Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Reina lika frikostig igen när Arsenal och Liverpool möts?

Inför: Arsenal - Liverpool

lör 16 apr 2011 kl 06:43

Pep Reina hjälpte Arsenal till en premiärpinne mot Liverpool. Samma hjälp är inte att räkna med i den viktiga hemmamatchen mot Liverpool på söndag.

Vi har kommit till omgång 32 och det är dags, sett till antalet spelade matcher, att komma ifatt Manchester United. Arsenals match på söndag mot Liverpool kommer föra klubbarna upp på lika antalet matcher, och vid seger kommer det att skilja fyra poäng inför de avslutande sex omgångarna.
Arsenal har inte spelat en ”stormatch” i ligan sedan den 5 januari då Manchester City gästade Emirates. Just Manchester City mosades av Liverpool senaste omgången med hela 3-0. Pool har, efter sin katastrofstart i ligan, masat sig upp på en sjätteplats.

Förra mötet lagen emellan var som bekant premiäromgången i ligan. En match som spelades på ett soldränkt Anfield där Liverpool var kraftigt nederlagstippat. Trots en utvisning i första halvlek på Joe Cole var man ytterst nära att få med sig tre poäng efter mål av David N´gog. Men en räddande Chamakh, eller Reina är nog mer rättvist att säga, såg till att slutresultatet skrevs till 1-1.
Hemmalaget Arsenal byggde på sin ligasvit efter seger mot Blackpool på Bloomfield Road förra helgen. Man är nu obesegrade i fjorton raka ligamatcher. Efter segern mot
Holloways Blackpool bröt man även den negativa sviten på fem tävlingsmatcher i rad utan vinst.
Liverpool har inte lyckats vinna på Emirates ännu. En bedrift som Andy Carroll lyckats med under sitt ända besök. Nyförvärvet gjorde, som en del säkert kom ihåg med
fasa, matchens ända mål när Newcastle skrällvann i november mot Gunners.

Med största sannolikhet så kommer Arsenals bur vaktas av Wojciech Szczesny som därmed gör comeback. Skadeläget ljusnar även för Johan Djourou, Alex Song och Denilson som troligen deltar på söndag. Det finns även chans att skadade trion Almunia, Sagna och Ramsey kan deltaga.

Upp till bevis Arsenal!

SPELPLATS

Arena: Emirates Stadium
Avspark: 17/4 17.00 17/
Tävling: Premier League
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Numera ser det väldigt ljust ut för Arsenals del sett till skadebiten. Endast Lukasz Fabianski kan klassas som långtidsskadad då Thomas Vermaelen åter är i träning. Wojciech Szczesny, Denilson, Alex Song och Johan Djourou skall vara tillbaka. Bacary Sagna, Aaron Ramsey och Tomas Rosicky är frågetecken till matchen och skall testas sent. Manuel Almunia är tillbaka i träning men kommer med största sannolikhet stå utanför truppen.

LIVERPOOL: Liverpool har en del tunga avbräck. Trion Steven Gerrard, Daniel Agger och Glen Johnson missar samtliga matchen med skador av det svårare slaget. Jojo Shelvey missar även han söndagens drabbning.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

Arsene Wenger:"Liverpool har stark offensiv kraft iform utav Carroll och Suarez. Men vi har också en stark offensiv så det kommer bli en intressant match. Matchen mot Blackpool tog oss tillbaka till banan. Ser man Champions League matcherna i veckan förstår man att vi gjorde väldigt bra ifrån oss mot Barcelona. Vi vill ha bollen mot Liverpool, då är de inte så farliga. Men de imponerade mot Manchester City och spelade väldigt övertygande. Jag förväntade mig att Jack Wilshere skulle göra en del matcher iår. Men jag förväntade mig inte att han skulle vara så betydelsefull för oss och en given spelare i landslaget, han har varit enastående.

Kenny Daglish: "Arsenal är i mina ögon ett fantastiskt fotbollsevangemang. Man spelar en fantastisk fotboll och alla har sett dem spela. Men vi har en stor kapacitet och når vi den kommer det bli en j*vla match".

STATISTIK

Liverpool har fortfarande inte besegrat Arsenal på Emirates och det var hela elva år sedan man tog en bortaviktoria mot Gunners.

Arsenal har fjorton ligamatcher utan förlust.

Liverpool spelar ogärna oavgjort i sina matcher. Man har endast kryssat sex stycken vilket är en av de lägsta sifforna i ligan. Man har dock förlorat hela tolv matcher, endast en mindre än jumbon Wigan.

Mötet Arsenal-Liverpool har bringat hela fem hattricks, mest av samtliga möten i Premier Leagues historia.

Milan Jovanovic fyller år på söndag (och?)

TROLIGA STARTELVOR

Arsenal

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvarare: Bacary Sagna, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Gael Clichy
Mittfält: Abou Diaby, Cesc Fabregas, Jack Wilshere
Anfallare: Theo Walcott, Robin Van Persie, Samir Nasri
Avbytare: Jens Lehmann, Emmanuel Eboue, Sebastien Squillaci, Alex Song, Andrey Arsjavin, Marouanne Chamakh, Niklas Bendtner, Denilson

Liverpool

Målvakt: Reina
Försvarare: Flanaga, Skrtel, Carragher, Aurelio
Mittfält: Kuyt, Lucas, Spearing, Meireles
Anfallare: Carroll, Suarez