Medlemmar: 7584 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Med två minuter kvar avgjorde Alex Song.

Song avgjorde sent

lör 30 okt 2010 kl 19:48

Till sist fick vi ändå jumbon på fall, men det såg inte helt grönt ut.

Efter tre raka klara segrar med många mål var självklart förväntningarna höga när vi skulle möta ligajumbon. Man var dock lite orolig för att en viss målvakt skulle göra en ny stormatch som han tidigare lyckats göra på Emirates.
Oron skulle visa sig vara väl befogad.

Första halvlek började Arsenal starkt, det kraftigt ihålande regnet hade upphört lagom till avspark. De första minuterna var det ganska jämnt spel och mycket ställningskrig på mittfältet men efter att Chamakh och Arshavin väggade sig igenom kom våra gunners in i en bra period. Ryssens avslut gick dock en bra bit utanför. Minuten efter väggar Song och Nasri men sista passningen bryts i sista sekund.

Tempot dras ner och den enda ljusglimten resten av första halvlek är hur stabilt Fabianski åter igen spelar. Till o med luftrummet dominerar han med stabila långa utboxningar. Song visar dock att han vill vara offensiv då han nickar tätt över på Nasris fina frispark, men det skulle komma mer från Song. Mitt i första slår han en genial passning rakt fram till en Sagna som fri slår in till Cesc och undertecknad var säker på mål, men Green lyckades byta stolpe på sekunden o räddade. Det var dock ett par gånger Song var uppe i offensiva räder som Hammers bröt och fick farliga kontringar då Denilson inte klarade av den defensiva rollen själv. Men Song skulle få sista ordet.

Trots lågt bolltempo var det inte många farliga målchanser, men stort bollinnehav för Arsenal. Ett tag hade vi hela 77% bollinnehav, men utan att skapa en enda vass målchans.
Halvleken innebar som vanligt att man hoppas Wenger väcker spelarna, dags att ropa åt dom Greena sidan upp eller nått, rätt byten görs och lite surfande runt på olika forum. Matchtråden kan ju ofta vara ganska infekterad och själv ber undertecknad om ursäkt för att han uttryckte sig lite klumpigt.

Andra halvlek inleder Parker sjukt taggad och hur han lyckas undvika gult kort förblir en gåta. Arshavin kommer halvfri men ett tamt avslut. Vår ryss som faktiskt inledde matchens första kvart riktigt taggad försvann helt ju längre matchen led och han har inte varit sitt riktiga jag på flera matcher nu.

Boa Morte fäller Denilson och får syna ostskivan, Nasri drar frisparken via ribban över. Arsenal har helt klart höjt tempot och West Ham börjar maska genom att Behrami slår undan bollen när Cesc får frispark. Därefter följer en 5 minuters period där vi har en grym offensiv press, dock utan att få till de klara målchanserna. Parker får en boll i skallen och man misstänker hjärnksaking, men hans träskalle höll och han fortsatte matchen.
Våra avslut blir tama och halvdana, vare sig det är Cesc som nickar på Clichys inlägg eller Chamakh som nickar på Arshavins frispark. Wenger vill verkligen vinna matchen och ökar vår offensiv genom att flytta ned Nasri på Denilsons plats medan Theo tar högeryttern och Denilson går av planen.
Song tycker åter igen att vi behöver mer offensiv men Hammers kontrar och vi skall vara tacksamma att dom springer offside när Parker chippar fram en fri Piquionne som dock böts ut minuten efter.

Vår egen Speedy Gonzales, Walcott, springer och kommer helt fri, placerar bollen iskallt bredvid Green men bollen tar i stolpens insida. Frustrationen blev större och större och man började inse att detta var en match där bollen skulle vägra gå in. Då gör Green oss en tjänst, han begär att bollen skall bytas ut och nu skulle det rulla bättre för oss.

Theo drar sin gubbe vid straffpunkten, får iväg ett bra skott som Green släpper retur på, dock har domaren fått hjärnsläpp och vinkar av Chamakh som står 2 meter onside.
Sagna drar sin gubbe och lyckas med sitt inlägg rätt till Fabregas som målvakten återigen räddar.
I 88:e minuten visar Clichy att hans inlägg kan träffa rätt var tusende gång. Vem är längst fram om inte vår nye striker Song, hans skalle spräcker den förgargliga nollan och tur man inte har grannar nära för jädrans vad man skrek rakt ut.
Strax efter målet kontrar Bendtner och Theo men Danskens sistapassning når inte Walcott. 5 minuters tillägg blir resultatlös förutom att vi säkrar bakåt genom att byta ut Chamakh mot Eboue.

Spelarbetyg:

Fabianski 4
Känns säkrare och säkrare, styr numera även Fabregas i defensiven

Clichy 3,5
Slarvar för mycket men lyckas ändå med en assist

Koscielny 3,5
Få misstag och placeringssäker som vanligt

Squillaci 3
Finns där utan att märkas vilket är ett bra betyg för en mittback

Sagna 3
En av hans sämre matcher defensivt, men många offensiva samarbeten med Song räddar hans betyg

Song 3,5
Målet ger honom högre betyg, inga dirketa misstag om man bortser från att han ofta e för högt upp som DM

Cesc 2,5
Ovanligt blek, fortfarande matchotränad.

Denilson 2
Flera slarviga passningar

Nasri 3,5
Frisparkar och flera bra försök, dock utan att lyckas idag

Chamakh 3
Gör mycket arbete för laget, men inte några avslut värda en striker

Ryssen 2
Snart dags att bänka vår ryss då hans formkurva snart ger honom en plats i spurs startelva

Walcott 3,5
återigen ett piggt inhopp och kyla vid avsluten. Perfekt som inhoppare när motståndarna är trötta
Bendtner och Eboue spelade för kort tid för att betygsättas

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: Song is amazing because he came as a centre-back, becomes a defensive midfielder and now he plays like a striker. It was a fantastic piece of play and Clichy has improved a lot going forward. He is calmer and has a good right foot now as well. It was a battle. It was a battle where on our side we needed to be patient, intelligent and sometimes a bit luck.

MATCHFAKTA

Arsenal - West Ham 1-0 (0-0)
Målen: 1-0 (88) Song
Varningar Arsenal: Song, Chamakh West Ham: Ilunga, Boa Morte
Utvisningar: Inga
Domare: Andre Marriner
Publik: 60086

Så spelade lagen:

ARSENAL
Målvakt: Fabianski
Försvar: Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy
Mittfält: Denilson (67), Song, Fabregas
Anfall: Nasri, Chamakh (90), Arshavin (79)
Avbytare: Szczesny, Bendtner (79), Eboue (90), Walcott (67), Djourou, Vela, Rosicky

West Ham
Målvakt: Green
Försvar: Jacobsen, Da Costa, Gabbidon, Ilunga
Mittfält: Behrami (90), Noble, Parker, Obinna (87), Boa Morte
Anfall: Piquionne (73)
Avbytare: Stech, Faubert (87), Kovac, Berrera (90), Cole (73), Tomkins, Reid