Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inga mer shorts för Akers.

Shortsförbud på Emirates

fre 1 apr 2011 kl 07:11

Arsenals materialförvaltare Vic Akers har blivit en kultfigur hos många för att han alltid bär shorts oavsett temperatur. Men nu är det slut med det.

Ända sedan Emirates Stadium byggdes har Arsenal jobbat hårt för att det ska bli en mer familjevänlig stämning på matcherna. Nästa säsong tas ett steg till, då blir det förbjudet för alla utom spelare och domare att bära shorts. Publiken måste alltså även på varma dagar bära långbyxor, då det bland många britter anses oanständigt att visa benen.

Detta får också konsekvenser för laget. Materialförvaltaren Vic Akers, som är känd för att alltid bära shorts oavsett temperatur, får inte längre göra detta på hemmamatcher vilket har fått till följd att han från och med hösten inte kommer att närvara vid dessa. Detta bekräftas av Akers själv i ett pressmeddelande som skickades ut på fredagsmorgonen:
- Jag är mycket besviken över beslutet, och kommer därför inte att närvara vid hemmamatcher fram till att detta beslut är ändrat. Jag har alltid burit shorts och kommer så alltid att göra.

Även Boltons manager Owen Coyle, en annan känd shorts-bärare, drabbas av detta. Han säger så här till Bolton-tidningen The First of Fourth Mirror:
- Det här är ett dåligt beslut av Arsenal, och jag är inte glad över detta. Men jag är skotte och det är bara under en match det drabbar mig, så jag kan använda min kilt i stället.

Upprörda röster, alltså. Men allt för en familjevänlig inramning, tycks vara Arsenals paroll.