Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabregas är spelklar igen.

Inför: Arsenal - Blackburn

fre 1 apr 2011 kl 18:51

Arsenal vill lägga sin formsvacka bakom sig och sikta in sig på kampen om ligatiteln. Imorgon är det ett formidabelt tillfälle att skaffa sig tre viktiga poäng när formsvaga Blackburn gästar Emirates Stadium.

Landslagsuppehållet är över, all evig väntan är över och första april är över. Imorgon är det äntligen dags att se vårt kära Arsenal igen och det är inga andra än Blackburn Rovers som gästar Emirates på lördag eftermiddag. Blackburn är ett mycket svårslaget lag på Ewood Park, men när de gästat Emirates de senaste åren har Arsenal alltid lyckats vinna med ganska stora marginaler. Förra året blev det 6-2, året innan det blev det 4-0 och back in 2007 blev det 2-0. Till morgondagen har The Gunners fått tillbaka flera nyckelspelare och det finns ingenting annat än vinst i sikte.

The Riversiders har haft det väldigt svårt på sistone och tappat så pass mycket mark att de nu befinner sig bara en poäng över nedflyttningsstrecket. Dock är det värt att tillägga att bottenstriden är extremt jämn i år och det skiljer endast sex poäng mellan det tioendeplacerade laget - Newcastle - och det sista laget - Wigan Athletic. The Rovers har näst sämst form i ligan och har förlorat de fem senaste bortamatcherna. Ett Arsenal som nu fått vila och dessutom fått tillbaka sina nyckelspelare från diverse skador skall bara ta Blackburn, oavsett vilket lag man ställer ut på plan. Å andra sidan hade även Sunderland usel form när de gästade Emirates för ett par veckor sedan. Då slutade det 0-0.

Trots att Blackburn har en väldigt dålig form kan man knappast säga att Arsenal varit så mycket bättre. Visserligen har man inte förlorat en enda Premier
League-match sedan Manchester United vann med 1-0 på Old Trafford, men de senaste veckorna har kryllat av likaresultat och dåliga insatser. Nu gäller det att lägga formsvackan bakom sig och ge exakt allting i de nio matcher som återstår. Om vi bara kan matcha Uniteds resultat fram tills vi själva möter dem om ett par veckor kan det här gå bättre än väntat. Det är dags att slänga ut det gamla och slänga in några nya trepoängare! En vinst mot Blackburn vore en mycket bra start.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 18:30
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.25 X) 5.50 2) 11.00
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har sex man på skadelistan. Långtidsskadade Thomas Vermaelen (säsongen ut), Emmanuel Frimpong (säsongen ut) och Lukasz Fabianski (säsongen ut) finns självklart med på listan. Det gör även Wojciech Szczesny (3-4 veckor), Johan Djourou (2 veckor) och Denilson (ett par dagar).

BLACKBURN: Blackburn har bara tre skador att tampas med. Det är enbart Vince Grella, David Dunn och Keit Andrews som missar morgondagens möte mot Arsenal.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Things can change very quickly, and what is important for us is to get back winning... the psychological lift of coming back from 2-0 down [at West Brom] was vital".

STEVE KEAN: Steve Keans tankar och funderingar om matchen som komma skall kan ses här i en tre minuter lång video från Blackburns presskonferens!

STATISTIK

Arsenal har vunnit sina sju senaste hemmamatcher mot Blackburn. I verket har de gjort 25 mål och endast släppt in en summa av fyra. Under de fyra senaste hemmamatcherna mot Blackburn har motståndarlaget släppt in hela 18 mål.

26 Oktober 2002 var datumet då Blackburn vann senast på Arsenals hemmaplan. Då slutade matchen 2-1 till gästerna på gamla Highbury.

The Gunners är obesegrade i sina tolv senaste matcher vilket är deras längsta "unbeaten-sträcka" sedan man gick obesegrade från november 2008 tills maj 2009. Hur som haver har man bara vunnit en av sina senaste sex matcher (alla tävlingar). Man har förlorat tre gånger, spelat lika två gånger och endast vunnit en gång.

Robin van Persie har gjort sexton mål på sexton matcher för Arsenal och landslag (14 mål på 14 matcher i Arsenal). Samtidigt har Samir Nasri misslyckats med att hitta nätet under sina elva senaste matcher. Senast han gjorde mål var borta mot Leeds i januari månad.

Blackburn har inte vunnit på sina senaste sex matcher där man förlorat fyra matcher och spelat lika två gånger. Förra matchen kom man igen hemma mot Blackpool efter att ha legat under med 2-0. Det var första gången man tog poäng efter att ha släppt in det första målet i matchen den här säsongen.

Rovers har förlorat alla sina fem bortamatcher år 2011 och i verket släppt in hela sexton mål.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia.
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Abou Diaby.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Samir Nasri.
Avbytare: Jens Lehmann, Jack Wilshere, Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Kieran Gibbs, Emmanuel Eboue, Andrej Arsjavin.

BLACKBURN
Målvakt: Robinson.
Försvar: Salgado, Samba, Nelsen, Olsson.
Mittfält: Emerton, Nzonzi, Jones, Diouf.
Anfall: Santa Cruz, Hoilett.
Avbytare: Jones, Kalinic, Mwaruwari, Bunn, Pedersen, Rochina, Roberts.