Medlemmar: 8705 st.

Nasri gjorde båda målen mot Fulham.

Nasri dansade hem ligaledning

sön 5 dec 2010 kl 21:41

Nasri visade fortsatt formtopp när han lekte in två underbara mål och avgjorde mot hemma mot Fulham.

Innan match gjordes allt för att man inte skulle tänka på kylan. Man till och med skänkte en stor del av matchintäkterna till hemlösa, Wilshere hade till och med träffat på en gammal barndomskompis som han spelat fotboll mot i Academy som numera var hemlös. Sådant värmer ens hjärta att känna den fina inställningen hos vår klubb, raka motsatsen från giriga ägare som skall mjölka ur klubben varenda krona.

Innan matchen hade undertecknad ställt in sig på ännu en match alla tror skall bli enkel men som visar sig sluta dramatiskt, med en målvakt som mer än gärna ville visa Wenger att han hade varit värd de extra pengarna i sommarens transferturer.

Matchen inleddes som vanligt med stort bollinnehav av våra kanoner men Fulham spelade riktigt bra i defensiven. Det försvarsspelet höll i 5 minuter, sen nickade Squillaci fram Arsjavin helt fri med Schwarzer men ett tamt avslut rakt på Fulhams målvakt. Minuterna senare väggar firma Arsjavin, Nasri och Chamakh sig genom motståndarnas försvar men sista passningen hittar som så många gånger förr inte fram.

11 minuter in i matchen kommer Fulhams första avslut, skott långt utanför en bra bit från mål. Direkt efter kontrar vi genom Arsjavin som lättar fram bollen till Nasri men skottet går utanför. Nästa anfall lär många gooners sent glömma. Arsjavin slår en passning diagonalt längs straffområdeslinjen ut till Nasri på högerkanten. Nasri visar hur man fintar bort försvarare till läktaren då han först drar Hangeland som glider bakom mål, därefter väntar han in Hughes och fintar bort honom innan han sätter bollen utan chans för Schwarzer. One nil to the Arsenal!

Kort därefter vinkas Chamakh felaktigt av för offside när han fri med målvakten fälls. Fulham får ett antal hörnor och Fabianski gör flera bra utboxningar. Fulhams försvar missar ofta bollmottagningen, något vi försökte utnyttja. Arsjavin snor bollen i 23 minuten men ett svagt avslut utanför mål ger oss inte någon ökad ledning. Minuterna senare leker Nasri åter igen med Briggs på högerkanten men Schwarzer får fingertopparna på avslutet och styr ut till hörna. Minuten senare lägger Nasri ut bollen till Rosicky som ger en för dagen mindre bra Song ett bra läge som han dock missar.

Hangeland missar sin bollmottagning varpå Chamakh stjäl bollen, men Hangeland hinner tillbaka och täcker ut till en ny resultatlös hörna.. Fulham gör ett tidigt byte och den stackars Briggs debut varar i enbart 28 minuter innan han ersätts av Baird. Därefter visar vårt försvar upp varför vi gooners har all anledning att oroa oss över vårt förspelsspel. Squillaci nickar ihop med Koscielny samtidigt som Song helt misslyckas med sin brytning och vips står Kamara helt fri med bollen vid straffpunkten och Fabianski kan inget annat än se bollen hamna i nätmaskorna bakom honom. Koscielny borde nog ha visat domaren tydligt hur ont han fick för skall man granska allt i efterhand så borde domaren ha blåst av för huvudskada då Koscielny tvingas lämna planen utburen på bår med hjärnskakning. Djourou ersatte.

Slutet av första halvlek är inget att skriva hem om då det böljade en hel del fram och tillbaka och var oorganiserat i bägge lagen. Precis innan tilläggstiden börjar går vårt försvar helt bort sig på nytt och Kamara blir helt fri med Fabianski som gör en fin räddning och räddar vår dag.

Andra halvlek börjar som första, med ett anfallande Arsenal då Nasri från sin högerkant hittar en felvänd Song som lägger tillbaka till Rosicky som drar sitt skott utanför. Nasri lättar fram till vår ryss vars skott räddas av Schwarzer. Ryssen hittar i anfallet efter Nasri vars inlägg så när når Chamakh. Efter ett par slarviga försvarsingripande av Song som leder till både hörna och frispark så byts Rosicky ut och till publikens jubel byts van Persie in i 63:e minuten. Wilshere slår en lysande öppnade långboll till Song som tyvärr väljer skott istället för inlägg, varpå skottet är mer nära att träffa hörnflaggan än stolpen.

Härefter följer en period på 5-10 minuter där Fulham tar över spelet. Fabianski missar en utrusning på hörna och han missar en enkel passning till Clichy som ger Fulhamn inkast. Zoltan Gera får till en fin cykelspark som dock går utanför.

I 73:e matchminuten byter vi in Walcott istället för Wilshere samtidigt som Fulham byter ut det enda hot dom haft i matchen, Kamara. Strax därefter får vi se andra åket i Londons alpina slalomtävling när Nasri passar Arshavin som direktpassar till RvP som lättar in i mitten där Nasri sprungit sig fri, han dansar bort två backar och rundar Schwarzer. Ur nästan ingen vinkel lyckas han göra en piruett och knorra in bollen i mål. Om inte det blir månadens mål vet jag inte hur man röstar.

Fulham är ett slaget lag och sista kvarten blir tämligen händelselös. Djourou gör flera stabila brytningar med sitt huvud, Clichy springer som Stanstead-expressen längs sin kant outtröttlig och RvP får ett finger på sin kropp och vi oroar oss för att han skall gå ut skadad någon månad igen. Gera får matchens sista farlighet men hans skott tippas ut till hörna av Fabianski.

Då Chelsea lyckas tappa sin ledning i slutsekunderna får vi dessutom äran att åtminstone temporärt vara ligaledare vilket mentalt kan betyda mycket nu när vi går in i den tunga December med möten mot bägge rivalerna. Får vi med oss två bra resultat mot dom så kommer vi inte tappa mycket mot ligaledningen, samtidigt som vi kanske kan hoppas få ett mentalt lyft efter att ha fått bärga en titel sista helgen i Februari genom CC så kan det nog bli en riktigt trevlig vår som omväxling. Hoppet överger ju en aldrig.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Jag instämmer i att vi stundtals såg lite sårbara ut i luften. Men alla lag kämpar för kontinuitet för tillfället. Vi har viljan och kraften att kämpa om titeln - är vi tillräckligt bra? Det kommer vi att få reda på."

MARK HUGHES: "Uppenbarligen har pojken Nasri spelat på toppen av sin form under de senaste veckorna."