Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Katie Chapmans fullträff tog Arsenal vidare.

Drömmål tog damerna vidare

ons 23 mar 2011 kl 21:17

Ett femtiotal svenska Gooners fanns på plats när Arsenal Ladies tog sig vidare i Women's Champions League. 2-2 mot Linköping räckte för avancemang.

Närmare 2 000 personer tog sig på onsdagskvällen till Åtvidaberg för att se returen av kvartsfinalen i Women's Champions League mellan Linköping och Arsenal. Första matchen slutade 1-1 förra veckan, och nu var Arsenaldamerna ute efter en seger på klassisk svensk fotbollsmark.

Det var dock hemmalaget som öppnade målproduktionen på Kopparvallens konstgräs, då LFC:s Linda Sällström, som också gjorde svenskornas mål i London, gjorde 1-0 efter att ha kommit fri mot Arsenalkeepern Emma Byrne.

Fem minuter före halvtid kvitterade Arsenal genom veteranen Rachel Yankey som hittade rätt med vänsterfoten bakom Sofia Lundgren. Givetvis ackompanjerat av Arsenal Sweden-jubel på bortasektionen.

I andra halvlek bytte Linköping in landslagsanfallaren Kosovare Asllani, och hon kunde - med viss assistans av Emma Byrne - göra 2-1 till östgötarna efter knappt en timmes spel.

Arsenaltjejerna jobbade sig återigen tillbaka in i matchen och med drygt tio minuter kvar fick de utdelning. Katie Chapman fick en mycket fin bollträff från 25 meter och bollen seglade upp i krysset. The Gunners behöll kommandot matchen ut och kunde till sist vinna tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

I semifinalen väntar franska Lyon för Arsenal Ladies, som senast vann turneringen 2007.