Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal klarade inte att slå Leyton Orient. Nu väntar omspel.

Omspel för Arsenal i FA-Cupen

sön 20 feb 2011 kl 20:45

Omspel väntar även denna gång i FA-Cupen efter 1-1 mot Leyton Orient.

En fotbollsmatch varar i 90 minuter plus tillägg. Idag blev det återigen tydligt för Arsenal att håller man inte skärpan under hela matchen kan man bli straffad, oavsett hur bra koll på matchen man tidigare haft. Klassiskt FA-Cupmöte mellan storlaget Arsenal och Leyton Orient som återfinns i engelska division ett. Närmare bestämt 53 positioner under Arsenal. Brisbane Road, 9000 på plats (utsllt) risig gräsmatta.

Arsenal gör 10 ändringar från matchen mot Barcelona. Ende spelaren som blir kvar är Alexandre Song, samtidigt som både Arsjavin och Sagna spelar från start.
Sagna är åter från sin avstängning. Mest spännande är att Ignasio Miquel, kapten i reservlaget får chansen. Vinnaren av mötet har att se fram emot de röda djävlarna från Manchester i följande omgång, kvartsfinalen.

Inledningen av matchen är jämn, bägge lagen skapar något inom de första minuterna. Arsenal känns dock som det piggare laget. I synnerhet i jämförelse med tidigare möten i FA-Cupen mot Leeds och Huddersfield. Chamakh har en nick på mål och Bendtner ett giftigt skott utanför den första fem minuterna.
Leyton Orient, The O´s, är tydligt inställda på försvarsspel och kontringar, vilket får ses som självklart med tankarna på lagens olika förutsättningar.

I 12:e minuten skapar Arsenal ett bra läge, pigge Kieran Gibbs sticker långt längs kanten och får en fin passning av Arshavin. Gibbs dribblar en spelare och passar Chamakh som tyvärr avslutar tamt.
Minuten efter gör Orient en variant på en hörna och får en spelare fri utanför straffområdet. Ett kanonskott utanför, en repris av Newcastles 4-4-mål fördes på tankarna.

Lite senare kommer Bendtner i läge, dock stirrar dansken ner i backen och missar därför en fristående Song centralt. Chamakh lurat ut målvakten, så Song hade haft ett kanonläge i mitten. Ibland är själviskheten inte en dygd hos dansken. Arsenal har ett bra grepp om matchen och uppträder med pondus mot ett Orient som försvarar och väntar på kontringslägen.
Både Arshavin och Bendtner är bra med i matchen, likaså Gibbs.

I 34:e minuten, missar Chamakh ett kanonläge. Arshavin hittar Gibbs som slår ett lågt inlägg, Chamakh missar dock ett halvöppet mål eftersom han inte hinner fram till bollen. Lite tröga ben på marockanen i det läget. Orients främsta möjligheter kommer via hörnor. I 38:e skapar Bendtner och Arshavin ett fint läge, komninationen av de två spelarna är påtagligt lyckad i första halvlek.

I paus kan vi konstatera att det är bekant matchbild från tidigare möten mot lag från lägre divisioner i FA-Cupen. Dock med tillägget att Orient inte skapar särskilt mycket i första halvlek.
Tyvärr har Arsenal för lite kreativitet från sitt mittfält med både Denilson och Song. Det mesta av skapandet ligger längs vänsterkanten med Gibbs och Arsjavin.
Andra halvlek fortgår utan många händelser. I 53:e minuten tar Arsenal dock ledningen. Rosicky bryter en mycket lång måltorka.
Sagna driver upp bollen och hittar Bendtner som väggar med Chamakh. Dansken tar två avslut innan han hittar Rosicky som nickar bollen.
Efter målet utvecklar sig matchen med jämnare spel. I 66:e minuten har Rosicky en ny kanonmöjlighet efter fint samarbete med Arsjavin.
Matchen fortsätter utan större möjligheter för bägge lagen till 82:a minuten när Orient får en kanonmöjlighet. Fint samarbete leder fram till ett kanonskott i huvudet på Squilacci som säckar ihop.
Orientspelarna ropar på hands och straff men reprisen visar att bollen tar hårt i huvudet på fransmannen. Mycket nära.
Hemmapubliken lever upp och anar möjligheten till omspel. I detta läge känns Arenan lever upp, Orient tredje bytet.

Arsenal tar tag i taktpinnen och spelar runt bollen för att döda tid. I 86:e minuten visar Arsjavin klass och springer ifrån två spelare och avslutar i utsidan av stolpen.
I 88:e minuten kommer momentet som Arsenal kunnat klara sig utan. Orient kvitterar. Jonathan Tehoue dribblar Micuel och Gibbs väldigt enkelt och avslutar mellan benen
på Almunia. Bra prestation av Tehoue, svagt försvarsspel av Gibbs och Miquel.
Arsenal jobbar hårt för att slippa omspelet men lyckas inte förvalta de fyra övertidminuterna till något avgörande.
Omspel väntar på Emirates innan något av lagen får åka vidare till Old Trafford för kvartsfinal.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Vi måste ge beröm åt Leyton Orient som aldrig gav upp och kämpade hårt."

MATCHFAKTA

Leyton Orient-Arsenal 1-1 (0-0)
Målen: 0-1 (53) Rosicky, 1-1 (88) Tehoue
Varningar Arsenal: Denilson Leyton Orient: Andrew Whing
Utvisningar
Arsenal:
- Leyton Orient: -
Domare: Kevin Friend
Publik: 9 136

Så spelade lagen:
ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia
Försvar: Bacary Sagna, Ignasi Miquel, Sebastien Squillaci, Kieran Gibbs
Mittfält: Alex Song, Denilson,Tomas Rosicky,
Anfall: Nicklas Bendtner, Andrej Arsjavin, Marouane Chamakh
Avbytare: Wojciech Szczesny, Cesc Fabregas, Laurent Koscielny, Samir Nasri, Jack Wilshere, Gael Clichy, Emmanuel Eboue

LEYTON ORIENT
Målvakt: Jamie Jones
Försvar: Andrew Whing, Ben Chorley, Terrell Forbes, Charlie Daniels,
Mittfält: Jimmy Smith, Stephen Dawson, Jason Crowe (46), Dean Cox
Anfall: Scott McGleish (61), Alex Revell(82)
Avbytare: Lee Butcher, Elliot Omozusi, Jonathan Tehoue (61), Mike Cestor, Thomas Carroll (46), Paul-Jose M'Poku (82), Harry Kane