Medlemmar: 8810 st.

Bendtner gjorde hattrick mot Leyton Orient.

AFC krossade Leyton i omspelet

ons 2 mar 2011 kl 23:48

Nicklas Bendtner gjorde hattrick. Och Arsenal hade inga som helst problem att vinna FA-cupomspelet mot Leyton Orient. Segersiffrorna: 5-0.

Efter den genomusla insatsen på Brisbane Road tvingades Arsenal spela omspel mot Leyton Orient i FA-cupen.
Där visade The Gunners klass.
Och vann med förkrossande 5-0.

Marouane Chamakh bröt sin långa måltorska och satte 1-0 redan i den sjunde minuten. Tomas Rosickys passning var perfekt och marockanen slog till direkt och bollen smet i bortre hörnet.
Orient hade sedan sin bästa (och nästan enda) chans i matchen, men Alex Revells skott gick utanför Manuel Almunias stolpe, i reklamskylten och i nät.
De gästande fansen jublade.
Till ingen nytta.

Arsenal hade totalkoll på matchen och dominerade fullständigt utan att glänsa. Nicklas Bendtner nickade snyggt in 2-0 när han kom före Orients mittback. Målet kom efter en halvtimme.
Dansken ökade även på till 3-0 före paus. Han bröt in från vänsterkanten och avfyrade ett perfekt skott som satt bakom Jamie Jones i Orientkassen.

Arsene Wenger gav både Ignasi Miquel och Conor Henderson (första A-lagsmatchen) chansen från start och ingen av dem gjorde bort sig.
The Gunners spelövertag i den andra halvleken var brutalt och Orient hade under långa stunder svårt att ens få låna bollen.
Och målskyttet fortsatte,
Bandtner fullbordade sitt hattrick efter drygt en timme. Keran Gibbs blev nerdragen i boxen och Arsenal fick straff.
Danskens avslut var kliniskt och på resultattavlan lös 4-0.

Han byttes ett par minuter senare ut, det gjorde även Abou Diaby och en groggy Tomas Rosicky. In kom Gael Clichy, Jack Wilshere och Samir Nasri.
Lite konstigt att låta de tre ordinarie A-lagsspelarna få speltid när matchen var avgjord tyckte säkert många, men Wenger ville förmodligen få så många som möjligt chansen att delta i en positiv match efter det tunga cupnederlaget mot Birmingham i söndags.

Gael Clichy lyckades även bli målskytt i matchen. Fullträffen kom med kvarten kvar. Emmanuel Eboues inspel gick förbi alla, men inte Clichy som drog till direkt med vänstern och fick kanonträff.
Det var vänsterbackens blott andra mål i den röda tröjan. Det första kom borta mot Stoke för ett par år sedan. En match som undertecknad föresten såg på plats på Britannia Stadium.

Tack vare seger är nu The Gunners vidare till den sjätte omgången. Där väntar Manchester United på bortaplan. Matchen spelas nästa lördag, 12 mars, med avspark 18.15.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENÈ WENGER: "Det var viktigt att vi svarade ikväll efter det som hände i helgen. Vi gjorde det på ett professionellt sätt och var hela tiden fokuserade. Vi bjöd dem inte på några chanser och "overall" var det en normal seger för oss. Om ni tittar tillbaka vi har en lång rad av bra resultat, men det var viktigt för oss själva att vi inte vek ner oss ikväll. Vi gav oss en bra chans att fokusera på de kommande veckorna för nu har vi Sunderland hemma på lördag och sedan Barcelona borta på tisdag, sedan kommer kvartsfinalen i FA-cupen. Detta håller oss fokuserade".

MATCHFAKTA

ARSENAL-LEYTON ORIENT 5-0 (3-0)
Målen:
1-0 (7) Marouane Chamakh, 2-0 (30) Nicklas Bendtner, 3-0 (43) Bendtner, 4-0 (62) Bendtner (straff), 5-0 (75) Gael Clichy.