Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere är tillbaka efter avstängning.

Inför: Arsenal-Newcastle

fre 5 nov 2010 kl 16:32

Efter ett år i The Championship återkommer nu Newcastle till Emirates. Laget ställs mot ett Arsenal som ser flera skadade spelare återvända till truppen.

Arsenal är inne i mardrömsmånaden november, då resultaten sällan går The Gunners väg. Onsdagens match mot Sjaktar Donetsk var den första i
november 2010 och då underströks på nytt talesättet "traditionens makt är stor" i och med 2-1-förlusten. Innan den matchen spelades hade Arsenal en bra svit på fem raka segrar och på dessa släppte man bara in två mål. Det återstår att se om Wengers spelare kan hitta tillbaka till den form de var i under oktober.

Arsenal besegrade Newcastle med 4-0 sist lagen möttes. Då var det Carling Cup och båda lagen ställde upp med b-betonade lag. På söndag kommer dock båda lagens managers att spela med bästa laget tillgängligt, så det kommer av allt att döma bli andra förutsättningar nu.

Newcastle kommer till matchen med gott självförtroende efter 5-1-segern i Tyne-Wear-derbyt mot Sunderland i söndags. Nykomlingen har en bra säsongsinledning bakom sig och ligger på sjunde plats i ligan, sex poäng bakom Arsenal på andra plats.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 7/11 kl 14.30
Tävling:
Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.25 X) 5.50 2) 11.00
TV-sänding: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Läget börjar ljusna för Arsene Wenger . Till söndagens match kan han åter räkna med Cesc Fabregas, Andrej Arsjavin, Alexandre Song och Denilson i truppen. Kvartetten, som missade onsdagens resa till Donetsk, är redo för spel. Dessutom börjar Robin van Persie och Tomas Vermaelen bli redo
för comeback efter veckor på skadelistan. I övrigt saknas fortfarande Manuel Almunia, Kieran Gibbs, Abou Diaby och Aaron Ramsey. Jack Wilshere har avtjänat avstängningen efter utvisningen mot Birmingham och får åter spela.

Newcastle: Sol Campbell kommer inte få chansen att spela mot sitt förra lag då han dras med en ljumskskada, och målvakten Ben Harper missar också matchen. Tim Krul, som stod när lagen möttes senast, ersätter mellan stolparna. I övrigt saknas långtidsskadade Dan Gosling och Hatem Ben Arfa

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "When you look from the outside, he [Chris Hughton] has done very well.  He has confirmed that again on Sunday against Sunderland and it looks like he has created a style of play that the players are behind and the results are there. For a team that came up from the championship, they are doing extremely well. That’s all I can say. I don’t know what happens internally, but from the outside he has done an outstanding job."

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Sebastién Squillaci, Gael Clichy
Mittfält: Samir Nasri, Alexandre Song, Cesc Fabregas
Anfall: Theo Walcott, Marouane Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Carlos Vela, Denilson, Jack Wilshere, Johan Djourou, Nicklas Bendtner, Tomas Rosicky

NEWCASTLE
Målvakt: Krul
Försvar: Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique
Mittfält: Tiote, Barton, Nolan, Gutierrez
Anfall: Ameobi, Carroll

Domare: Mike Dean