Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabregas är nominerad till Ballon d'Or.

Fabregas kan bli världens bäste

tis 26 okt 2010 kl 12:17

Idag kom FIFA:s årliga lista på nominerade till världens bästa fotbollsspelare. Bland de 23 namnen är Cesc Fabregas ända Arsenalspelare.

Det prestigefyllda priset Fifa Ballon d'Or delas ut av Fifa och vanns förra året av Lionel Messi i utklassningsstil. Cesc Fabregas är inte helt oväntat med bland de 23 namnen men får alltså inte en endaste Arsenalkamrat med sig. Priset, som delats ut sedan 1956, har aldrig vunnits av någon Arsenalspelare. Närmast var Thierry Henry, 2003, men fransmannen fick se sig slagen av Pavel Nedved.
Fabregas får dock inte helt klara sig utan lagkamrater. Från sitt spanska landslag hämtas hela sju spelare som har chans till en åtråvärda titeln. Värt att notera är att Premier League endast har fått med tre representanter. Fabregas, Drogba och den stora överraskningen Asamoah Gyan.
Favoriter till att vinna titeln är Messi, Ronaldo och Sneijder.

Här är alla 23 nominerade:

Bastian Schweinsteiger (Tyskland), Daniel Alves (Brasilien), Iker Casillas (Spanien), Cristiano Ronaldo (Portugal), Samuel Eto’o (Kamerun), Cesc Fabregas (Spanien), Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andrés Iniesta (Spanien), Júlio César (Brasilien), Xabi Alonso (Spanien), Miroslav Klose (Tyskland), Philipp Lahm (Tyskland), Maicon (Brasilien), Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Tyskland), Mesut Özil (Tyskland), Carles Puyol (Spanien), Arjen Robben (Holland), Wesley Sneijder (Holland), Didier Drogba (Elfenbenskusten), David Villa (Spanien) och Xavi (Spanien).