Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Sagna näta igen mot Everton?

Inför: Arsenal - Everton

sön 30 jan 2011 kl 20:49

Bacary Sagna inledde målskyttet i förra mötet mot Everton. Tisdag 20.45 är det återigen dags för Arsenal att försöka besegra David Moyes manskap.

Det var ett tag sedan sist. Men jo da, vi spelar fortfarande ligafotboll i England. Arsenal har vilat ifrån ligaspel sedan åtta dagar tillbaka då man besegrade Wigan på Emirates. Under dessa åtta dagarna har man avancerat i såväl ligacupen som FA cupen genom hemmasegrar mot Ipswich och Huddersfield. Imorgon är det återigen dags, för fjärde matchen irad spelar man på hemmaplan och denna gången är det dags för Everton att göra ett besök i huvudstaden.

Everton, som coachas av den tidigare hyllande David Moyes, kommer till spel med en hygglig form. Man har inte förlorat på de fem senaste matcherna man spelat, men man har inte heller vunnit i ligan under de fem senaste försöken.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger för Arsenal med 1-2. Målskyttar för Gunners var den aftonen Bacary Sagna samt Cesc Fabregas. Evertons något tama slutforcering räckte till en reducering i den 89:e minuten genom Tim Cahill.

Både Arsenal och Everton spelade i helgen cupfotboll. Ett b-lagsinspirerat Arsenal slog tillbaka Huddersfield medan Everton spelade 1-1 hemma Chelsea under lördagen. Everton ställde i den matchen upp med bästa möjliga lag, vilket kan vara till Arsenals fördel under tisdagskvällen.

Steven Pienaar finns som bekant numera i sp*rs vilket gör att han sedemera inte kommer spela mot Arsenal. Man tappade även Yakubu till Svennis Leicester. Moyes har letat efter en forward under transferfönstret utan resultat. Den ända man kan räkna in på nyförvärvssidan är lånet av Sporting Lissabons 16-årige talang Eric Dier. Men avgör han mot Arsenal lovar underteckat att åka naken i "Uppskjutet" på Liseberg.

Tabelläget är följande. Arsenal ligger på andra plats i ligan. Fem poäng efter Manchester United och en poäng före City som också har en match mer spelad än sina konkurrenter. Everton ligger på en mindre smickrande fjortonde plats, fem poäng ner till nedflyttning.

COME ON YOU GUNNERS!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium.
Tid: 20.45 Tävling: Premier League Matchodds från Unibet: 1) 1.45 X) 4.00 2) 7.50.
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Thomas Vermaelen och Emmanuel Frimpong startar mot Everton. NEEEJ, duon är i vanlig ordning långtidsskadade och missar matchen. Denna match kommer även Samir Nasri och Denilson få stå över efter skadorna man ådrog sig mot Huddersfield. Fabianski och Sagna förväntas vara tillbaka.

EVERTON: Gästerna har ett ganska bra skadeläge. Victor Anichebe, som missade matchen mot Chelsea, förväntas åter vara tillbaka i spel. Tveksam till spel är Tom Hibbert som har varit sjuk i dagarna och kan tvingas lämna återbud. Klart är det att Tim Cahill missar matchen, han har varit på mästerskap med Australien och har fått ledigt.

STATISTIK

Det är femton år och lika många matcher sedan Arsenal blev besegrade av Everton i London. 1996 vann nämligen gästerna med 2-1 genom mål av Graham Stuart and Andrei Kanchelskis.
I tävlingssammanhang har dessa två lag mötts 195 gånger. Arsenal har vunnit 95 gånger, Everton 58 och 41 gånger har man broderligt delat på poängen.
Arsenal har den bästa statistiken av alla om man ser till matcher mot den nedre halvan av tabellen. Man har endast tappat fem poäng på tretton matcher.
Evertons form säger att man endast har förlorat en av sina senaste åtta ligamatcher.
Gästerna från Merseyside leder ligan, om man endast kollar de matcher man spelat oavgjort. Man har lyckats kryssa i hela tolv matcher denna säsonger.
Tim Cahill är laget överlägset bästa målskytt på nio baljor. Någonstans där bakom finns Coleman och Beckford som noterats för tre mål.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Andrey Arsjavin.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Emanuel Eboue, Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Tomas Rosicky, Kieran Gibbs.

EVERTON
Målvakt: Tim Howard
Försvar: Phil Neville, John Heitinga, Sylvain Distin, Leighton Baines
strong>Mittfält: Seasmus Coleman, Mikel Arteta, Marouane Fellaini, Jack Rodwell, Diniyar Bilyaletdinov
Anfall: Louis Saha
Avbytare: Mucha, Yobo, Jagielka, Gueye, Beckford, Osman, Baxte