Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både Wenger och Szczesny är nöjda med Fabianski.

"Han visar vad vi ser på träningarna"

tis 26 okt 2010 kl 02:56

Fabianski glänser i Almunias frånvaro. Den polske landslagskeepern verkar ha hittat formen - och nu blir han hyllad av Wenger såväl som målvaktskollegan Szczesny.

Kritiken mot Fabianski har haglat efter flertalet misstag under föregående säsong. Men nu verkar den polske landslagskeepern ha hittat rätt mellan stolparna. Efter en strålande insats i matchen mot City har nu kritiken bytts ut mot lovord. Arsene Wenger hyllar nu sin polske målvaktstalang.
- Fabianski visade vad vi ser på träningarna, säger Wenger till Arsenal.com
- Ibland i vårat jobb måste man fortsätta stadigt framåt och bortse från opinionen. Det är lättare när man vet att en spelare har talang, och jag tycker att han har det.

Även fast Fabianski stod för en felfri insats senast så är hans plats i Arsenal-målet inte säkrad. Almunia är på bättringsvägarna efter att ha ådragit sig en armbågsskada, och beräknas vara klar för spel inom kort.
- Jag säger aldrig att han definitivt får behålla sin plats i startelvan, för man vill alltid ha friheten att ändra sig när det behövs. Men just nu, om man tittar på hans prestationer så kan man absolut inte neka honom från spel.

Wenger är inte den enda att hylla Fabianskis framsteg. Landsmannen och målvaktskollegan Wojciech Szczesny har också ett och annat att säga om sin lagkamrat.
- Jag har känt honom i några år nu och vi har gått igenom samma inlärningsprocess och jag vet att han är en riktigt bra målvakt, säger Szczesny, och fortsätter.
- Han har fått sitt självförtroende tillbaka och han gör bra ifrån sig. Jag tror att om hans självförtroende fortsätter att växa kommer han att bli en målvakt i världsklass.