Medlemmar: 8807 st.

Chamakhs mål blev avgörande när Arsenal slog Birmingham med 2-1.

Arsenal bärgade svår seger

lör 16 okt 2010 kl 16:45

Arsenal lyckades idag besegra Birmingham efter att Zigic gett det gästande laget ledningen med 1-0. Efter mål av Nasri och Chamakh kom dock Arsenal igen och bärgade segern!

Det var blåsigt i norra London när Arsenal tog emot Birmingham på lördag eftermiddag. Birmingham klev ut på plan med två gamla Arsenal-spelare (Alexander Hleb och Sebastian Larsson) medan Arsenal klev ut på Emirates med ett skadeskjutet lag där även Laurent Koscielny saknades utöver den långa skadelista som publicerades i inför-rapporten.

The Gunners tog initativet direkt och pressade på framåt med full fart och fläkt! Det kunde ha blivit mål redan efter tre minuter då Wilshere och Chamakh väggspelade briljant. Tyvärr gick Chamakhs avslut på en täckande Birmingham-försvarare.

Arsenal fick naturligtvis blodtand och nu började målchans efter målchans dyka upp. Diaby valde att lossa på kanonen precis utanför straffområdet, men även det skottet täcktes av en försvarare. Sedan fick Andrej Arsjavin chansen att sätta ledningsmålet, men Ben Foster spelade stabilt i Birmingham-målet och räddade allt som kom i hans väg.

Sedan skulle ledningsmålet komma - trodde alla. Efter ett frisparksinlägg in i boxen var Squillaci först på bollen som sedan nickades in i mål. Foster var på bollen, men inte tillräckligt mycket för att rädda den. Arsenal-supportrarna skrek av glädje, men glädjen blev kortvarig. Linjedomaren blåste nämligen av för offside. Ett domslut som även visade sig vara korrekt.

Birmingham var dock inte helt ofarliga framåt. De hade sina chanser - främst på inlägg och hörnor - men som tur var lyckades de aldrig få iväg ett bra skott mot Fabianski i Arsenal-målet.

Ledningsmålet skulle dock komma - av Birmingham. Det var ingen annan än serben Nikola Zigic som skulle göra det. Efter ett av många Birmingham-inlägg nådde Zigic högst på bollen och nickade in den fint i Fabianskis högra hörn. Polacken i Arsenal-målet var helt chanslös. 1-0 till Birmingham, trots Arsenals massiva spelövertag.

Kvitteringen skulle dock inte vänta på sig. Efter ett fint Arsenal-anfall skulle Marouane Chamakh få med sig sin femte straff för säsongen! Chamakh fälldes i straffområdet och domaren dömde straff. Samir Nasri klev upp som straffskytt och gjorde inga fel när han satte straffen stenhårt till vänster om Ben Foster. 1-1!

Efter Arsenals kvitteringsmål började saker och ting hetta upp. Birmingham-spelarna ansåg att Chamakh hade filmat och gick hårt in i närkamperna mot Chamakh. Dessutom blev Zigic förbannad då han ansåg att han borde fått straff med sig efter att ha blivit knuffad i straffområdet.

Bara någon minut senare gick två stycken Birmingham-spelare in i en höjd-duell samtidigt. Problemet var att Chamakh befann sig mellan dessa två spelare och blev inträngd. Chamakh gjorde sig illa i huvudet och föll till marken. Publiken på Emirates började bli mer och mer förbannad vilket fick dem att skandera "you don't know what you're doing" i kör. Attacken var menad mot domaren Martin Atkinson som agerat tveksamt i flera situationer.

Många av oss var väldigt rädda inför andra halvlek. Birmingham hade haft chanser framåt och var långt ifrån ofarliga. Samtidigt hade Arsenal precis som vanligt var ineffektiva. Andra halvleken började dock fantastiskt för de röd-vita. Det tog bara två minuter innan marockanen Chamakh satte 2-1 till Arsenal. Song klackade vidare bollen elegant till Wilshere som passade fram den till Chamakh minst lika elegant. Chamakh snurrade sedan runt i straffområdet och väntade ut Foster som slängde sig snabbt. Sedan satte han den enkelt i mål. 2-1!

Efter Arsenals ledningsmål tog händelserna slut. Arsenal rullade runt bollen och Birmingham blev tillbakapressade som bara den. The Gunners var dock närmast 3-1 efter många fina skottlägen. Tyvärr så tvekade de flesta spelarna och skotten gick antingen rakt på Foster eller ingenstans alls.

Ju längre slutet av matchen vi kom, desto mer spännande blev det. Birmingham började få hålla i bollen allt mer och inläggen blev allt fler. Som tur var storspelade Fabianski i Arsenal-målet och plockade ner nästan varenda boll med stor självsäkerhet.

Tre minuter innan slutet fick vi se Wilshere bli utvisad efter en ful tackling på Zigic. Den unge engelsmannen som hade gjort en superb match var alldeles för sen in i närkampen och foten var alldeles för högt uppe. Det röda kortet var rättvist, men bittert.

Birmingham fortsatte dock att pressa ner Arsenal i banan och det kom ett par väldigt farliga bollar in i boxen. Som tur var lyckades försvaret inklusive Fabianski rensa bort allting. Domaren blåste i pipan efter sex tilläggsminuter och Arsenal hade bärgat segern!

Det fanns en hel del orosmoment under matchen, men vårt kära Arsenal lyckades till slut besegra Birmingham. Nu ser vi fram emot gruppspelet i Champions League där Shakhtar Donetsk väntar!