Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur många baljor gör van Persie den här säsongen?

PL Preview: Arsenal

tor 12 aug 2010 kl 00:00

Aldrig tidigare har Arsene Wenger varit så ifrågasatt. Har han tappat greppet eller kan Arsenal vinna något den här säsongen?

FAKTA OM KLUBBEN

Hemmaarena: Emirates Stadium, London
Publikkapacitet: 60.355
Manager: Arsene Wenger (Frankrike)
Ägare: ett flertal, de största är Stan Kroenke (USA) och Alisher Usmanov (Uzbekistan)
Placering förra säsongen: 3

SPELARTRUPP (per den 11/8)

Målvakter: Manuel Almunia, Lukasz Fabianski, Vito Mannone, Wojciech Szczesny

Försvarare: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gael Clichy, Kieran Gibbs, Armand Traore

Mittfältare: Abou Diaby, Cesc Fabregas, Tomas Rosicky, Samir Nasri, Denilson, Aaron Ramsey, Alex Song, Jack Wilshere, Andrej Arsjavin, Emmanuel Eboue

Anfallare: Robin van Persie, Carlos Vela, Theo Walcott, Marouane Chamakh, Nicklas Bendtner

ARSENAL.SE TIPPAR

Per Holmqvist:

Vår trupp ser både mycket intressant och skrämmande ut beroende på hur man ser det. Vårt anfall har tillräcklig kapacitet och även bredd enligt mig. Vi har inga direkta målskyttar vilket är en fördel då det ger motståndarna mer jobb att försvara sig. Vårt mittfält äe det bästa i ligan och vi har fullgoda ersättare. Våra ytterbackar klarar vi oss länge på, även bakupalternativen ger mig lugn. Mittförsvaret med DM, MB och MV är absolut vår akilleshäl. Kan Song bibehålla fjolårets form har vi en stabil DM, men ingen backup. Målvakterna är ett orosmoment, samtidigt vet vi att Almunia kan vara riktigt bra. Han kanske slipper misstagen i år? Jag räknar med att vi får in en mittback och då har vi ett godkänt mittlås även om det inte håller högsta kvalitet. Motståndarna är inte bättre i år, med undantag för Citys nyinköp. Chelsea kan inte ha domarna med sig lika många offsidemål, Uniteds spelare blir de flesta allt äldre. Klarar Tottenham av att jobba både i Ligan och CL? Vi blir absolut top 3, med rätt värving i försvaret så är vi utan tvekan guldkandidat, det står mellan oss och United.

Patrik Larsson:

Vad finns det mer att säga än det som sagts hundra gånger förut? Anfallet tycker jag håller en enorm bredd och spets, förutsatt att vissa skadebenägna typer håller sig friska. Mittfältet är också det ramstarkt, kanske med undantag för Songs plats där jag inte ser några spännande alternativ. Så kommer vi då till försvaret, där ytterbackarna känns starka och mångtaliga, men där jag räknar till endast tre mittbackar varav två i princip är oprövade i Premier League. Djourou var borta hela förra säsongen och vi kan inte begära för mycket av honom, Koscielny kanske är en ny Vermaelen men har sett skakig ut under försäsongen. Vad händer ifall Arsenal får en långtidsskada på Vermaelen, eller två av backarna skadade samtidigt? Wenger har pratat om att värva en mittback till, och ifall han inte gör det innan transferfönstret stänger är det Wengers och endast Wengers fel ifall försvaret läcker som ett såll även den här säsongen. I mål blir det inga förändringar men ifall någon av målvakterna inte hittar storformen kan vi nog glömma en ligatitel. Vi vinner ligan ifall försvaret tätas till, inklusive en mittback till köps in.

Magnus Ahldén:

I teori och hjärta är vi världens bästa lag och vi vet att vi kan slå vem som helst om det inte vore för alla "men". Vi vet om mittbacksluckan och kvaliteten på våra målvakter, men brukar det inte också dyka upp något annat vi inte förväntat oss? Det handlar om spelare som inte presterar när det gäller, skador som aldrig tar slut, mentala kollapser eller värdelös taktik. Det kommer vi inte undan denna säsongen heller och det innebär att Arsenal inte kommer att vinna ligan. Däremot tror jag att vi kommer att upprepa fjolårets goda resultat mot lagen på den nedre halvan och full pott mot dem ger 60 poäng. Då räcker det med cirka 25 poäng på resterande 18 matcher. Ingen omöjlighet. Vi kan bättre och förtjänar bättre, men utan förstärkningar så får vi vara nöjda med en topp fyra placering. Med förstärkningar och väldigt mycket färre skador så är vi topp två.
Lars Lundstedt:

Framåt ser jag inte större problem, vi ska kunna göra våra mål trots allt - men som alla andra ser jag förstås en brist i antalet backar. Det spelar egentligen ingen roll hur bra Koscielny kan visa sig vara, har vi bara tre backar kommer det att straffa sig. Tror jag att vi vinner ligan? Nej. Tror jag att vi kan vinna ligan? Ja, men då måste vi värva minst en mittback av god kvalitet och kanske också en keeper. Jag tycker oavsett vilket att vi ska bli sämst trea, det anser jag trots allt att den nuvarande truppen ska vara kapabel att prestera. Men visst kan det skita sig rejält, det ska vi inte glömma.

