Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Samma visa den här säsongen.

Arsenal lottades mot Barcelona

fre 17 dec 2010 kl 11:37

Fredagens åttondelsfinallott föll alltså på FC Barcelona för Arsenals del. Resan till Spanien får ses som svårast möjliga.

Barcelona, Real Madrid, Schalke 04 eller Bayern München. Dessa lagen var redan innan lottningen klara som eventuella motståndare till Arsenal i åttondelsfinalen av Champions League. Om resan skulle bära av till Spanien eller Tyskland avgjordes i Schweiz vid lunchtid på fredagen. Förutsättningarna var att ettorna mot tvåorna lottades emot varandra med restriktionen att lag från samma land eller grupp ej kunde mötas.

Och lotten föll på svårast möjliga FC Barcelona. Ett Barcelona som på vägen till åttondelsfinalen fått möta Rubin Kazan, Köpenhamn samt Panathinaikos. Barcelona, som slog ut Arsenal i förra årets turnering, tog 14 poäng i gruppspelet. Man tappade två poäng vardera i bortamatcherna mot Rubin Kazan samt mot Köpenhamn. Första matchen kommer att spelas på Emirates Stadium.

Här är hela lottningen:

AS Roma - Shakthar Dontesk
AC Milan - Tottenham Hotspur
Valencia - Schalke 04
Inter - Bayern München
Lyon - Real Madrid
Arsenal - Barcelona
Marseille - Manchester United
FC Köpenhamn - Chelsea