gången. Jag ger dem hur som helst inga större chanser att klara sig kvar. Får de en bra start kanske det kan lyckas, men jag undrar om ens det räcker.