Medlemmar: 3992 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsätter van Persie ösa in mål på Tottenham?

Arsenals första ligaderby väntar

tor 18 nov 2010 kl 13:22

Efter chockförlusterna mot West Bromwich och Newcastle är det dags att förbättra lagets hemmafacit. Ärkerivalerna Tottenham är nästa lag att gästa Emirates. Blir det en oförglömlig vinst eller en miserabel förlust?

Efter två smärtsamma hemmaförluster finns det nu ingenting annat än en vinst på världskartan. Ärkerivalerna från norr tror att de har en chans att vinna, så det är dags för vårt röd-vita gäng att motbevisa dem. Lillebror - som de blivit kallade i åratal - har faktiskt gjort bra ifrån sig på sistone och bl.a. tagit sig till Champions League för första gången någonsin. I ligan har det dock inte gått lika bra. Man ligger först på en sjundeplats - efter lag som Bolton och
Sunderland.

Efter en förlust och ett likaresultat mot Bolton respektive Sunderland lyckades de dock till slut vinna i den senaste Premier League-omgången. Slutresultatet skrevs till 4-2 mot Blackburn. Det gäller dock att se upp. Spurs är inte det Spurs vi växt upp med att se. Efter årtionden av misslyckanden genomgår de just nu sin mest lyckade period sedan Premier League startades år 1992. Förra säsongen knep de fjärdeplatsen, vann mot Arsenal för första gången på över tio år och tog sig sedan till Champions League. Otroligt, men sant.

Nu har de fått blodtand och är ute efter ännu en vinst mot oss. De tror sig ha en chans, och kanske är det så illa att de faktiskt har en chans, men det är upp till The Gunners att visa att de fortfarande hör hemma i botten av tabellen (åtminstone långt borta från top 4). En vinst är ett måste, speciellt i den position vi själva befinner oss i.

Chelsea är ynka två poäng före och ifall Chelsea skulle kryssa mot Birmingham (samtidigt som vi vinner mot Spurs) är vi uppe på exakt samma poäng som ligaledarna. Om de rent av skulle förlora samtidigt som vårt kära Arsenal vinner är vi top of the league! Med tanke på att vi för några veckor sedan var hela sju poäng efter är det smått otroligt att vi på söndag har chansen att gå om de blå från huvudstaden.

Ännu ett poängtapp hemma på Emirates skulle dock kännas miserabelt, på flera sätt och vis. Därför får inget lag, ingen spelare och inget motstånd underskattas. Det må vara Tottenham, men det gäller att se upp.

Om våra kanonjärer är laddade, redo och väl förberedda skall det dock sluta minst lika bra som det gjorde förra säsongen då Arsenal vann med 3-0. Derbyt kallas än idag för "the 11-second derby" efter att Robin van Persie och Fabregas gjorde två mål vardera med bara elva sekunders mellanrum (om man endast räknar aktiv speltid).

Kom igen nu Arsenal! Äran, tre viktiga poäng och en värdefull seger står på spel. Slösa för guds skull inte bort den här chansen.
Come on you Gunners!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 13.45 Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.65 X) 3.50 2) 5.50
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadekris brukar vara som värst i november och december månad. Det är därför väldigt överraskande att vi endast har tre spelare skadade. Abou Diaby, Thomas Vermaelen och långtidsskadade Emmanuel Frimpong är de enda tre som missar matchen. Ramsey är frisk, men ännu inte spelklar i a-laget. Alla andra spelare skall vara friska och spelklara!

TOTTENHAM: Tottenham å andra sidan har för första gången på länge fått känna på hur det brukar vara att vara i Arsenals skor. Hela nio spelare är nämligen borta från spel. Huddlestone, Dos Santos, Keane, Lennon, King, Dawson, O'Hara och Woodgate missar definitivt matchen. Defoe är väldigt osäker på spel, men det mesta tyder på att även han missar derbyt. Tråkiga nyheter för dem är glada nyheter för oss!

STATISTIK

Arsenal och Tottenham har kryssat sexton gånger mot varandra sedan Premier League bildades. De har således spelat lika mot varandra flest gånger i hela ligan! Tottenham hade innan sin första vinst på över 10 år inte vunnit mot Arsenal sedan oktober 1999 då slutresultatet blev 2-1 på White Hart Lane. Ironiskt nog skrevs slutresultatet till just 2-1 då Tottenham lyckades besegra Arsenal på White Hart Lane förra säsongen. Arsenal hade innan förlusten den längsta "unbeaten"-sträckan mot ett annat lag i Premier League.

Robin van Persie har gjort tre mål i de senaste fyra ligamötena mot Tottenham.

Arsenal har bäst bortafacit i hela ligan med fyra vinster, två likaresultat och endast en förlust. Hemmafacit är dock inte lika imponerande med fyra vinster och två förluster.

The Gunners vinstprocent ligger på 61,54% medan Spurs vinstprocent enbart ligger på 38,46%. Arsenal har hållit fyra nollor, Spurs bara en. I snitt gör Arsenal två mål per match medan Tottenham bara gör 1.38 per match. Spurs släpper in i snitt 1.3 mål per match medan The Gunners bara släpper in 0.92 mål per match.

Senaste mötet ägde rum på White Hart Lane i Carling Cup. Matchen slutade 4-1 efter förlängning. Förlängningen avgjordes efter två straffmål av Nasri och ett mål av Arshavin.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Sebastién Squillaci, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Samir Nasri, M. Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Manuel Almunia, Denilson, Theo Walcott, van Persie, Nicklas Bendtner, Kieran Gibbs, Johan Djourou.

TOTTENHAM
Målvakt: Gomes.
Försvar: Hutton, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto.
Mittfält: van der Vaart, Modric, Jenas, Bale.
Anfall: Crouch, Pavlyuchenko/Defoe.
Avbytare: Bentley, Corluka, Bassong, Cudicini, Sandro, Krancjar, Palacios.