Chamakh nätade i första och sista minuten.

Chamakh sänkte Wolves

tor 11 nov 2010 kl 14:02

Trots många möjligheter från Wolves var det Arsenal som fick med sig de tre poängen. Mycket tack vare Fabianski.

Arsenal fick jobba mycket hårt för att få med sig alla tre poängen från Wolverhamptons hemmaarena Molineaux Stadium. Wolves är ett beryktat hemmastarkt lag och visade så i denna match, dock var det Arsenal som lite chockartat tog ledningen efter mindre än en minut av matchen. Rosicky hittade ut till Song som smygit sig ut på kanten och hans inlägg möttes perfekt av Chamakh. 0-1 till Arsenal efter 37 sekunder, årets snabbaste mål i Premier league!
Arsenal fortsatte i högt tempo och redan i femte minuten hade Arsjavin läge att utöka. Ryssens skott gick dock rakt på målvakten. Även Fabregas hann med att pricka Wolverhamptons duglige amerikanske målvakt Hahnemann. I övrigt handlade första halvlek mera om Wolves och Arsenals försvar. I halvlek hade Wolves haft mera av bollen än Arsenal!

I andra halvlek fortsatte Wolves att pressa Arsenal och det mesta av spelet kom att handla om Arsenals försvar och den mest revanchsugen killen på plan - Lukas Fabianski. Redan efter 30 sekunder av andra halvlek kunde Wolves Hunt ha kvitterat, och chanserna fortsatte för Wolverhampton under halvleken. Bland annat hade de en yra klara målchanser i rad i 56:e minuten där skott följdes av hörnor och nickar och allt möjligt, men Fabianski och försvaret agerade mycket säkert.

Arsjavin hann med att få ett skott i stolpen innan det var dags för Wolverhampton att fortsätta jaga kvittering. Lika nöjd med sin match som Fabianski förmodligen är, lika missnöjd är troligen Wolves anfallare Doyle. I matchens slutminuter lyckades han skjuta precis utanför och i tillmultet kring en hörna strax därefter likaså.

Det kom närmast som en överraskning när Fabregas hittade Chamakh som fri med målvakten avslutade iskalt med en yttersida och därefter som målgest signalerade att matchen var över och vunnen. Helt rätt!

Matchens utropstecken: Lukas Fabianski men även de fyra försvararna!

Matchens frågetecken: Hur tänker man när man utser Karl Henry till lagkapten? Vad vill man ha sagt med det?

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

Arsène Wenger: "The victory was so important for us that we focused tonight maybe more on defending and keeping the result".

Mick McCarthy: "I would say that Fabianski is the man of the match tonight having been hopeless for the goal (in the loss to Newcastle) on Sunday and cost them the game, he's come here and he's repaid Arsene (Wenger)'s faith in him"