Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vertinghen är en av många mittbackar det surras om.

Aktuella mittbackar, här är hela listan!

tis 28 dec 2010 kl 15:08

Det har ryktats om en massiv hop av olika mittbackar till Arsenal. Arsenal.se har därför sammanställt de mittbackar som det ryktats mest om inför fönstret.

Bristande prestationer och en envis skada på Vermaelen har gjort att rykteskarusellen kring Arsenal dragit igång rejält. Väldigt många mittbackar har ryktats om att Arsenals mittlås. Nedan följer de tio som det ryktats mest om, hittils (tryck på länken för att komma till tidningsartikel)

1. Jan Vertonghen , Ajax , 23 år (bilden)
Den unge belgaren har tagit stora kliv i Ajax och självklart finns det en viss likelse med Vermaelen. Vertonghen är vänsterfotad och används mest som mittback i Ajax, men är även användbar som vänsterback samt defensiv mittfältare. Även Everton och Liverpool skall vara intresserade av belgaren som värderas till 120 miljoner kronor.

2. Ezequiel Garay, Real Madrid, 24 år
Garay är det färskaste av rykten som florerat till Arsenal. Mittbacken som värvades ifrån Racing Santander 2008 har inte lyckats få mycket speltid under Mourinhos era. Garay blev i Santander utsedd till ligans tredje bästa försvarare 2008. Nu skall en rad klubbar vara intresserade av argentinaren, däribland Arsenal.

3. Christopher Samba, Blackburn, 26 år
Fransk-kongolesen Samba har öppet deklarerat att han vill lämna klubben efter att man sparkat Allardyce. Samba har spelat i Blackburn sedan 2007 och är lagkapten för klubben. Med sina 196 centimeter är det en fysisk mittback som Arsenal skall ha ögonen på.

4. Gary Cahill , Bolton, 25 år
Engelsmannen har nyss fyllt 25 år och skall enligt många tidningar fira detta med att byta upp sig klubbmässigt i Januari. Arsenal är inte ensam om att vilja ha mittbacken. Chelsea, Liverpool, Tottenham och Roma är andra klubbar som rycker i spelaren som fortfarande saknar a-landskamper för England.

5. Joleon Lescott , Manchester City, 28 år
En av en rad storspelare som inte får någon speltid i Manchester City utan tröstar sig istället med att spendera pengar. Lescott skall däremot ha fått huvudvärk av allt pengarräknande och är sugen på att spela fotboll igen. Mittbacken gjorde succé i Everton och skall nu ha Arsenals ögon på sig.

6. Per Mertesacker, Werder Bremen, 25 år

Den tyske mittbacksresen var en av dem som det ryktades mest om i somras när Arsenal letade efter förstärkningar. I början av december kom det nya uppgifter om att intresset för mittbacken skulle ha blivit hett igen. Enligt en källa till sports.co.uk skall Mertesacker sagt att han är sugen på ett miljöombyte.

7. Mamadou Sakho, PSG, 20 år
Kanske en av de värvningarna som känns mest realistisk om man tänker på Wengers tidigare värvningsfilosofier. Den unga fransmannen spås en lysande framtid och är redan nu den stora ledaren i fransmännens försvar. Sakho skall vara villig att stanna i PSG, fast bara om man klarar av att kvalificera sig till Champions League.

8. Sime Vrsaljko, Dinamo Zagreb, 18 år
Enligt engelsk press skall Wenger vara beredd att lägga stora summor på kroaten som ännu står utan landskamper. Vrsaljko kan användas på alla positioner i backlinjen men föredrar själv att spela högerback. Sime är en av Kroatioens mest lovande spelare och debuterade i kroatiska ligan som 16-åring. Arsenal får sällskap i kön av bland annat Manchester United, Manchester City, Tottenham och Everton.

9. Neven Subotic, Dortmund, 22 år
Den unge serben är en stark bidragande faktor till Dortmunds framfart i Bundesliga. Subotic är given i såväl klubblag som i landslag och har sedan tidigare spelat i Mainz 05 där han debuterade i Bundesliga redan som 17-åring. Subotic agent har gått ut och dementerat flyttryktena till England och sagt att hans klient stannar i Tyskland till säsongen är slut.

Så, vad tycker ni? Vilken är mest intressant? Behöver Arsenal förstärka?