Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal Sweden

Arsenal Sweden anställer Jocke Lander.

Arsenal Swedens nya satsning

mån 14 feb 2011 kl 17:33

Arsenal Sweden växer så att det knakar. För att möta nästan 5 000 medlemmars ökade krav på service och tillgänglighet har klubben nu gjort klart med en historisk satsning.

Supporterklubben tillsätter en verksamhetschef från 1 mars som kommer att jobba heltid med Arsenal Sweden. Styrelsen har enhälligt beslutat att tjänsten kommer att gå till Jocke Lander.  Därmed avgår Lander som ordförande med omedelbar verkan. Vice ordföranden Axel Asplund kommer fram till och med nästa årsmöte (i augusti) att bli tillförordnad ordförande i Arsenal Sweden.

Jocke Lander var den som tog initiativet till att Arsenal Sweden startades för snart tio år sedan. De första fem åren var han vice ordförande i klubben. 2005 övertog han ordföranderollen när Mats Willner avgick. Jocke Lander har varit drivande i många klubbfrågor, främst inom introduktionen av medlemstidningen Kanonmagasinet.
- För mig är det fantastiskt att få jobba med det jag brinner allra mest för på heltid. Min ambition är att Arsenal Sweden nu ska avancera på alla fronter och bli bättre på allt, säger Jocke Lander.

Supporterklubbens ambition med tillsättandet av den nya heltidstjänsten, som förövrigt ryms inom den befintliga verksamheten och inte innebär någon ekonomisk risk för Arsenal Sweden, är att i framtiden kunna ge medlemmarna ännu mer valuta för de pengar de investerar i medlemskapet.
- Jocke Lander har redan gjort ett grymt jobb för Arsenal Sweden under de senaste nio åren, säger Axel Asplund. Han har varit den främste eldsjälen inom föreningen och lagt ner mer tid än vad någon har kunnat kräva på klubbens verksamhet. Styrelsen är säker på att han är rätt man att anställa.

Anställningen kommer inte bara märkas på förbättrad service till medlemmarna, utan kommer också ge styrelsen möjlighet att driva på klubbens utveckling istället för att syssla med de dagliga sysslorna.
- Det här blir en nytändning både för Arsenal Sweden och för mig personligen. Det finns massor med idéer om vad klubben ska rikta in sig på i framtiden, så vi går en spännande tid till mötes, säger Axel Asplund.