Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal rasade ihop i Newcastle.

Arsenal tappade 4-0 till 4-4

lör 5 feb 2011 kl 17:42

Från himmelrike till helvete på 45 minuter. Arsenal ledde med osannolika 4-0 efter 25 minuter för att under andra halvleken tappa allting till 4-4. Svart ridå.

1-0 av THEO WALCOTT! 2-0 av JOHAN DJOUROU! Folk hade knappt hunnit sätta sig på sina platser på arenan, på pubarna och i tv-soffan innan Arsenal redan hade gått upp i ledning med inte bara ett, utan två mål!
Bara en minut in i matchen hade formhete ryssen Andrej Arsjavin slagit en passning till en Theo Walcott i djupledslöpning. Passningen togs emot av den unge engelsmannen som mer eller mindre hamnade i ett friläge. Walcott var stark i kroppen och höll undan en Newcastle-försvarare samtidigt som han avslutade iskallt i Steven Harpers högra hörn. 1-0!
De tillresta Arsenal-supportrarna (däribland Arsenal Swedens medlemsrese-gäng) hade knappt hunnit fira klart första målet innan Andrej Arsjavin levererade en frispark rakt in i boxen där Johan Djourou kunde nicka in sitt första Arsenal-mål någonsin! 2-0!

The Gunners fortsatte sedan att pressa ett väldigt chockat Newcastle som såg ut att släppa in ett mål vid varenda anfall. Det skulle bara ta sju minuter till innan 3-0 skulle komma! Theo Walcott störtade ner på högerkanten och kunde skicka in en perfekt placerad passning in i boxen. Där stod Robin van Persie som kunde skjuta in den direkt i mål! 3-0 efter 10 minuter!!
Newcastle såg fortsatt tagna ut, men lyckades först efter 3-0 börja ta sig upp i anfall. De hade ett antal chanser, men Laurent Koscielny och Johan Djourou gjorde bägge en stormatch och rensade i princip allting som kom i deras väg. En halvtimme av matchen hade inte ens hunnit spelats när Bacary Sagna kom springandes på sin högerkant och levererade ett fantastiskt inlägg till Robin van Persie som helt omarkerad kunde nicka in 4-0 till Arsenal. Fyra - noll!
Arsenalsupportrarna kunde knappt tro sina ögon, Newcastlepubliken började redan lämna arenan(!) och kommentatorernas superlativ hade redan tagit slut.
Fyra-noll efter 25 minuter på St James' Park! 4-0!

The Gunners fortsatte sedan att pressa och hade bud på många fler mål. van Persie hade flera chanser att fullborda sitt hat-trick, Fabregas hade ett bra skott på mål, Theo Walcott fortsatte att skapa problem för Newcastle-försvararna och Andrej Arsjavin såg ut som sitt gamla jag igen.Trots den fanatiska pressen hade även Newcastle sina chanser. Best
kunde så när klacka in en reducering och Lovenkrands hade även han chans att sätta Newcastle första mål, men Koscielny och Djourou agerade mur framför Szczesny i Arsenal-målet.
Lagen gick även till halvtidsvila med resultatet 4-0. Efter femton minuters vila i omklädningsrummen var det dags att gå ut igen! Kanske skulle man dock ha avbrytit matchen redan där, eftersom andra halvlek skulle bli en enda lång mardröm.

Bara några minuter in i andra började Johan Djourou halta och Arsène Wenger gjorde det enda rätta och bytte ut schweizaren mot fransmannen Sebastien Squillaci.
Några minuter senare skulle en hetlevrad Abou Diaby bli utvisad efter en något onödig tackling av Joey Barton. Diaby ställde sig upp direkt efter tacklingen och tog strypgrepp om Barton för att sedan kasta ner honom på marken. Rött kort och en definitiv sistaplacering i Fair Play-tabellen.
Efter utvisningen av Diaby började fick Newcastle lite andrum och hade bl.a. flera bud på mål. Dock uteblev reduceringen tack vare briljant försvarsspel och fina räddningar från Szczesny.Med lite mer än en halvtimma kvar skulle Newcastle få en livlina efter att de blivit tilldelade en straff. Det var efter en hörna som den annars superbe Laurent Koscielny var lite för hårdhänt i straffområdet. Fransosen drog ner Best och Phil Dowd dömde straff. Joey Barton klev upp och satte den säkert till höger om Szczesny. Den polske Arsenal-målvakten fick sedan gult kort efter att han hållit i bollen lite för länge. 4-1!

Bara sex minuter senare skulle Newcastle få ännu en reducering, denna gången tack vare Best som snabbt höll sig framme efter ett inlägg. 4-2 och plötsligt blev det att bita i naglarna för alla Arsenal-supportrar!Mardrömmen var dock inte över. The Toons fortsatte, fortsatte och fortsatte att pressa Arsenal och anfall efter anfall såg de ut att göra mål. 4-3
var inte långt borta och om det inte hade varit för Szczesnys storspel i mål hade det mycket väl kunnat bli 4-3.
4-3 skulle dock komma. Koscielny orsakade ännu en gång en straff, men var i det här fallet helt oskyldig. Phil Dowd blåste efter en helt vanlig nickduell i straffområdet. Joey Barton stegade ännu en gång upp till straffpunkten och satte 4-3 till Newcastle. Ridå.

Några minuter senare skulle Tiote göra 4-4 efter en fantastisk volley. Ridå.
Matchen slutade 4-4.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "It’s very frustrating because we played a good game and we had an opportunity to take three points in the title race. Newcastle kept fighting, I knew at 4-0 the game was not over because it was important to keep our nerves and continue to play. A team that has already lost the game, when they get back into the game you are always under threat. That was very important for us, not to allow them to get back into the game. Therefore, we are certainly guilty tonight by going down to ten men."

MATCHFAKTA

Newcastle - Arsenal 4-4 (0-4)

Målen: 0-1 (1) Theo Walcott, 0-2 (3) Johan Djourou, 0-3 (11) Robin van Persie, 0-4 (26) Robin van Persie, 1-4 (63) Joey Barton, 2-4 (75) Leon Best, 3-4 (83) Joey Barton, 4-4 (88) Tiote.
Varningar, Arsenal: Szczesny (69), Sagna (83). Newcastle: Nolan (71), Sanchez (90).
Utvisningar, Arsenal: Abou Diaby (50). Bolton: Inga.
Domare: Phil Dowd.
Publik: 51 561

Så spelade lagen:

Arsenal

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Johan Djourou (48), Laurent Koscielny, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Abou Diaby, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott (79), Robin van Persie, Andrej Arsjavin (70).
Avbytare: Manuel Almunia, Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Kieran Gibbs, Emmanuel Eboue (79), Sebastien Squillaci (48), Tomas Rosicky (70).

Newcastle
Målvakt: Harper.
Försvar: Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique.
Mittfält: Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez.
Anfall: Best, Lovenkrands (73).
Avbytare: Campbell, Guthrie, Perch, Krul, Ranger (73), Ferguson, Richardson.