Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal resa sig efter den senaste tidens svaga resultat.

Inför: Aston Villa - Arsenal

fre 26 nov 2010 kl 16:36

En ångestladdad vecka är på väg mot sitt slut, men först väntar Aston Villa på Villa Park. Tre poäng skulle innebära att Arsenal går upp i serieledning - åtminstone i ett par timmar!

Arsenal har åkt berg- och dalbana sedan säsongen startade i mitten av augusti. Fantastiska segrar har blandats med miserabla förluster. Senaste veckan har dock varit en av de västa veckorna på flera år med förluster mot ärkerivalen Tottenham och en missad chans till avancemang i Champions League efter en tung förlust mot SC Braga. Lägg där till hemmaförluster mot såväl Newcastle som West Bromwich och ni förstår alla att någonting har gått väldigt fel i år.

Trots den nedåtgående kurvan är det dock något av ett mirakel att vi fortfarande kan gå upp i serieledning imorgon eftermiddag. Trots att det vid tre poäng bara skulle vara i några timmar betyder det att vi är med i titelstriden på fullaste allvar. Dock bör man påpeka att vi även är med i striden om en fjärdeplats då vi enbart har en poäng ner till den nuvarande fyran Manchester City.

Aston Villa ligger först på en trettonde plats i tabellen med sina sjutton poäng. De har likt Arsenal blandat och gett sedan säsongen startade i augusti. De senaste veckorna har de vunnit mot Blackpool, spelat lika mot Manchester United och förlorat mot Blackburn. Matchen mot Manchester United på Villa Park
var dock nära att sluta i seger då Birmingham-laget ledde med 2-0 med 10 minuter kvar. United kom dock ikapp och lyckades både reducera och
kvittera. Trots det bör man nämna att Aston Villa spelade med fart, fantasi och vilja. En mycket imponerande insats som borde ha slutat i seger.

Det var många som trodde på en flopp när den respekterade och vältyckte managern Martin O'Neill avgick bara några dagar före Premier League-premiären, men som tur var kunde Villa-fansen glädja sig åt att ett respekterat namn i tränarbranschen gjorde comeback. Den f.d. Liverpool-tränaren Gerard Houllier valde nämligen att göra comeback som tränare och trots att det inte gått lika bra som väntat har de bara tre poäng upp till en sjundeplats som skulle kunna innebära Europa League-kval (beroende på vilka som vinner FA-cupen och Carling Cup).

Att möta Aston Villa på Villa Park har alltid varit svårt och förra säsongens möte slutade även 0-0 efter att bägge lagen spelat bra, men missat mål. Efter Villas uppvisning mot Manchester United finns det nog även både en och två av oss som är väldigt rädda för poängtapp.

För The Gunners gäller det dock att glömma all ångest, all rädsla och alla förluster. Nu gäller det att köra på och trycka gasen i botten. Normalt sett vore ett
likaresultat helt okej, men efter de miserabla förlusterna i ligan är det bara tre poäng som accepteras. Aston Villa lär bli allting annat än en munsbit, så det gäller att se upp!

Sist men inte minst kan det bli så att vi får se en Arsenal-legend i Villa-tröja imorgon. Robert Pires blev nämligen kontrakterad av Aston Villa för bara några veckor sedan. Detta efter att ha varit free agent i flera månader. Med tanke på Aston Villas skadebekymmer skulle det vara överraskande om 'Bobby' inte fick lite speltid.