NÅGRA MOTSTÅNDARSUPPORTRAR TIPPAR

Peter "Phy" Hyllman, Manchester United:

Arsenal visade redan förra säsongen att man växt ifrån sin kroniska ojämnhet. I år är Arsenal som jag ser det bättre. Anfallet är mer komplett och stryktåligt med Chamack, mittfältet är ett år bättre och försvaret, där någon till värvning är att förvänta, är åtminstone likvärdigt. Arsenals stora frågetecken är om truppen bättre än sina konkurrenter klarar av en titelstrids mentala utmaningar över en hel säsong. Arsenal är å ena sidan det mest svårförutsägbara av topplagen, å andra sidan ser jag i skrivande stund det som att striden om ligatiteln står mellan Arsenal och Man Utd. Det är dags för en titel att komma till Emirates den här säsongen, jag tror den kommer, frågan är bara vilken.

Mattias Lönnquist, Manchester United:

Arsenals guldchanser är främst beroende av att en ny målvakt samt ytterligare en (minst) mittback värvas, då kvaliteten (målvakt) och kvantiteten (mittbackar) för närvarande inte är tillräcklig. Ytterligare en viktig aspekt kommer att vara avsaknad av längre skadeperioder på nyckelpositioner, då Arsenals bredd, och rutin, på truppen är svagare än hos toppkonkurrenterna. Arsenals styrkor inför säsongen är att alla unga spelare har fått mer matchrutin, man har två fantastiskt bra ytterbackar i Sagna och Clichy, ett oerhört starkt mittfält (bäst i PL?) samt en stark förstauppställning i anfallet. Sist, men definitivt inte minst, så har man naturligtvis även en av världens bästa coacher i Wenger, men utan ovan nyförvärv så är mitt tips att Arsenal placerar sig på en fjärdeplats."

Johan "Att våga är att göra" Anderson, Spurs:

Arsenal gjorde en kanonsäsong senast och har alla möjligheter att återupprepa bedriften. Wenger har varit ute och plockat in några intressanta nyförvärv, men kommer de kunna lyfta Arsenal till en ännu högre nivå? Chamakh är bra men jag tror inte att han kommer tillföra Arsenal en ny dimension i anfallsspelet. Arsenal har saknat ett riktigt bra mittbackspar och kommer Koscielny kunna fylla den luckan? Får truppen vara hel så tror jag att vi får se Arsenal ta ytterligare ett steg samtidigt som Premier League känns mer öppen än på länge. I slutänden kommer Arsenals ligaframgångar att hänga på hur de andra lagen presterar. De kan sluta sexa lika väl som tvåa.

Peter Linhem, Liverpool:

Offensiven ser bra ut nu med Chamakh och en frisk Van Persie, dessutom har Song utvecklats till kvalitativ balans spelare så inga problem på mittfältet heller. Det verkar vara försvaret - tillsammans med målvakterna - som är Arsenals svaghet, på kanterna finns de god täckning men centralt ser de väldigt skralt ut. Ingen Gallas, Sol, Silvestre eller Senderos - även fast de två sistnämnda inte bör saknas - så har de ersatts med en Fransk/polack med ett svårstavat namn så jag nöjer mig med Kos och en skadefri Djourou, dock verkar ju Wenger jaga Bosniens kapten Spahic. Till sist då – Målvakterna, Almunia är ingen tillräcklig målvakt för en toppklubb, Fabianski har förtjänat smeknamnet ”Flappihandski” men de finns hopp i den unge - tänk att få höra Arne Hegerfors uttala hans namn - polacken Szczęsny som jag faktiskt såg live i fjol när han var spelade för Brentford. Det var inte någon ”Wow-upplevelse” men han var otroligt stabil, då de var sista matchen blev han t.o.m utbytt i slutet för att hyllas av publiken och jag tror verkligen att han i framtiden kommer utvecklas till en världsklass målvakt. (för att förtydliga så var inte den matchen de enda jag sett av honom). Jag tror att Arsenal - med nuvarande trupp - kommer få nöja sig med att strida om fjärdeplatsen men får man försvaret - inkl. Målvakt - att fungera så har man ett lag som kan utmana om titeln.