Medlemmar: 8855 st.

Både Nasri och van Persie nätade mot Birmingham.

Arsenal spelade ut Birmingham

sön 2 jan 2011 kl 00:46

Arsenal lyckades på nyårsdagen besegra Birmingham med hela 3-0 på St Andrew's. Robin van Persie, Samir Nasri och Cesc Fabregas låg bakom den superba segern.

Det var lätt snöfall och således lite kyligt väder när supporterbussen från London äntligen hade nått fram till St Andrew's i Birmingham. Arsenalsupportrarna var samlade och stämningen var kokhet - trots kylan - redan två timmar innan avspark. Alla sorters ramsor avverkades nästan non-stop i en och en halv timma före match. När det var en kvart kvar valde de flesta att inta sina säten på Birminghams hemmaarena. Nu var det dags att få revansch x2 mot detta Birmingham som vi haft så svårt med de föregående säsongerna.

Arsenal ställde upp med exakt samma elva som man hade ställt upp med i 3-1-vinsten över Chelsea. Hoppet att se en Arsenal-seger var självklart stor, men med tanke på hur svårt andra topplag haft på St Andrew's vågade man inte ta ut någonting i förskott. Manchester United som hade besökt arenan bara tre dagar tidigare hade fått åka därifrån med endast en poäng efter en sen kvittering av Lee Bowyer.

Peter Walton blåste igång matchen och The Gunners öppnade matchen starkt. Målchans efter målchans skapades och The Blues såg smått chockerade ut över Arsenals anstormning. Birmingham spelade hela tiden på gränsen till fult och det straffade sig till slut efter att Johnson fick ett gult kort för en ful satsning mot Arsenals kapten Cesc Fabregas.

Bara några minuter senare skulle ett tidigt ledningsmål komma. Robin van Persie drogs ner nära straffområdet och fick en frispark med sig. Frisparken förvaltade han själv när han stegade upp mot bollen och avlossade ett skott som tog på Bowyer i Blues-muren och sedan rakt in i mål. Bortasupportrarna gick bananas och det var 1-0 till Arsenal!

The Gunners fortsatte att pressa Birmingham och hade flera bud på mål. Robin van Persie fick en fantastisk chans att sätta sin andra för kvällen, men den lite för nonchalanta avslutningen tog Ben Foster enkelt. Vidare hade både Cesc Fabregas och Theo Walcott chanser, men bollen ville inte leta sig in.

På andra änden hade Birmingham enbart två chanser av större mått. En frispark av svensken och Arsenal-bekantingen Sebastian Larsson räddades vackert av Lukasz Fabianski och en volley av Johnson gick precis över ribban. The Blues fortsatte att spela på gränsen till fult och Lee Bowyer begick bl.a. två mycket fula tilltag mot Bacary Sagna.

Walton blåste för halvtid och trots att Arsenal borde lett med 2-0 bådade det gott inför andra halvleken. Bortasupportrarna hade sjungit non-stop under hela halvleken och var totalt överlägsna hemmapubliken.

Efter en femton minuter lång vila var det dags igen. The Gunners öppnade ännu en gång starkt och visade att de inte tänkte släppa den här matchen. Theo Walcott var mycket aktiv längs kanterna och störtade ofta fram efter fina djupledspassningar av bl.a. Fabregas.

Den bästa chansen till utökad ledning skulle Samir Nasri får några minuter in i andra halvlek. Arsenal fick tag i bollen efter en kontring och Nasri valde att sätta igång en enorm löpning från egen planhalva. Han snappade upp passningen från försvaret och rusade fram mot mål med två Birmingham-försvarare bakom sig. Tyvärr blev det både en och två touch för mycket och Foster kunde enkelt avvärja det sena chippförsöket. Jack Wilshere fick kort därefter chansen att sätta 2-0, men missade inifrån straffområdet.

2-0 skulle dock komma och det skulle göras av samme man - Samir Nasri. Efter fint väggspel med Cesc Fabregas fick Nasri chansen att skjuta precis utanför straffområdet och tog den nästan direkt. Skottet kom och letade sig in i Fosters högra hörn, otagbart för Birmingham-målvakten! 2-0 till Arsenal och bortasupportrarna stämde upp i en mäktig kör som hyllade målskytten. Na Na Na Na Na Samir Nasri - Nasri - Samir Nasri!

Bara åtta minuter senare skulle även 3-0 komma. Det skulle ännu en gång vara Cesc Fabregas och Samir Nasri som skulle ligga bakom målet. Kaptenen kom framstörtandes på högerkanten och väggpassade med Nasri. Fabregas fick tillbaka sin passning bara några meter ifrån mål och valde att avlossa ett hårt skott som Foster inte kunde hålla. Foster släppte en retur som studsade på både en och två spelare - Johnson var på den sist - innan den letade in sig i målet. 3-0 till The Gunners!

Arsenal fortsatte att spela briljant fotboll och var nära att göra ännu fler mål. Theo Walcott hade kanske det bästa läget, men missade knappt. Även inbytte Andrej Arsjavin var nära att sätta 4-0, men även han missade. Det gjorde dock inte så mycket eftersom Arsenal gick vinnande ur striden med en hållen nolla och inga tillkomna skador trots Birminghams något fula spel.

Det här var första gången på över fem år Birmingham förlorade med tre mål eller fler hemma på St Andrew's. Att Arsenal inte vunnit på arenan på flera år gjorde segern ännu sötare. Bortasupportrarna valde även att gång på gång hylla Eduardo genom att sjunga hans namn högt och tydligt. Det var nästan tre år sedan brasse-kroaten bröt sitt ben på samma arena och blev borta i nästan ett år. En fin gest av de tillresta.

Nu väntar andraplacerade Manchester City hemma på Emirates om bara några dagar. En vinst där skulle betyda extremt mycket och vem vet, efter det spel Arsenal visat upp på sistone kanske vi kan överraska dem rejält.

Come on you Gunners!

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Det beror inte nödvändigtvis på vilka spelare som spelar. Jag bestämde redan när jag såg spelschemat att vi behövde rotera. Man kan välja att byta fem i en match och fem i en annan men jag beslöt att köra på hela bunten i en match och komma tillbaka med hela bunten i nästa match. Över mellandagarna var vi det lag som hade minst tid för återhämtning och tillsammans med Manchester United det enda lag som hade två raka bortamatcher. Vi är i en strid där varje match är viktig. Man kan inte välja sina matcher. Vi har lärt oss två saker sedan starten på säsongen: det mest konsekventa laget vinner och du kan tappa poäng var som helst. West Brom till exempel, som ligger på den undre halvan av tabellen, spelar en fantastisk fotboll och det är något som har ändrats i Premier League.

ALEX McLEISH: "Jag tycker inte att vi var dåliga i dag. När Arsenal får en tvåmålsledning och du öppnar upp och skickar upp alla i anfallet så kan det bli vilket resultat som helst. Vi borde ha fått en straff i första halvleken, jag förstår inte hur domaren kunde missa det. Vi vet vilken klass Arsenal håller, men vi spelade vårt spel och så länge det var 1-0 så var vi fortfarande kvar i matchen."

MATCHFAKTA

Birmingham - Arsenal | 0-3 (0-1) |

Målen: 0-1 (13) Robin van Persie, 0-2 (58) Samir Nasri, 0-3 (66) Roger Johnsson (självmål).
Varningar, Arsenal: Djourou 34. Birmingham: Johnson 8, Ridgewell 28, Dann 51.
Utvisningar, Arsenal: Inga. Bolton: Inga.
Domare: Peter Walton
Publik: 24 000