Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott gjorde hattrick mot Blackpool.

Walcotts hattrick sänkte Blackpool

sön 22 aug 2010 kl 00:05

Arsenals offensiv får utrymme att visa hur bra det kan vara, vilket var underbart att se. Porr för fotbollsälskare.

Men innan vi rusar iväg så skall vi komma ihåg att vi mötte ett svagt lag och vårt försvar såg åter igen osäkert ut. Song och Clichy är de enda två som inte får godkänt idag.
Det är självklart omöjligt att undvika att kommentera Theo Walcott, vilken gigantisk match han gör. Utöver hans mål sprang han i flera luckor, och kunde med mer skärpa i avsluten gjort än fler mål. Kan hans form hålla i sig och att han slipper allvarliga skador har vi utan tveckan fått ett välkommet nytt anfallsvapen.

Våra mål var riktiga delikatesser. När bollen går på snöre mellan Rosicky, Arshavin och Walcott finns det inte många lag som kan uppvisa mer underhållande och effektivt spel. Theo väljer en enkel bredsida istället för att överarbeta vilket gav resultat.

Rosicky fortsatte med delikata passningar, han gjorde en näst intill prickfri insats och det var nog den bästa match jag sett honom göra i våra kläder. Ett lysande instick på fel sida till Chamack som blir fälld av försvararen i halvcirkeln utanför straffområdet och målchansutvisningen är i mina ögon solklar. Däremot är mina klunskaper om hur halvcirkeln räknas till straffområdet eller ej för osäkra att jag inte vågar mig på att avgöra om straffen är rätt dömd eller ej.
Arshavin slår en ganska säker straff längs marken och segern känns klar.
Uppförsbacken för nykomlingarna skall helt enkelt inte gå att komma upp ur.

Innan halvleken är slut har Theo vänt runt på en femöring och stänkt in 3-0. Då undertecknad missade första 7 minuterna, som enligt rykten skall ha varit lite svaga av vårt lag, såg jag under hela matchen en enda målchans för Blackpool, när domaren inte lät Sagna komma tillbaka i spelet och dom utnyttjade hans plats att slå inlägg och Clichy gör inget försök att hindra en farlig nick som mycket väl kunnat resultera i en kvittering. Jag går inte in på hur matchen kunnat sluta om vi fått ett mål i baken där.

Andra halvlek tillät vi nog inte Blackpool ha bollen på vår planhalva över 2 minuter totalt, varpå inte ens våra backar kunde göra något misstag. Clichy drog dock på sig några onödiga frisparkar. Almunia gjorde för en gångs skull ett stabilt intryck och plockade till om med tryggt ned ett inlägg.

Diaby får sparka in en boll i mål med sina spindelben innan Theo fullbordar sitt hattrick till 5-0 med en lysande löpning. Jublet på Emirates var högt när vi därefter bytte ut Arsjavin och Diaby till förmån för Fabregas och Van Persie. Tyvärr skall vi i ärlighetens namn notera att vårt speltempo sjönk betänkligt efter det och djupledslöpningarna avtog markant.

Vårt mittfält såg grymt intressant och kreativt ut med Cesc, Wilshere och Rosicky, vilken grym mängd kreativitet. Jack gjorde en fullt godkänd insats även om han var lite väl het i några närkamper. Rosicky hade varit man of the match om inte theo stänkt in så många baljor och när man då konstaterar att Cesc nästan var vår sämste spelare på mittfältet förstår alla vilken lagdel vi inte behöver oroa oss för, offensivt.

Theo byts ut för Vela som visar spelglädje när han med jonglering tar sig förbi tre motståndare men hans avslut blir för tamt o styrs ut till hörna. RvP får ta hörnan och helt perfekt slagen möter den Chamacks panna och 6-0rgien är fullbordad.

Ian Holloways kommentar efter matchen säger väl det mesta: "Vad skönt vi inte släppte in mer än 6 mål."

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

Arsene Wenger: "I believe overall we played always well going forward but in fairness Blackpool when they had 11 on the pitch they looked like they could create. They tried to play in a positive way. We looked very dangerous when we won the ball and I believe we have matured because when we were 3-0 up at half-time we didn't become sloppy. We kept playing the way we wanted to play and overall it became a comfortable win."

Ian Holloway: "An absolute education, I was relieved it wasn't 10, 12, 13, 14. We'd have lost the game to be honest, but we might not have been smarting quite so much. We'd have made a better fist of it." (om straffen och det röda kortet)

MATCHFAKTA

ARSENAL-BLACKPOOL 6-0 (3-0)
Målen:
1-0 (12) Walcott, 2-0 (32) Arsjavin, 3-0 (40) Walcott, 4-0 (40) Diaby, 5-0 (58) Walcott, 6-0 (83) Chamakh
Varningar: -
Utvisning: Ian Evatt, Blackpool (31)
Domare: Mike Jones, Chester
Publik: 60 032

Så spelade lagen:
Arsenal
Målvakt:
Manuel Almunia
Försvarare: Bacary Sagna, Alex Song, Thomas Vermaelen, Gael Clichy
Mittfältare: Tomas Rosicky, Abou Diaby (61), Jack Wilshere
Anfallare: Theo Walcott (65), Marouane Chamakh, Andrej Arsjavin (61)
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Emmanuel Eboue, Kieran Gibbs, Cesc Fabregas (61), Robin van Persie (61), Carlos Vela (65)

Blackpool
Målvakt: Matthew Gilks
Försvarare: Alex Baptiste, Ian Evatt, Craig Cathcart, Stephen Crainey
Mittfältare: Elliot Grandin, Charlie Adam, David Vaughan, Ludovic Sylvestre (37), Gary Taylor-Fletcher (57)
Anfallare: Marlon Harewood (57)
Avbytare: Mark Halstead, Neal Eardley, Chris Basham, Rob Edwards, Dekel Keinan (37), Ishmel Demontagnac (57), Brett Ormerod (57)