Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nasri och Arsenal lyckades inte bryta ner Blackburn.

Arsenal kryssade mot Blackburn

lör 2 apr 2011 kl 19:42

Nej Arsenal, matcher vinns sällan genom att promenera i 85 minuter, så inte heller mot Blackburn. Oavgjort betyder att Arsenal nu inte kan vinna ligan för egen hand.

Före matchstart hedrades en gammal Arsenallegendar, "Rocky" Rocastle som den 31 mars 2001 avled i cancer. Det var en fin eftermiddag i London, publiken lämnade jackorna hemma och hoppades på att få se Arsenal köra över bottenlaget Blackburn Rovers.
Innan klockan hann ticka över 5 minuter hade Arsenal tryckt tillbaka Blackburn ända ner i målvakten Paul Robinsons knä. Allt verkade frid och fröjd för att få med sig tre poäng i striden om Premier League-titeln. Kanske kände Arsenals spelare likadant som undertecknad, för stormen bedarrade till den milda grad att Arsenal började spela gåfotboll.

Gåfotboll och tre-fyra touch innan bollen slås vidare brukar aldrig vara ett gott tecken när Arsenal spelar match, så inte heller i kvällens match. Att Cesc Fabregas saknades i startuppställningen var ganska givet när kreativiteten begränsades till Andrej Arsjavin som tappert försökte men inte fick särskilt mycket hjälp av sina anfallskollegor. Nämnas
skall dock Theo Walcott som var ganska pigg i första halvlek, han ställdes mot svenske Martin Olsson som gjorde en mycket bra match överlag.
Det började dock bra, Arsenal skapade tre halvchanser inom loppet av fem minuter efter avspark. Song sköt utanför, Nelsen var nära att göra självmål och Walcotts skott räddades av Robinson. Efter Nelsens smäll på Nasri, där fransmannen fick en riktigt otäck bula i pannan, försvann allt spel och återfanns aldrig mer under matchen.

Matchens farligaste chans kom efter en soloraid av Nasri som serverade en helt fristående Wilshere i boxen, Wilshere lyckades dock inte få någon träff på bollen utan den studsade tätt utanför mål.
En match med Almunia i mål är inte en match med Almunia i mål om inte spanjoren 1) är nära att göra självmål, 2) bjuder motståndarna på gratischanser och ett par gånger såg det riktigt darrigt ut i Arsenalförsvaret. Olsson drog på ett skott som Almunia sånär fumlade in och på övertid var det väldigt nära att Nzonzi kunde nicka in bollen i öppet mål när Almunia inte verkade veta om han skulle gå ut eller stå kvar på linjen i en fast situation.
0-0 i halvlek.
Blackburn nöjda, Arsenal missnöjda.

Andra halvlek tog vid där första halvlek avslutat så långsamt, gåfotboll var dagens paroll. Arsenal skapade lite halvchanser, bland annat genom Koscielny och Wilshere men utan att riktigt hota. Strax före timmen spelad fick så Fabregas komma in istället för den relativt pigge Arsjavin. Till en början såg det ut som att spanjoren skulle ta taktpinnen då han på sedvanligt manér fördelade bollar till höger och vänster i ett rasande tempo. Sen föll även Fabregas in i gåtempot varpå allt spel dog.
Inte förrän laget insåg att det kunde sluta oavgjort började spelarna ta löpningar, men det skulle visa sig försent. Inbytte Bendtner fick en bra chans på ett inlägg men nicken räddades av Salgado på mållinjen.

Ingen match där Phil Dowd inte får dela ut ett rött kort heller, i dagens match blev Nzonzi utvisad efter en ful tvåfotare på Koscielny. Det såg helt rättvist ut, även i objektiva ögon.
0-0 slutade matchen, vilket innebär att Arsenal inte längre enbart genom egen förmåga kan vinna ligan. Ett surt konstaterande.

MATCHFAKTA

Arsenal-Blackburn Rovers 0-0
Varningar Arsenal: Song Blackburn Rovers: Salgado, Hoilett
Utvisningar Arsenal: - Blackburn Rovers: Hoilett
Domare: Phil Dowd
Publik: 60 078

Så spelade lagen:
ARSENAL
Målvakt: Almunia
Försvar: Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy
Mittfält: Arsjavin, Nasri, Walcott, Wilshere, Song
Anfall: van Persie
Avbytare: Lehmann, Eboue, Rosicky, Fabregas, Diaby, Chamakh, Bendtner

BLACKBURN ROVERS
Målvakt: Robinson
Försvar: Salgado, Samba, Nelsen, Olsson
Mittfält: Jones, Nzonzi, Jones, Emerton, Hoilett
Anfall: Santa Cruz
Avbytare: Bunn, Hanley, Dunn, Rochina, Mwaruwari, Roberts, Diouf