Medlemmar: 8836 st.

Arsenal lyckades inte få med sig några poäng hem från Old Trafford.

Har du hört den om United förut?

mån 13 dec 2010 kl 22:13

Det var en gång en Alex Ferguson, ett slumpmässigt turmål och en avsaknad av individuella prestationer som gick in på Old Trafford och vann mot Arsenal.

Redan på förhand var matchen på Old Trafford en hetsig historia, Evra hetsade Arsenals spelare i pressen och Arsenalspelarna var inte sena med att hänga på. En prestigefylld match blev således än mer prestigefylld än den redan var. Serieledande Arsenal spelade mot serietrean United, och vilken fartfylld historia det blev.

Nyss nämnde Evra har tidigare hånat Arsenals ynglingar och sagt att det är pojkar mot män när lagen möts, men under första halvlek stod Arsenals spelare upp för sig själva och varandra väl så bra. Det var åtminstone inga pojkar på plan även om unge Szczesny och Wilshere med lite vilja kan räknas till pojkar.

Matchen rivstartade och saktade först ner 94 minuter senare. Under första halvlek skapades inte många målchanser, United var nära en gång när Squillaci nickade ner bollen till Nani som drog till på volley tätt utanför målet. Just när undertecknad började fundera på halvleksaktivitet kom så det typiska Unitedmålet strax innan paus. Nani slog till bollen som via Clichys sula skruvade sig till Park som satte huvudet till och tack vare bollens högst anmärkningsvärda skruvning kunde få in bollen bakom Szczesny.

1-0 i halvtid. Rättvist? Nej. Förvånande? Nej. United brukar göra sånt, ni vet.

Andra halvlek började som den andra slutade, i tokigt högt tempo och slarvigt spel från båda lagen. Chamakh var hyfsat nära att göra mål på retur från Nasris skott, men uppoffrande försvarsspel av en Unitedspelare höll bollen utanför mål.

Ingen match på Old Trafford utan straff för hemmalaget, självklart inte heller ikväll. Nani slog bollen på en liggande Clichy som knappast kunde ta bort handen men heller inte hade den intill kroppen. Webb dömde straff och Rooney skulle slå in 2-0 för att sätta spiken i kistan. Rooney drog till för kung och fosterland men bollen gick 7 meter över ribban hela vägen bort till Elland Road i Leeds.

Matchen levde således fortfarande, men bara på papper. Inbytta herrar Fabregas, van Persie och Walcott lyckades dels sänka tempot när de kom in, dels lyckades de att inte vara delaktiga i spelet. De tre bytena som skulle få fart på Arsenals anfallsspel gick alltså inte riktigt som det nog var tänkt.

United på Old Trafford är grymt tunga att möta och Arsenal orkade helt enkelt inte med Uniteds tempo, försvaret fungerade helt okej men laget var alldeles för uddlöst framåt. 1-0 till United, var det helt rättvist? Sett till chanserna, ja. Förvånande att United vann på ett turmål? Nej, ett bra lag vinner på såna mål.