Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Eastmond och Arsenal gå vidare i Ligacupen.

Kan vi slå Newcastle?

ons 27 okt 2010 kl 07:27

Carling Cup har sedan Arsene Wenger tillträdde som manager varit förbehållen främst de yngre spelarna - men detta gäller inte längre.

På senare år har Wengers filosofi att främst spela reserver och yngre spelare i Carling Cup fått stor uppmärksamhet, men också en viss kritik då somliga anser det vara dumt att kasta bort en chans att vinna en titel - en titel som kanske kan få laget att känna sig som vinnare och gå vidare mot större titlar. Kanske har nu också Wenger börjat tänka i dessa banor, för han har nu tydligt deklarerat att det blir ett mindre inslag av yngre spelare i denna cup som i kväll bjuder på motstånd i form av Newcastle på bortaplan.

Att det blir färre unga spelare innebär för den sakens skull inte att det blir ett rent A-lag med bara de bästa spelarna. Wojciec Szczesny kommer att stå i mål och Henri Lansbury, som var mycket bra i den förra omgången mot Tottenham och har svarat för flera fina insatser i reservlaget under hösten, lär också starta. Wenger själv säger till Arsenal TV Online att det blir 80% a-lag, och att spelare som Walcott, Bendtner, Koscielny och Vela kommer att spela och undertecknad antar att det också betyder att de startar matchen.

I truppen kommer även Craig Eastmond och Jay-Emmanuel Thomas att ingå. Bägge startar med största sannolikhet på bänken, men framför allt Emmanuel-Thomas lär vara högaktuell för ett inhopp. Han har imonerat i reservlaget under hösten och svarade häromsistens för tre mål när West Hams reserver besegrades med 4-1.

Hemmalaget Newcastle kommer rimligen inte att spela sin allra bästa elva de heller då de i första hand fokuserar på att klara sig kvar i Premier League. Personligen tror jag tex inte att de kommer att spela med Andy Carroll från start då han är för viktig för dem i ligan för att riskeras här, och enligt physioroom.com är Sol Campbell skadad så honom får vi garanterat inte se.

Tro nu för den sakens skull inte att ett försvagat Newcastle är en enkel uppgift. I förra omgången besegrade de självaste Chelsea på bortaplan med 4-3 trots att de spelade med långt ifrån sitt bästa lag. Laget har i största allmänhet överträffat förväntningarna så här långt och ligger på en fullt respektabel niondeplats i ligan efter att bland annat ha slagit Aston Villa med 6-0 hemma och nu senast slagit West Ham på bortaplan med 2-1 trots att hemmalaget tog ledningen.

NEWCASTLE-ARSENAL

Spelplats: St James' Park, Newcastle
Tävling: Carling Cup
Avspark: 27/10 20:45
TV: Canal+ Fotboll

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR

För Arsenals del är Jack Wilshere avstängd efter utvisningen mot Birmingham. Newcastle har inga avstängningar.

På skadefronten intet nytt sedan i helgen för Arsenal, dvs Almunia, Vermaelen, Ramsey, Frimpong och van Persie är borta från spel.

Newcastle är ganska tungt skadedrabbade, Sol Campbell är redan nämnd och få som har sett bilderna har väl glömt Hatem Ben Arfas benbrott för ett par veckor sedan. Borta från spel under lång tid är även förstemålvakten Steve Harper som har brutit nyckelbenet, mittfältaren Dan Gosling som har en korsbandsskada, och sedan har de även backen Steven Taylor borta för en axelskada, men den sistnämnde beräknas vara åter i spel inom kort.