SPELPLATS

Plats: Villa Park.
Tid: 13.45 Tävling: Premier League Matchodds från Unibet: 1) 3.30 X) 3.25 2) 2.15
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har sex man på skadelistan efter senaste mötet mot SC Braga. Thomas Vermaelen, Abou Diaby och Emmanuel Frimpong är sedan tidigare långtidsskadade. Gael Clichy har drabbats av skadekänningar i ryggen och är tveksam till spel. Även Cesc Fabregas (2-3 veckor) och Emmanuel Eboue (4 veckor) har tillkommit skadelistan.
ASTON VILLA: Aston Villa har enorma skadebekymmer och det är så pass illa att hela tolv (12!) spelare kan missa morgondagens möte. Visst är det kul att ett annat PL-lag får känna på hur det normalt sett är att vara Arsenal, men för Villa-fansen är det nog inte lika kul. Spelare som definitivt missar
matchen imorgon är följande: Hogg, Albrighton, Beye, Heskey, Petrov, Weimann och Delph. Spelare som med största sannolikhet missar matchen imorgon är följande: Collins, Cuellar, Sidwell, Reo-Coker och Norges svar på Zlatan John Carew. Skador så det både räcker och blir över!

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: We had two big disappointments but I am confident we will not always lose games where the opponent has no chances and we dominate 90 per cent of the time. It's important we keep in mind what we want to achieve, that we keep belief in what we do and we as always show great togetherness even after a disappointment like Tuesday night. I am confident we will.

GERARD HOULLIER: In terms of the game, it's big for both teams. A good team doesn't lose twice in a row. You could say the same for us. We have never lost twice in a row ourselves and that is something we have to understand. We are uncomfortable with the number of points that we have. We probably dropped four points against Fulham and Manchester United. That means we're not mature enough to keep the results - so we must do that. Never mind the Blackburn result, it was not a good game to me. But once we have the opportunity to get a result, we need to do what is practically right - avoid silly
free kicks, keep possession and keep attacking - because if you sit and if you wait, you are always in danger. You need to be mature and stronger and do the right thing so that you keep the result. I think it will be a good game because there are two good teams, despite the fact that they are without Cesc Fabregas.

STATISTIK

Aston Villas enda seger mot Arsenal i de tjugotre senaste ligamötena kom för två år sedan (2008) på Emirates Stadium. Aston Villa vann med 2-0. Utöver det har de spelat lika åtta gånger och förlorat hela fjorton gånger mot Arsenal (de senaste tjugotre ligamatcherna det vill säga).

Arsenal är obesegrade i deras elva senaste ligamatcher på Villa Park. Senast Aston Villa vann hemma mot Arsenal var år 1998 då man lyckades vinna med uddamålet. Slutresultatet skrevs till 3-2.

Villa har bara vunnit en av sina åtta senaste ligamöten. Vinster: 1. Likaresultat: 4. Förluster: 3. Dessutom har de tappat mer poäng än något annat lag i ligan efter att ha varit i en vinnande position (läs: varit i ledning under en match). Man har tappat hela tolv poäng på så vis. Hela tio av deras sexton senaste hemmamatcher har slutat lika. Man har bara vunnit fem gånger och dessutom fått erfara en förlust.

Sist men inte minst har Aston Villa träffat målramarna (läs: stolpe och ribba) hela nio gånger den här säsongen. Det är mer än något annat lag i ligan.

Arsenal har förlorat fyra av sina sex senaste matcher (gäller alla tävlingar). Ett uselt facit. Däremot har man ligans bästa bortafacit med fjorton poäng från sju bortamatcher.

En till bortavinst skulle betyda att det vore Arsenals bästa streak på bortaplan sedan man vann fem raka bortamatcher fr.o.m. maj 2004 till september samma år.

The Gunners är det topplag som har klarat sig bästa mot ligans "bottenlag". Man har vunnit sex av sju möten mot dessa så kallade bottenlag.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Johan Djourou, Sebastién Squillaci, Kieran Gibbs.
Mittfält: Samir Nasri, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, M. Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Denilson, Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Laurent Koscielny, Tomas Rosicky, Robin van Persie.

ASTON VILLA
Målvakt: Friedel.
Försvar: L Young, Dunne, Clark, Warnock.
Mittfält: Downing, Hogg, Bannan, Ireland.
Anfall: Agbonlahor, A Young.
Avbytare: Herd, Delfouneso, Lowry, Guzan, Osbourne, Lichaj, Pires.