Medlemmar: 8889 st.

Arsjavin och Wilshere kunde jubla när Arsenal vann i Serbien.

Stabil seger till slut

tis 28 sep 2010 kl 21:34

Lukasz Fabianski räddade straff, Arsjavin missade straff åt andra hållet och Arsenal kunde till slut defilera in i mål i matchen mot Partizan.

Rosicky klev in som lagkapten för ett lag som var rejält förändrat jämfört med förlustmatchen mot West Bromwich i lördags. Arsenal ställde upp i en 4-5-1 variant med Wilshere som en offensiv spelfördelar framför resten av mittfältet. Serberna fyllde arenan till sista plats och sjöng, dansade, viftade med flaggor och hoppade fram sitt Partizan. Fansens röj skapade en magisk och samtidigt stereotyp melodramatisk stämning.

Partizan inledde bäst, främst genom Cleo som var inblandad i flera situationer i början. Efter tre misstänkta straffsituationer kände Arsenal att det fick räcka och började anfalla på egen hand istället. Efter Att Arsjavin spelat bollen till Wilshere som drev in bollen i straffområdet och klackade tillbaks till Arsjavin som stänkte in bollen lågt i målet stod det 1-0 till Arsenal. 1 chans, 1 mål så långt.

Efter målet tog Arsenal över totalt och fick friläge på friläge utan att lyckas punktera matchen. Arsjavin var inblandad i det mesta, antingen som målsumpare eller framspelare till någon annan målsumpare. Rosicky fick ett friläge men la bollen på målvakten, Arsjavin överarbetade en situation där  han mycket väl hade kunnat skjuta bollen i mål, till slut lyckades Arsjavin överlista Partizans mycket duktiga målvakt Stojkovic. Ryssen lobbade över målvakten som var besegrad men då lyckades en back rusa fram och vräka undan bollen i sista sekund.

Kort efter det fick Denilson ett skott på armen och domaren tvekade länge innan han satte pipan till munnen och blåste straff. Cleo rullade in bollen iskallt i Fabianskis ena hörn, iskallt var ordet. Efter målet hände inte särskilt mycket i halvleken, Partizan verkade nöjda med resultatet och Arsenal verkade lite konfunderade över resultatet som så långt inte var direkt rättvist. 1-1 i halvlek dock.

Andra halvlek började inte i ett rasande tempo, snarare tvärtom. Det första av värde inträffade efter drygt 10 minuters spel då Chamakh plötsligt blir frispelad och rivs ned av Jovanovic. Rött kort och straff till Arsenal vilken Arsjavin brände genom en svag straff som Stojkovic kunde rädda.

Efter straffen präglades matchen av dåligt och hafsigt passningsspel där inget av lagen hade några egentliga intentioner framåt. Det skulle dock lossna. Först fick Arsjavin ännu en chans, denna gång med vänsterfoten men målvakten räddade ryssens skott fint.

Rosicky fick bollen vid straffområdeshörnet och skickade in den mot Chamakh som först nickade bollen i ribban men på returen lyckades han nicka in bollen i mål. 10 minuter senare var det dags igen, nyinbytte Nasri pricksköt en hörna som Squillaci fick styra in i mål med huvudet, fransmannens första mål i Arsenaltröjan!

Matchen kändes avgjord men Partizan fick ännu en straff efter en märklig situation där Gibbs tycktes vara på bollen först innan han vräkte omkull partizanspelaren. Cleo klev fram för att på nytt sätta straffen, men vår äldre polack gick åt rätt håll och räddade straffen.

Den som såg matchen såg någons självförtroende växa med 600% på mindre än två sekunder. Fabianski agerade plötsligt med pondus på några höjdbollar och fick göra ett vasst ingripande på ett skott från nära håll i matchens slutskede. 3-1 till Arsenal och tre välbehövliga poäng.