Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gör RvP och Fabregas säsongsdebut mot Blackpool?

Tre poäng, tack!

fre 20 aug 2010 kl 09:21

Blackpool vann förvisso med 4-0 borta mot Wigan i premiären, men på Emirates Stadium ska de inte tillåtas få något med sig hem.

Hur det än går för Blackpool den här säsongen kan ingen ta ifrån dem att de för ett par timmar faktiskt var i ledning i Premier League, då deras 4-0-vinst placerade dem etta i tabellen fram tills dess att Scott Carson i West Bromwich hade bjudit Chelsea på ett par mål på Stamford Bridge.

Med all respekt för Wigan så är det emellertid ett helt annat motstånd för Blackpool denna helg, då de kommer på besök hemma hos Arsenal. Som ni säkert minns så fick vi bara med oss en poäng från Anfield Road i söndags, men det kan ha varit en mycket viktig pinne för självförtroendet och utan att vilja nedvärdera Blackpool så är tre poäng det enda som gäller för Arsenal om vi vill hänga med i toppen.

Blackpool har i mitt tycke bara en chans i den här matchen och det är underskattning från Arsenals sida. Managern Ian Holloway har tidigare i veckan smörat järnet för Arsenal och Arsene Wenger, vilket antagligen var ett försök att få våra gubbar att ta för lätt på uppgiften. Jag förstår varför han försöker, för det har skett förr - minns den pinsamma insatsen mot Hull hemma hösten 2008, tex, då vi förlorade med 2-1.

Samtidigt har det här laget lärt sig en del sedan dess, får man hoppas. Förra säsongen gjorde vi också, frånsett mot slutet av säsongen med de makabert usla insatserna mot tex Wigan och Blackburn, bra resultat mot lagen utanför toppskiktet och någon underskattning syntes inte till i någon större utsträckning.

Orosmomentet för Arsenal är snarare i så fall det osäkra skadeläget och att ett par av de spelare som är aktuella för comeback inte har spelat en enda minut med laget under försäsongen. Johan Djourou, Alex Song, Denilson, Cesc Fabregas och Robin van Persie kan alla bli aktuella för spel, men samtliga gör i så fall säsongsdebut för Arsenal och personligen tror jag att Cesc och RvP båda startar på bänken.

Oavsett allt detta ska vi ändå ha tre poäng för vi ska fortfarande vara det bättre laget.

Up the Gunners!

SPELPLATS

Arena: Emirates Stadium
Tid: 21/8 16.00
Tävling: Premier League
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Samir Nasri fick en smäll på knäet mot Liverpool och har tvingats till en operation som kommer att hålla honom borta i en månad. Emmanuel Frimpong, som dock ändå inte hade varit aktuell för spel i den här matchen, drog av ett korsband under torsdagen och blir troligen borta hela säsongen. I övrigt så är det många osäkra, Cesc, RvP, Song, Djourou och Denilson kan som nämnts ovan alla vara aktuella för spel. Koscielny är avstängd efter sina två gula mot Liverpool.

Blackpool: enligt physioroom.com saknas mittfältaren Keith Southern samt anfallarna Louis Almond och Billy Clarke. Laget har inga avstängningar.

STATISTIK

Blackpools senaste säsong i den högsta ligan innan den här säsongen var densamma som Arsenal tog sin snudd på mytomspunna första dubbel med både ligavinst och FA-cupvinst, dvs säsongen 1970/71. Det är alltså ett bra tag sedan lagen möttes, så statistik från inbördes möten saknar således relevans för dagens situation.

Den korta tid som Blackpool låg överst i tabellen förra helgen var den första gången laget toppade den högsta ligan sedan hösten 1957 - och även då var det efter den första omgången.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Manuel Almunia
Försvarare: Bacary Sagna, Johan Djourou, Thomas Vermalen, Gaël Clichy
Mittfältare: Emmanuel Eboue, Abou Diaby, Tomas Rosicky
Anfallare: Theo Walcott, Marouane Chamakh, Andreij Arsjavin

BLACKPOOL

Målvakt: Matthew Gilkes
Försvarare: Alex Baptiste, Ian Evatt, Craig Cathcart, Stephen Crainey
Mittfältare: Gary Taylor-Fletcher, Charlie Adam, David Vaughan, Elliot Grandin
Anfallare: Brett Ormerod, Marlon Harewood