Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Squillaci är aktuell för spel mot Huddersfield.

Inför: Arsenal - Huddersfield Town

fre 28 jan 2011 kl 13:07

Efter två FA Cup-rysare mot Leeds är det nu dags att möta det tredjeplacerade League One-laget Huddersfield hemma på Emirates. Allt annat än en solklar seger skulle vara en enda stor skräll.

Arsene Wenger har aldrig åkt ut första omgången av FA-cupen (storlagen kliver in i tredje omgången som av många ses som "första"). Det fantastiska facitet var dock bara minuter ifrån att spräckas när Leeds ledde med 1-0 på Emirates med bara minuter kvar att spela. En sen straff av Cesc Fabregas säkrade dock omspel på Elland Road där The Gunners imponerade stort genom en 3-1-seger.

Nu har man tagit sig vidare till nästa omgång där League One-laget Huddersfield väntar. Huddersfield har inte skördat större framgångar i FA-cupen de senaste åren, men däremot har man erfarenhet av att möta storlag. The Terriers har nämligen mött Chelsea på Stamford Bridge två gånger under de senaste fem åren.

År 2006 vann Chelsea med endast 2-1 medan man två år senare - år 2008 - snyggade till resultatet till 3-1. Bägge gångerna handlade det om en tidig omgång i FA-cupen. Två år efter senaste stormötet är det nu dags för The Terriers att möta ännu ett storlag. Den här gången handlar det om Arsenal - på Emirates Stadium.

The Gunners och Huddersfield har mer gemensamt än man kan tro vid första anblicken. Herbert Chapman som av många klassades som en världens bästa tränare under 20- och 30-talet ledde nämligen bägge lagen. Från 1921 till 1925 gjorde han succé med Huddersfield och tog laget till flera titelvinster. 1925 valde han dock att skriva på för Arsenal.

The Gunners hade på den tiden gått allt annat än bra och hade de två senaste säsongerna fightats i botten av tabellen. Det var således en enda stor överraskning när Chapman valde att komma till Arsenal. Väl i Arsenal-land gjorde han dock ännu större succé än i Huddersfield. Under sina nio år i Arsenal transformerade han spelarna, laget, ja, hela klubben. Titlarna började snart rulla in på löpband och klubben gick från ett bottenlag till ett titelvinnande lag på bara några säsonger. Än idag är Chapman legendklassad i både Huddersfield och Arsenal.

Huddersfield idag är dock helt annorlunda än det var back in the days. Nu har man placerat sig på en tredjeplats i League One med 13 vinster, 4
likaresultat och 9 förluster som genererat 43 poäng. Det är endast Brighton och Bournemouth som ligger före laget i League One.

I förra omgången av cupen mötte man Dover Athletic hemma på Galpharm Stadium där man gick vinnandes ur striden med 2-0. Nu är dock uppgiften mycket svårare då Arsenal väntar på Emirates.

Wenger väntas ställa upp med ett mycket reservbetonat lag för att vila så många spelare som möjligt inför den viktiga hemmamatchen mot Everton i Premier League. Trots detta lär det bli ett slagstarkt lag som kan komma att innehålla spelare som Squillaci, Diaby, Denilson, Chamakh, Bendtner och Arshavin.

Resan mot ännu en resa till Wembley fortsätter och vem vet, kanske vi står där ännu en gång den 14 maj!

Que sera sera
Whatever will be will be
We're going to Wembley
Que sera sera

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium.
Tid: 13.00
Tävling: FA-cupen
Matchodds från Unibet: 1) 1.14 X) 7.00 2) 17.00.
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har precis som vanligt Thomas Vermaelen och Emmanuel Frimpong långtidsskadade. Däremot har Manuel Almunia, Sebastien Squillaci och Abou Diaby återvänt från skada. Tyvärr är både Fabianski och Sagna borta från spel. De två sistnämnda väntas dock vara tillbaka mot Everton.

HUDDERSFIELD:The Terriers bäste målgörare Jordan Rhodes kommer att saknas då han skadade sig i förra veckan. Även Gary Naysmith kommer att missa matchen då han ännu inte är redo att spela från start. Damien Johnson (knä), Alex Smithies (knä) och Liam Ridehalgh (förkylning) kommer även dem att missa matchen.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "We want to go for all the competitions. We have learned something from the games against Leeds (FA Cup) and Ipswich (Carling), and that is you have to be 100% focused. Now it’s Huddersfield, so to be capable to focus on that game will be vital for us.”

LEE CLARK: "It's right up there as one of the biggest and best occasions for the football club for a long time. It's a great opportunity for the players and for everybody involved with the Club because we get to enjoy the day and experience playing at one of the best stadiums in world football and against some of the best individuals and teams around, as they have shown on many occasions. I think they are an outstanding side - the pace and the tempo they play at and the way they pass the ball so quickly and accurately to each other is unbelievable. Despite this we have to go there with a game plan and try to stick to it to the best of our ability. If we do, you never know. The Cup is about shocks and this would be a huge one because as I have said we are massive underdogs. All we can do is focus on our own performance."

STATISTIK

Huddersfield har besegrat Cambridge United, Macclesfield Town och Dover Athletic under säsongens FA Cup-resa. Arsenal som först klev in i tredje omgången har bara besegrat Leeds.

Sen 2011 tog vid har Arsenal bara släppt in tre mål medan man gjort sexton mål framåt i åtta matcher.

The Gunners och The Terriers har endast mött varandra två gånger tidigare i FA-cupen. Det första mötet ägde rum i FA Cup-finalen 1930 där Arsenal kunde lyfta titeln efter 2-0 inför 92 000 supportrar på Wembley. Andra mötet ägde rum två säsonger senare då Arsenal vann kvartsfinalen med ett mål på gamla Leeds Road.

The Terriers har vunnit FA-cupen vid ett tillfälle - år 1922  - och kommit tvåa vid hela fyra tillfällen. Arsenal har som vi alla vet om vunnit cupen tio gånger (1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003 och 2005) och kommit tvåa sju gånger (1927, 1932, 1952, 1972, 1978, 1980 och 2001).

Sist lagen möttes var 6 augusti 2008 på Galpharm Stadium. Det handlade om en hyllningsmatch för Herbert Chapman som under sina år gjorde sig ett stort namn i både Huddersfield och Arsenal. Matchen vanns av Arsenal med 2-1 efter att Sanchez Watt och Nacer Barazite vänt underläge 0-1 till vinst 2-1 med bara en kvart kvar av matchen.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Emmanuel Eboue, Sebastien Squillaci, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Diaby, Denilson.
Anfall: Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: James Shea, Robin van Persie, Alexandre Song, Carlos Vela, Johan Djourou, Gael Clichy, Jack Wilshere.

HUDDERSFIELD
Målvakt:
Ian Bennett
Försvar: Kevin Kilbane, Peter Clarke, Jamie McCombe, Lee Peltier
Mittfält: Gary Roberts, Joey Gudjonsson, Scott Arfield, Anthony Pilkington.
Anfall: Alan Lee, Lee Novak.
Avbytare: Nick Colgan, Nathan Clarke, Antony Kay, Tom Clarke, Chris Atkinson, Jack Hunt, Aidan Chippendale