Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror stenhårt på Walcott.

Wenger ser en Henry i Walcott

ons 3 nov 2010 kl 15:35

Enligt många Arsenalfantaster är Thierry Henry den bästa spelaren genom tiderna i klubben. Enligt Wenger finns det samma potential i Theo Walcott.

När Thierry Henry lämnade Arsenal för Barcelona gjorde han det med ett facit av 226 mål i klubben. Han vann guldskon två gångar och lyckades vinna skytteligan i Premier League hela fyra gånger. Nu menar Arsene Wenger att Theo Walcott kan bli en minst lika framgångsrik målspottare som Henry.
Wenger säger till Arsenal.com:
- Det är svårt att jämföra Henry och Theo. Det de har gemensamt är att de har en enastående snabbhet, bra avslutare och är båda väldigt intelligenta.

- Henry kom hit när han var 23, Theo är bara 21. Ge Theo ett par år till och tänk hur bra han kommer bli då. Glöm inte att Henry kom hit som en kantspelare. För tillfället vill vi bara spela med en anfallare. Men i framtiden kan Walcott mycket väl hamna i mitten.