Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger håller hårt på sin ideologi.

Wenger kommer aldrig köpa sig titeln

ons 5 jan 2011 kl 14:22

Chelsea gjorde de. Manchester City är kan vara påväg att göra detsamma. Men Wenger vägrar spendera stora pengar för att vinna Premier League.

När Roman Abramovich tog över Chelsea spenderade han stora pengar att direkt göra klubben till ett topplag. Det bar frukt och man har de senaste 5-6 åren varit ett topplag i ligan. Än värre har Manchester City varit när man spenderat enorma summor pengar på spelarköp senaste åren. Ännu har det inte givit effekt, Wenger uttalade sig om pengacirkusen såhär:
- När jag kom till England jobbade alla lag med sina egna resurser. Något annat existerade inte. Chelsea och Manchester City är nya problem inom fotbollen.

I skrivandets stund sitter just City och förhandlar med Eden Dzeko. En ny superaffär som beräknas hamna på ungefärliga 300 miljoner.
- Men klubbarna rånar inte banker för att få pengarna, dom har så mycket pengar. Jag kommer aldrig leda klubben på ett liknande sätt, jag leder Arsenal på de sättet jag tycker är korrekt. Kolla på City. Dom har spelare som kostat dom 200 miljoner, som inte ens får plats på bänken. Men det är inget problem för dom. Har du 1000 kronor i fickan och satsar 900 på black jack så är det en risk. Men har du 50 miljoner och satsar samma summa, då är det ingen risk längre.

Källa: Mirror football