Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Denilson och Arsenal slå ut Leyton Orient den här gången?

Inför Arsenal - Leyton Orient

tis 1 mar 2011 kl 19:58

Årets match för Leyton Orient, en onödig kraftansträgning för Arsenal. På Emirates på onsdag gäller det att bevisa att vilja inte nödvändigt slår klass.

Det är återigen dags för cupmatch för Arsenals del. Efter debeclet i ligacupfinalen är det nu tid för revansch och avancera i den mer betydelsefulla av inhemska turneringar, nämligen FA-cupen. För nio dagar sedan möttes lagen på Brisbane road där Arsenal inte rosade någon större marknad och efter att Jonathan Tehoue gjort sitt livs inhopp kunde Leyton Orient kvittera i slutskedet av matchen.

Efter den matchen, som belönade league one-laget med en resa till Las Vegas, har Arsenal besegrat Sunderland och spelat en cupfinalen där utgången är allmänt känd vid det här laget. Gästade Leyton Orient spelade endast en match föregående vecka, och i den kryssade man på bortaplan mot Huddersfield. Leyton ligger för närvarande på en elfte plats i League one men kan luta sig tillbaka på en form som säger att man är obesegrad i sina tio senaste ligaframträdande. Men har faktiskt endast förlorat tre matchen på sina senaste 23 ligamatcher, samtliga på tre på bortaplan.

För gästerna är detta en mäktig match. För Arsenals del handlar det om att ställa om ifrån en snöplig förlust mot Birmingham. Man kommer med största sannolikhet spela med en reservbetonad uppställning.Aaron Ramsey har avslutat sin låneperiod med Cardiff och skall vara tillbaka i London och Wenger pratade förra veckan om att mittfältaren kunde vara aktuell mot Leyton.

De senaste rapporterna ifrån Arsenallägret säger att Robin Van Persie blir borta minst tre veckor vilket gör han indisponibel inför returmötet mot Barcelona.
Leytons mittfältsmotor, tillika lagkapten, Stephen Dawson skadade sig i matchen mot Huddersfield och är ett högst osäkert kort inför onsdagens drabbning på Emirates.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 20.45
Tävling: FA-Cupen
Matchodds från Unibet: 1) 1.18 X) 6.50 2) 14.00
TV-sändning: Viasat Sport.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har precis som vanligt Thomas Vermaelen (3-4 veckor), Lukasz Fabianski (säsongen ut) och Emmanuel Frimpong (säsongen ut) långtidsskadade. Klart är också att trion Robin Van Persie (3 veckor), Theo Walcott (1-2 veckor) och Cesc Fabregas (1-2 veckor) kommer missa matchen.

LEYTON ORIENT: Gästerna kommer med ett något bättre skadeläge. Man har dock ett frågetecken på lagkaptenen Stephen Dawson som skade sig under helgens ligamöte.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "Vi har ett fantastiskt säsongsslut framför oss. Vi har ett bra utgångsläge i både Champions League och i ligan. Nu skall vi se till att kvalificera oss i FA-cupen. Vi har större mål än att vinna ligacupen, men visst ville vi vinna den väldigt mycket. Motivationen och självförtroendet måste finnas där, annars kommer vi inte nå de stora mål vi har inför säsongen."

RUSSEL SLADE:"Jag ser fram emot matchen på Emirates något oerhört. Jag kan knappt tro att det är sant och jag drömmer redan om ett straffavgörande. Kan vi inte gå till straffar direkt? Vår lönebudget ligger årligen på 17 miljoner. Det finns inte en Arsenalspelare som inte tjänar det självt. Mina spelare är taggade. Vi har en förlust på de senaste tjugotvå matcherna, plötsligt pratar alla om play-off."

STATISTIK

Arsene Wenger har aldrig förlorat mot ett lag i en lägre division under sin tid i Arsenal
Matchen mot Leyton Orient kommer bli Arsenals sjätte match på nitton dagar.
Arsenal och Leyton Orient har bara mötts åt elva gånger tidigare. The Gunners har gått vinnande ur striden i fem utav dem. Orients enda vinster mot Arsenal kom när The Gunners spelade i andraligan för snart hundra år sedan, 1913 och 1915.
Arsenal har aldrig förlorat mot Leyton Orient i FA-cupen.
Leyton kommer till matchen med tio raka matcher utan förlust i ligaspelet.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia.
Försvar: Emmanuel Eboue, Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci, Kieran Gibbs.
Mittfält: Abou Diaby, Denilson, Aaron Ramsey.
Anfall: Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Thomas Rosicky.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Bacary Sagna, Gael Clichy, Andrey Arsjavin, Ignasi Miquel, Theo Jack Wilshere, Alexandre Song.

LEYTON ORIENT
Målvakt:
Jones.
Försvar: Whing, Omozusi, Chorley, Daniels.
Mittfält: Crowe, Mpoku, Smith, Tehoue
Anfall: Cox, Revell.
Avbytare: Carroll,Forbes, McGleish, Butcher, Jarvis, Kane